Nogomet

Četrti zaporedni poraz Atletica in zmaga Reala za konec jesenskega dela La liga

Madrid, 22. 12. 2021 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Granade so v 12. krogu španskega prvenstva presenetili madridski Atletico z Janom Oblakom in se veselili zmage z 2:1 (1:1). Atletico po četrtem zaporednem porazu sicer ostaja na petem mestu prvenstvene razpredelnice, a počasi izgublja stik z vrhom. Po zmagi madridskega Reala proti Athletic Bilbau (2:1), Atletico za svojimi mestnimi tekmeci zaostaja za 17, za drugo Sevillo pa devet točk.

V moštvu Real Madrida pustoši covid-19. Kar enajst igralcev ni bilo na voljo trenerju Madridčanov. Kljub temu je moštvo, ki ga je italijanski strateg sestavil z obliži in lepilnim trakom, tekmo začelo odlično. Že po sedmih minutah je Karim Benzema bil strelec dveh zadetkov. Prvi je bil mojstrko izveden strel s prvim stikom z žogo, ki mu jo je podal izkušeni Toni Kroos. Spomin na remi brez zadekov v zadnjem krogu proti Cadizu se je v mislih navijačev hitro izbrisal, a domače moštvo ni obupali. Že v deseti minuti je Oihan Sancet po čudovitem strelu prednost gostov znižal na 2:1.

Domače moštvo je nabližje izenačenju bilo v zaključku tekme. V 86. minuti se je namerč v odlični priložnosti znašel Inaki Williams, ki pa je svoj strel usmeril v noge odlično postavljenega Thibauta Courtoiusa. Real bi tekmo večkrat lahko odločil, vendar gostje številnih lepih priložnosti niso izkoristili.

Karim Benzema je proti Athletic Bilbau zabil svoj štirinajsti in petnajsti gol v letošnji La ligi
Karim Benzema je proti Athletic Bilbau zabil svoj štirinajsti in petnajsti gol v letošnji La ligi FOTO: AP

Četrti zaporedni poraz Atletica

Kljub slabi formi Atletica je zmaga Granade, ki se je na lestvici povzpela na 12. mesto in se oddaljila od nevarnih mest za izpad, presenečenje. Andaluzijci so Atletico namreč nazadnje premagali davnega leta 1973, česar se spomnijo le še starejši privrženci kluba.

Atletico je tekmo začel sanjsko. Joao Felix se je v hitrem napadu že v drugi minuti poigral s svojim čuvajem, potem pa poiskal naslednjo luknjo in s kakšnih 17 metrov zabil žogo v domačo mrežo. Atletico je nato imel več od igre, kljub temu pa so domači izenačili, ko je Venezuelec Darwin Machis s kakšnih 25 metrov žogo neubranljivo zabil v gol Jana Oblaka.

Iz prvega dela velja omeniti še priložnost Luisa Suareza v končnici za domače in nato kar dve priložnosti Portugalca Felixa za vodstvo ekipe iz Madrida. V 45. minuti je po prostem strelu z leve strani najvišje skočil in žogo poslal v gol, a je pregled posnetka pokazal, da je v napadu storil prekršek, v sodnikovem podaljšku pa je izredno nevarno streljal z glavo.

Junak lanske sezone pri Atleticu Luis Suarez, znova ni zadel
Junak lanske sezone pri Atleticu Luis Suarez, znova ni zadel FOTO: AP

V drugem delu so gostitelji prevzeli pobudo, vseeno pa v 61. minuti zadeli iz protinapada. Vnovič je bil nevaren Felix, ki je z razdalje zadel vratnico, odbito žogo pa je Granada izkoristila za hiter napad. Zadel je Molina, spet pa je bil v igri VAR, ki je potrdil gol.

Nato je na igrišču zavladal Atletico. A prvo izrazito priložnost so zapravili domači, ko je po protinapadu Kolumbijca Luisa Suareza dobro posredoval Oblak. Izenačenju je bil minuto kasneje blizu Argentinec Angel Correa, v 90. minuti pa Brazilec Matheus Cunha.

Granada - Atletico Madrid
Granada - Atletico Madrid FOTO: Sofascore.com

Sredini izidi španske La lige:

Granada - Atletico Madrid 2:1

Athletic Bilbao - Real Madrid 1:2

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manucao
23. 12. 2021 16.50
+1
Na teškem gostovanju osvojiti 3 točke je vsekakor uspeh. Pohvaliti je potrebno brezhibne Militao in Nacho pa tudi ostali so bili na nivoju. Benzema pa izjemen in brez konkurence v la ligi.
cripstoned
23. 12. 2021 17.55
+2
vasquez je bil na nivoju? vsakic ko ta igralec dobi zogo samo cakam da stori napako...vceraj je po njegovi napaki bilbao skoraj do gola...da o podajah na pamet (k nasprotniku) ne zacnem...vasquez rata zivcen ko dobi zogo in napaka je potem neizogibna...
igyyp
23. 12. 2021 18.03
+1
Crips: tu se pa s tabo strinjam Lucas, ga biksa, še meni scrce c hlače pade, ko ima on žogo. TudibCamavinga ga je malo biksal no vse se je nekako izšlo.
cripstoned
23. 12. 2021 14.09
+10
brezz 11 igralcev pa se vedno odnesejo 3 tocke...se en razlog vec da ima real najbolj kvalitetno ekipo in klop v laligi...gol benzemaja z eno besedo epsko...vsi vemo kaj bi mediji pisali ce bi taksen gol dosegel ronaldo ali pa messi...tako pa je to dokaz kako medijsko pokriti so nekateri medtem ko si benzema in ostali ne delijo enake medijske moci...ampak vazne so predstave na igriscu in realno gledanje stanja in to je da real madrid z benzom v spaniji pac nima konkurence...
dark horse
23. 12. 2021 12.55
-2
Nekam malo komentarjev je spet pa toliko navijačev je kao 🙈
Paštašutar
23. 12. 2021 11.04
+4
Dva Madridska kluba trenutno v ligi prvakov za naslednjo sezono,eden pa je šele peti🤔😊
Anticripstoned
23. 12. 2021 10.23
-15
halar oz cripstoned oz zapiramvamusta oz lektorJure oz nole1991 ne bo ne Halanda ne Mbapeja...Perez bo ves denar porabu za sodnike...Sramota od sojenja...14 toč so v tej sezoni sodniki podarili Perezu
ehjaehja
23. 12. 2021 10.27
+11
HALAcR7
23. 12. 2021 12.37
+3
smešno da imaš ime od najboljšega igralca baclone,verjetno ti je idol
igyyp
23. 12. 2021 15.27
+3
Manzano: kje je bila včeraj napaka sojenja, aja pri drugem zadetku Bemzemaja, kjet se je igralec ATHB dotaknil žoge, res poišči si nekaj, ker o nogometu pojma nimaš.
HALAcR7
23. 12. 2021 09.44
+3
real zopet letos zmaga z 2:1
Nimasmisla
23. 12. 2021 09.21
+5
sem že zdavnaj napisal če želi oblak kaj osvojiti mora zamenjati kljub