Nogomet

Oblak spregovoril o 'žalosti' zaradi usode priljubljenega soigralca

Valencia, 21. 08. 2018 07.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na stadionu Mestalla v Valencii sta istoimenski domači klub in madridski Atletico odigrala prvi večji derbi nove sezone v španski Premieri Division (1 : 1). Rdeče-beli so z Janom Oblakom v vratih iztržili točko, tudi po tekmi pa je bilo (spet) veliko govora o branilcu Atletica Filipeju Luisu, ki naj bi si želel oditi.

Jan Oblak
Jan Oblak FOTO: AP

"Malce je žalostno, a tako je. (Filipe Luis, op. a.) Ima dobro priložnost in treba je spoštovati odločitev vsakega igralca. Bomo videli, kaj se bo zgodilo," je po tekmi v Valencii za beIN SPORTS povedal Jan Oblak. Slovenski reprezentančni čuvaj mreže je sredi tedna z rdeče-belimi dvignil lovoriko v evropskem superpokalu, Atletico je premagal mestnega tekmeca Real Madrid, po ocenah Škofjeločana pa se je igranje podaljška v Talinu precej poznalo na ponedeljkovi tekmi ob Mediteranu.

"Tekma je bila izvrstna, zelo intenzivna. Praktično vso tekmo smo bili boljši, a na koncu bi tudi Valencia lahko zmagala. To pove vse o intenzivnosti tekme, ki ni bila lahka za nobeno ekipo. Menim, da so vsi, ki so jo gledali, uživali v njej," je o tekmi, na kateri je v prvem polčasu za vodstvo gostov zadel Angel Correa, točko pa je kmalu po začetku drugega polčasa netopirjem prinesel Rodrigo Moreno, še povedal Oblak.

'Malce se je poznalo'
"Morali bi zabiti drugi gol, imeli smo priložnosti, bili smo blizu, toda žoga ni šla notri in oni so izenačili z dobrim golom: tu se je reč malce bolj zapletla, kajti z 0 : 2 bi bilo lažje igrati do konca," je dodal Oblak. "V igro so poslali dva sveža napadalca. Mi se vračamo po 120 sredinih minutah in malce se je poznalo. Oni so vstopili sveži, dobro igrali ... Škoda, da nismo zmagali, a nobeni ekipi ni lahko zmagati na Mestalli. Komaj čakamo, da bomo zaigrali tudi doma. Moramo se dobro pripraviti, dobro odpočiti in zmagati."

Trener Atletica Diego Simeone.
Trener Atletica Diego Simeone. FOTO: AP

Bolj optimističen glede prihodnosti bočnega branilca Filipeja Luisa, ki naj bi imel ponudbo Paris Saint-Germaina, je bil trener Atletica Diego Simeone. Njegov Atletico je izvrstno začel sezono s prvo evropsko zmago nad Realom v času Argentinčeve vladavine, toda na prvi ligaški preizkušnji je ostal brez zmage. Veliko ljudi sicer atlete vidi kot glavne tekmece Barceloni v boju za državno lovoriko.

Novinci se morajo prilagoditi
"Z Valencio smo si kot ogledalo, imamo podobne karakteristike," je o tekmi povedal Simeone. "Tekmo bi lahko odločili po protinapadu Correa-(Diego) Costa. Nato je prišlo izenačenje in v zaključku tekme smo oboji z menjavami iskali zmago. Bilo je odprto, na koncu je bilo veliko nereda, ni mi bilo všeč, a v mislih mi ostaja tekma, ki smo jo odigrali do tedaj. Zelo dobro smo nadzirali tekmo in ekipa se je vračala po 120 minutah prejšnjega obračuna, po ogromnem trudu, odzvala pa se je na zelo napornem gostovanju," je nadaljeval argentinski strateg.

"Že lani sem fantom ob gostovanju tu rekel, da se bo Valencia borila za visoka mesta, in nisem se zmotil. Pripeljali so dobre napadalno usmerjene nogometaše, visoke ljudi, dobri so pri standardnih situacijah in osvojiti točko tu ne bo lahko. Iz leta v leto se vedno želimo izboljševati, tekmo za tekmo. Ljudje pa lahko imajo svoje mnenje. Prišlo je veliko novincev, morajo se prilagoditi na to, kaj predstavljamo kot ekipa. Zdaj ne smemo z naše poti in misliti o tekmi z Rayem."

O Filipeju Luisu, ki je začel ponedeljkovo tekmo in jo v celoti tudi odigral, pa je pristavil: "Če bo ostal z nami? Menim, da bo!"

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
21. 08. 2018 11.04
+4
Diego gleda kot za je pomalcal eno črtico
Rolesx
21. 08. 2018 08.56
+17
Kaliniča so kupili da bo klop grel
retropil
21. 08. 2018 09.09
+14
dark horse
21. 08. 2018 08.54
+14
Zaradi usode??? Usoda bi bila če bi se zgodilo nekaj na česar nima vpliva!