Nogomet

Oblak: Presenetilo (in razveselilo) me je, da je Barca Suareza 'izpustila' iz rok

Madrid , 29. 01. 2021 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
21

Slovenski nogometni vratar Jan Oblak se je v zadnjem, obširnem pogovoru s španskimi mediji razgovoril o nogometnih začetkih, trenutni dobri formi Atletica, dotaknil se je tudi velikanov svetovnega nogometa Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Spregovoril je tudi o tem, da se v Atleticu trenutno odlično počuti in da je sprejel vlogo enega od vodij tako na igrišču kot zunaj njega.

Statistika Jana Oblaka v tej sezoni španske La Lige
Statistika Jana Oblaka v tej sezoni španske La Lige FOTO: Sofascore.com

Atletico Madrid je po 20. krogih kljub dvema odigranima tekmama manj vodilna ekipa španske La Lige. Trenutno so colchonerosi pri nizu sedmih zaporednih ligaških zmag, zato je vzdušje v klubu razumljivo odlično. "Trenutno smo v dobrem položaju. Odločno smo začeli sezono. Nismo favoriti, pač pa kandidati. Treba je nadaljevati na takšen način, toda do konca je še veliko. Upam, da bomo tako nadaljevali do konca in se borili za naslov," je v oddaji El Larguero povedal slovenski reprezentančni vratar. "Igramo na drugačen način. Toda Atletico bo vedno Atletico z vso to željo. Izboljšujemo se v igri. Imamo dobro ekipo. Nekoliko smo spremenili sistem igre, čeprav še vedno lahko igramo v sistemu 4-4-2. Celotna ekipa se mora dobro braniti. Sistem s tremi branilci nam pomaga pri pretoku žoge in več časa imamo žogo v svojih nogah, za ljudi je takšen nogomet lepši. Zame lepa igra ne obstaja, jaz si želim zmagovati. Pomembno je, da pogledaš na lestvico in vidiš, kje si," je spremembe v Atleticovi igri opisal Jan Oblak. 

V obširnem pogovoru s televizijski hišo Cadena SER se je dotaknil tudi svojih nogometnih začetkov. "Moj oče (Matjaž Oblak, op. p.) je bil vratar in želel sem si ga posnemati. Zagotovo je bil boljši kot jaz. Bil je dober in vedno je igral nogomet v našem mestu. Že od malega sem si želel biti kot on," je razkrila škofjeloška hobotnica. Spregovoril je tudi o športnem duhu, ki živi v njegovem telesu. Podobno kot sestra Teja, ki jo je v preteklosti na reprezentančnih tekmah tudi pogosto spremljal, je tudi Jan pozornost namenil več športom. "Veliko dni sem treniral na kolesu, toda nikoli se nisem videl v vlogi poklicnega kolesarja. Všeč mi je tudi košarka. Moja sestra igra košarko v Pragi. Liga NBA mi je všeč in spremljam rezultate. Spremljam Dončića in ne preseneča me njegova raven igre," mimo fantastičnih iger Dončića, s katerim sta se družila v Madridu začasa Lukovega igranja za Real, ni mogel Oblak. 

Simeone: Oblak je Messi med vratarji
Argentinski trener Diego Simeone, ki je tvorec Atleticovega preporoda, zelo ceni slovenskega vratarja v vratih Madridčanov. Dejal je, da je Oblak Lionel Messi med vratarji. "Hvala Simeoneju za takšno mnenje, zame je Messi najboljši igralec na svetu. Trudim se po najboljših močeh, da bi dosegli dobre rezultate. Veliko je vratarjev na visoki ravni, jaz zelo cenim konstantnost skozi leta. Simeone je izjemen trener. Zelo težko je biti toliko let v istem klubu," je laskanje Simeoneju vrnil Atleticov vratar. 

Diego Simeone Janu Oblaku zelo zaupa.
Diego Simeone Janu Oblaku zelo zaupa. FOTO: AP

Ta ima ene najbolj bolečih spominov – seveda, kar zadeva šport – na Ligo prvakov. "V Ligi prvakov sem doživel najhujši poraz, ki se ga spominjam. Ne vem, ali bom kdaj osvojil Ligo prvakov. Vsaka sezona pa je nova priložnost, da jo osvojim. Ko se sezona začne, smo v skupinskem delu vsi na isti točki. Upam, da bomo imeli priložnost zmagati v Ligi prvakov. Nič ne bi bilo lepšega kot dvigniti lovoriko Lige prvakov z Atleticom," je svoje sanje opisal Oblak. Ta je enkrat že igral v finalu Lige prvakov, a moral priznati premoč mestnemu tekmecu Realu. Poraz je bil za Škofjeločana še posebej boleč, saj so zmagovalca odločili streli z bele točke, Oblaku pa od petih poskusov ni uspelo zaustaviti niti enega. 

'Hvala Barci, ker je pustila oditi Suarezu'
Nekaj besed je namenil tudi prihodu Luisa Suareza, za katerega v Barceloni ni bilo več prostora. "Dokazuje, kako izjemen igralec je. Zelo nam je pomagal. Veseli smo, da ga je Barcelona pustila oditi. Presenetilo me je, da ga je Barca 'izpustila' iz rok. A to je bila odločitev kluba in jaz sem zadovoljen, ker so mu dovolili oditi v Atletico. Upam, da bo tako nadaljeval in da ob koncu sezone dvignemo kakšno lovoriko po zaslugi njegovih golov," je nad predstavami Urugvajca navdušen Oblak. 

"Lažje bi bilo igrati z Messijem kot proti njemu," se je pošalil Oblak.
"Lažje bi bilo igrati z Messijem kot proti njemu," se je pošalil Oblak. FOTO: AP

Še bolj pa ga navdušuje Suarezov nekdanji soigralec – Lionel Messi. "Lažje bi bilo igrati z njim kot proti njemu," se je pošalil Škofjeločan. "Lepo bi bilo igrati z njim," je dodal v isti sapi. "Igra na vseh straneh in zaradi tega je najboljši, saj lahko izjemne stvari počne kjer koli na igrišču. Cristiano (Ronaldo, op. p.) je neverjeten napadalec, ki prav tako lahko zabija. Ona sta najboljša, proti katerima sem se zoperstavil," je jasen Oblak. Ta se po malce težavnem obdobju, ko pri Atletih zaradi številnih odhodov igralcev ni bilo pravih rezultatov, v Madridu znova počuti povsem zadovoljnega. "Ne le na igrišču, enega od vodij se počutim tudi takrat, ko se je treba pogovoriti s kakšnim klubskim funkcionarjem," je vlogo nosilca na igrišču in zunaj njega sprejel Slovenec.

Oblak je v tej sezoni v La Ligi skupno prejel vsega osem zadetkov na 18 tekmah. Kar 11-krat je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Trenutno je v dobrem položaju, da znova dvigne nagrado Zamora, ki jo je lani prvič po štirih zaporednih nagradah oddal mestnemu tekmecu Thibautu Courtoisu. "O tem ne razmišljam. To je res lepa nagrada za celotno ekipo. Če ekipa ne deluje dobro, je težko za vratarja. Moje delo je braniti in zaustavljati strele. Zelo pomembna je koncentracija in je ključ do uspeha za vsakega vratarja. Vedno moraš biti pozoren na vse," je izpostavil 28-letnik, ki se je že zelo mlad prebil med najboljše vratarje na svetu. Kariero je začel v Olimpiji, nato pa se postopoma dokazal v Benfici, iz katere je nato prestopil k Atletom. Tam pa mu na začetku ni šlo vse po načrtih. "Prva sezona je bila težavna. Začel je igrati Miguel (Angel Moya, op. p.) in branil je odlično. Ostal je v vratih, dobil sem priložnost v Ligi prvakov in prejel tri zadetke. Res je, da nisem zaustavil ničesar, toda ničesar nisem naredil narobe. Pričakoval sem težko sezono. Toda to je nogomet in spreminja se. Ostati moraš močan. Miguel je tedaj imel spektakularno sezono. Vedno si je želel dokazati ljudem, da ni tako slab. Škoda bi bilo, če bi me tedaj prodali in ne bi mogel dokazati svojih kvalitet," je zaključil Oblak.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
01. 02. 2021 10.45
-1
Suarez je v zadnjih dveh letih padel na nivo Griezmanna. Zdaj se je pač prebudil, kot se je Jovič in me vseli. Tudi jaz sem bil za odhod Suareza a ne na način, kot se je zgodil .Suarez je sicer del najboljšega napadalnega tria v zgodovini nogometa, kjer so v 3 letih MSN skupaj zabili 364 golov
cripstoned
30. 01. 2021 09.49
-6
najbolj smesna so mi pa sprenevedanja ''navijacev'' barcelone tukaj ki so zadnje 2 sezoni suareza pribijali na kriz in ga podili iz kluba...zdaj pa govorijo vse drugace...vam se iz aviona vidi da nimate pojma o nogometu in da je real madrid klub ki ga najbolj spostujete in ljubite...
Lucky
30. 01. 2021 17.25
+5
Tule ni dovolj prostora, da ti naštejem vse o katerih si ti spremenil mišljenje. S tem da ti jih danes hvališ, jutri bi jih pa prodal. Za kakšne 3 ekipe bi se jih našlo.
Los Galacticos
29. 01. 2021 17.28
+9
Mene pa niti malo. Zacelo se je ko so dovolili da Alcantara odide, leto dni pred odhodom Xavija. Najvecja napaka zame. Ko so pustili se Neymarja je bilo vse jasno da nekaj ne stima. Prodaja Suareza je to samo se potrdila. Ni cudno da je Messi tako silno zelel dalec od Barce. Z Naymarjem in Alcantaro in kaksnim solidnim nakupom bi Barca imela spet ekipo za sam vrh.
cripstoned
30. 01. 2021 08.54
-2
ne bi se mogel bolj strinjati z tvojim komentarjem... tudi odhod arthurja je velika napaka barcelone..
Kollerik
30. 01. 2021 12.04
+7
Lepo, da sta tako brihtna za Barco...zdaj pa ša kakšna napaka Reala.... ;)
Maxx365
30. 01. 2021 20.45
+1
Neymarja niso mogli zadržati, ker je PSG izplačal njegovo odkupno klavzulo s tem, da je tudi Ney sam želel takrat oditi, brihte. Kako lahko zadržiš nekoga, ki želi oditi?
Erin Straus
29. 01. 2021 16.32
-2
VSE LEPO IN PRAV V SPORTU! NAS PA BOLJ ZANIMA KDAJ BO DRZAVA ZGRADILA 900 METERSKI ASFALT OBVOZ CENTRA ROGATCA??? ??? ??? PA KAM JE IZGINIL ZA DOKONCANJE PROJEKTA DENAR??? PA NE MORETE PO GRADNJI 75% JO POPIHAT V NEZNANO!!!
Kollerik
29. 01. 2021 14.08
+8
Ni ga spustila iz rok, naravnost nagnali so ga! Zdaj se lahko tolažimo edino s tem, da je Suarez že "star" in da je po drugi strani v Barci dobil priložnost mlad kader za prihodnost. Kar se Jana tiče, mu privoščim pokal La Lige. Sicer bi dosti raje videl Barco s pokalom, toda če si ga je kdo (vsaj do zdaj) zaslužil, je to Jan s svojo ekipo ATM.
samomojemnenje
29. 01. 2021 15.06
+6
Če dobijo še eno zaostalo tekmo, bi imeli 10 točk pred Realom in 13 pred Barco. Bomo videli do konca, kako bodo psihično pripravljeni. Jan pa bo verjetno spet dobil nagrado Zamora.
Komentator16381
29. 01. 2021 13.42
+11
Oblak je za razliko od Kampla in nekaterih res taprav slovenec in nogometas.. Zmeraj se je trudil za reprezentanco, čeprav bi nas v španiji z lahkoto pozabil.. Kampl je pa 10x manj plačan pa je dokaj hitro pozabil iz kje je prišel, pa sami izgovori..
samomojemnenje
29. 01. 2021 12.46
+12
Mu privoščim, da kdaj dvigne v zrak tudi pokal Lige prvakov.
realmadrid the best
29. 01. 2021 12.59
-6
Na žalost se to nebo zgodilo ampak mu iz srca provoščim
mikica247
29. 01. 2021 13.57
+2
Kako lahko tako suvereno poveš, da se to ne bo zgodilo. Hkrati pa mu privoščiš? V bistvu mu ne.
Kollerik
29. 01. 2021 14.09
+2
ATM mora zelo paziti, kot tudi Barca. Ve se, čigavi so sodniki.
cripstoned
30. 01. 2021 08.55
-5
Od Halerja ati
30. 01. 2021 09.06
+1
ja koončno priznaš da veš je bil že čas. vrjetno piše članek v novi izdaji cicibana končno so te prepričali. 3x hura za ciciban... hura,hura,hura. Sam letos vam tut sodniki ne bodo pomagali. žal 😔
Kollerik
30. 01. 2021 09.22
+3
Podpornik najbolj koruptivnega kluba v zgodovini fusbala, najprej in najbolj vedo takšni kot ti.
Kollerik
30. 01. 2021 09.23
+2
cripstoned
30. 01. 2021 09.47
-4
kollerik bodi vesel da je tudi vodstvo lalige na strani barce in je messiju mocno pogledalo skozi prste...v kolikor bi dobil kazen prepovedi igranja na 5 tekmah bi bila borba za evropo z villarealom in sociedadom....ampak nic hudega...uzivaj do elklasika...tam bo spet real madrid samo povecal prednost in tvojo bolecino....
Kollerik
30. 01. 2021 12.08
+3
.... samo zdajle v zadnjih dveh tekmah v kraljevem pokalu so ogoljufali Barco za najmanj tri (TRI!) penale, da o ostalih prekrških niti ne govorim! Ti je to jasno? Barci se penali piskajo samo izjemoma, kadar je v VAR sobi in tudi na zelenici kakšen normalen, neobremenjen sodnik. Katerih pa je v Španiji le nekaj. Vse ostalo je v zakupu tvoji koruptivcev.