Nogomet

Oblak na poti do nove zamore: polovico tekem je končal z 'ničlo'

Madrid, 23. 01. 2019 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak že četrto leto zapored kraljuje v vratih Atletico Madrida. Prejemnik treh nagrad zamora je po novi ničli v prvenstvu zdaj že polovično uspešen, ko je govor o nedotaknjeni mreži. Na 20 ligaških tekmah je tako mrežo ohranil 'čisto' kar na desetih.

Oblak je kralj 'ničel' na Pirenejskem polotoku.
Oblak je kralj 'ničel' na Pirenejskem polotoku. FOTO: AP

Na zadnji prvenstveni tekmi s Huesco se je izkazal z obrambo iz oči v oči, ko je zaustavil poskus Cucha Hernandeza. Z novo dobro predstavo je zbral še deseto prvenstveno ničlo, s čimer beleži fantastične številke. Tudi sicer je v ligi prejel najmanj zadetkov med vsemi vratarji, in sicer 13. Sledi David Soria (Getafe) s 16 zadetki, tretje mesto si delita vratar Barcelone Marc-Andre Ter Stegen in Sevillin Tomaš Vaclik (22). Oblak ima za seboj fantastične tri sezone, še posebej prva, ko je prejel nagrado zamora, je izvrstna, saj je povprečno prejemal 0,47 zadetka na tekmo, kar je tudi rekord La lige.

Atletico po 20 odigranih krogih španske La lige drži drugo mesto, s petimi točkami zaostanka za vodilno Barcelono. Se pa lahko colchonerosi pohvalijo z najmanjšim številom porazov, in sicer so v tej sezoni v La ligi izgubili le s Celto Vigo v gosteh.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
24. 01. 2019 07.21
Oblak je dober in ima 0 dosti zato ker ATM tako igra... obramba je granitna...ob menjavi igre bi se pa napapal golov.
šumar
23. 01. 2019 17.41
+1
itak da ima najmanj golov pa napiste tut da je blo proti njegovemu golu sprozenih tut najmanj strelov če vsako tekmo igrajo bunker
apodgra
23. 01. 2019 16.39
+2
Zame je Ter Stegen boljši vratar od Oblaka . Ni samo število prejetih golov odločilen faktor za izbor najboljšega vratarja. Na drugi strani imamo najboljšega strelca na svetu , pa je šele peti igralec na svetu. Zakaj dvojna merila in kdo postavlja takšna merila.
poserjemsenavas
23. 01. 2019 15.03
+11
V redu je, boste pisali potem, ko bo spet branil v reprezentanci. Potem tudi objavljajte statistiko. Lahko jo pa že zdaj, da vidimo kako je dober.