Nogomet

Oblak za zgled tudi največjim tekmecem

Liverpool, 11. 11. 2018 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Da Jan Oblak sodi v sam svetovni vrh, že ptički čivkajo, a očitno pohvalam na račun Škofjeločana ni videti konca. Pred časom ga je za zgled izpostavil tudi eden najdražjih vratarjev v klubski zgodovini Alisson Becker.

Legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon je že pred dnevi Jana Oblaka uvrstil med trojico najboljših čuvajev mreže na svetu, ob bok Marc-Andreju ter Stegnu in Alissonu Beckerju. A očitno slednji Oblaka le ne jemlje zgolj kot sebi enakega, temveč je v zadnjem intervjuju za Goal priznal, da slovenskega čuvaja mreže z vsem dolžnim spoštovanjem občuduje.

Liverpool je za Alissona odštel 62,5 milijona.
Liverpool je za Alissona odštel 62,5 milijona. FOTO: AP

"Vedno sem občudoval vratarje, ki so razvili svojevrsten slog. V otroštvu sem se tako zgledoval po Claudiu Taffarelu, največjemu brazilskemu vratarskemu idolu. Spominjam se ga, ko je na svetovnem prvenstvu 1994 obranil enajstmetrovko. Imel je tehnično kvaliteto, dobro se je znal postaviti. Še danes me navdihuje," je pojasnil Becker in nadaljeval, "danes pa občudujem Jana Oblaka, ki mu sledim, kolikor je le mogoče, in Marc-Andreja ter Stegna. Oba sta odlična."

Ob tem je poudaril, da je na evropskih zelenicah še nemalo odličnih vratarjev, a poudaril, da ter Stegen in Oblak v tem trenutku resnično izstopata. Kakšno pa je vzdušje, kadar pride v stik s katerim od njiju? "Med nami vlada neke vrste zdrava tekmovalnost, v tem, kdo bo na koncu sezone okronana za najboljšega," je pojasnil Brazilec, ki je v poletnem prestopnem roku barve Rome zamenjal za Liverpoolove.

Na zadnji tekmi Oblak s soigralci ni blestel, tri točke je colchonerosom v sodnikovem podaljšku zagotovil Diego Godin.
Na zadnji tekmi Oblak s soigralci ni blestel, tri točke je colchonerosom v sodnikovem podaljšku zagotovil Diego Godin. FOTO: AP

Ob tej priložnosti je v intervjuju izpostavil tudi glavno razliko med angleškim prvenstvom in italijansko Serio A. "Intenziteta se spremeni. V italijanskem prvenstvu je igra osredotočena na branjenje, vsaka ekipa je organizirana na svoj način. V Premier League pa je poudarek na intenzivnosti v pomenu kakovosti. Tu je napeto vseh 90 minut," je zatrdil Becker.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Homofobb
11. 11. 2018 19.28
-5
:))))) Smao v Gugl vtipkat... oblak najslabsi v ligi prvakov
tekač
11. 11. 2018 16.51
-9
Če bi imel tisto kar nima bi odšel na otok. Če bi imel tisto kar nima bi branil za Slovenijo....
mackintosh
11. 11. 2018 17.39
-12
točno tako. drugi del tvoje izjave 100% drži.
robert hrovat
11. 11. 2018 18.38
+18
na otoku ni ker ima kar visoko postavljeno ceno, sam ker je eden boljših na svetu tudi primerno ceno, kot drugo zakaj ne igra za Slovenijo, kdo pa bi ??? nobene resnosti v reprezentanci in v vodstvu nogometne zveze ...čisti poden
tekač
12. 11. 2018 07.16
+0
Naprimer Vombergar si želi pa je rojen v Argentini. Ne glede na vse kar se dogaja. Seveda pa ime fant visok IQ in odnos do športa in življenja. Take rabimo v reprezentanci....