Nogomet

Oblak zaklenil mrežo za zmago Atletica proti netopirjem

Madrid, 18. 03. 2023 22.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši Atletico Madrida so podaljšali serijo odličnih rezultatov po svetovnem prvenstvu v Katarju. V španskem prvenstvu na zadnjih enajstih tekmah še niso izgubili; tokrat so v 26. krogu na domačem stadionu premagali Valencio s 3:0.

Statistika tekme Atletico Madrid – Valencia
Statistika tekme Atletico Madrid – Valencia FOTO: Sofascore.com

Atletico Madrid je po 18. decembru, ko se je v Dohi končalo SP, vpisal osem zmag in tri neodločene izide. Hkrati je od septembra, brez upoštevanja obračuna z Barcelono v začetku januarja, že devet tekem neporažen na svojem stadionu – šest zmag, trije remiji.

S petnajsto zmago se je Atletico Madrid učvrstil na tretjem mestu LaLige oziroma se približal drugouvrščenemu Real Madridu na pet točk. Slednji bo v nedeljo ob 21. uri gostoval na Camp Nouu pri Barceloni, ki ima ob tekmi manj štirinajst točk več od Atletica.

Za Colchonerose so zadeli Antoine Griezmann (23.), Yannick Carrasco (48.) in Thomas Lemar (67.).

Jan Oblak je branil vseh 90 minut. Enkrat je moral po žogo v mrežo, vendar je bil zadetek Huga Dura v prvem polčasu po ogledu video posnetka razveljavljen zaradi predhodnega prekrška. Ločan je osemnajstič v sezoni oziroma na 42 tekmah v vseh tekmovanjih, vključno s prijateljskimi srečanji na začetku sezone, ohranil mrežo nedotaknjeno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Homer.Simpson
19. 03. 2023 21.57
+1
Novinar: “Gospod Cimerotič, za koga pa boste vi navijali v današnjem El Classicu?” Cime: “Ja, sej ne vem čist točn kdo letos not špila.”