Nogomet

Oblakov agent okrcal Atletico in Simeoneja, v središču pa srbski napadalec

Madrid, 20. 01. 2020 21.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Agent slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka, Miha Mlakar, je v španskih medijih udaril z ostrimi izjavami na račun vodstva Atletico Madrida, ki na čelu s priljubljenim trenerjem Diegom Simeonejem po njegovem mnenju neupravičeno "na hladnem" drži srbskega napadalca Ivana Šaponjića.

Oblak (desno) med treningom slovenske reprezentance v Ljubljani.
Oblak (desno) med treningom slovenske reprezentance v Ljubljani. FOTO: Miro Majcen

Jan Oblak je bil z Mihom Mlakarjem med največjimi zagovorniki prihoda Ivana Šaponjića k madridskemu Atleticu, toda vratar rdeče-belih se z nogometašem, ki je tako kot on v Madrid prišel iz vrst lizbonske Benfice, lahko druži zgolj na treningih in v prostem času. Šaponjiću namreč trener Diego Simeone še ni ponudil priložnosti na uradni tekmi, čeprav je že ob debiju na pripravah zabil gol, pomanjkanje katerih je v tej sezoni ena največjih slabosti Atletica.

OBLAK

Tudi zato Madridčane že dlje časa povezujejo z urugvajskim zvezdnikom Paris Saint-Germaina Edinsonom Cavanijem, ki naj bi se v špansko prestolnico preselil do konca zimskega prestopnega roka, Mlakar pa nad trenutno situacijo svojega srbskega varovanca ni navdušen.

Če potrebujejo gol ...
"Da bi lahko prišel Cavani? Zakaj ga potem niso kupili poleti? Četudi bi prišel nov nogometaš in nekaj običajnega je, da bi se to lahko zgodilo ... Kako lahko pojasniš, da nek igralec trdo trenira in ima dober odnos, a si ne zasluži niti pet minut, da bi lahko navijači Atletica o njem sodili? Če potrebujejo gol, zakaj mu ne bi dali vsej ene priložnosti?" je Mlakarja citirala spletna stran športnega dnevnika AS.

"Ob koncu minule sezone je Atletico zatrdil, da bo (Nikola) Kalinić odšel in da bodo iskali tretjega napadalca. Ideja je bila, da bi to postal nek mlad nogometaš, ki bi se lahko boril in čakal na priložnost skupaj z Diegom Costo in (Alvarom) Morato. Menim, da je Šaponjić ustrezal temu profilu. Mlad, čvrst in z zmagovalno miselnostjo. Bil je svetovni prvak s Srbijo na svetovnem prvenstvu do 20 let, bil je najmlajši v ekipi. Vajen je bil tega pritiska, potem ko je v prvi ligi debitiral s šestnajstimi leti pri klubu, kjer je takšen pritisk, kot je v Partizanu. Benfica je zanj plačala tri milijone evrov, ker je videla potencial. A tam ni dobil priložnosti, kakršne je dobil Oblak, ki so ga trikrat posodili, ali pa na primer (napadalca Real Madrida Luka, op. a.) Jović, ki je bil prav tako posojen in zdaj poglejte, kje je. Tako sem jaz Atleticu predlagal ta ne preveč velik vložek, ki bi lahko v prihodnosti prinesel napadalca najvišje ravni za ta klub. Nato so me poklicali in podpisali smo pogodbo za tri sezone, kupili so igralca za minimalen znesek. Klub se je glede tega, če gre za nogometaša Atleticovega kova, pozanimal tudi pri (nekdanjemu napadalcu kluba in selektorju mlade srbske reprezentance Veljku, op. a.) Paunoviću."

ŠAPONJIĆ

Pogajanja za novo pogodbo Oblaka potekala ločeno
Pri madridskem športnem časniku se sprašujejo, če je poskušal Mlakar prihod Šaponjića kako povezati s pogajanji za podaljšanje pogodbe slovenskega reprezentanta, ki je s svojo "zamrznitvijo" reprezentančnega statusa v domnevnem boju za kapetanski trak v minulih letih dvigoval precej prahu v domovini. Kapetanski trak, zanimivo, zdaj pogosto nosi tudi v Madridu, kjer je namestnik prvega kapetana Kokeja.

"Ne, absolutno nikakršne," je o povezavah s podaljšanjem Oblakove pogodbe povedal Mlakar, ki za slovenske medije spregovori zelo redko. "Podaljšanje Oblakove pogodbe je bilo dogovorjeno več mesecev prej in pogajanja za Šaponjića so se začela poleti. Če je s poslom povezan prihod Joaa Felixa? Ne, niti to ne. Nismo imeli nikakršne zveze s tem, vztrajal sem pri tem, da Ivan pride k Atleticu, ker verjamem, da odgovarja temu profilu v ekipi, in da ima Atleticov DNK. Prepričan sem, da bo to pokazal, ko bo dobil priložnost. Zabil bo, ko bo mu bodo ponudili priložnost za to," je prepričan.

"Da sta tako Oblak kot Saul (vezist Atletica Niguez, op. a.) javno dejala, da se trudi in da bi lahko pomagal ekipi? Da, res je, in to je čudno. Nihče ne ve, zakaj se je znašel v tej situaciji. S strani kluba nas pravijo, da je odnos fanta fantastičen, da je vedno pozitiven in da se je dobro prilagodil ekipi. Fant ima dober odnos s soigralci, tudi z navijači, ki so opazili njegov pozitiven odnos. A najpomembneje je, to lahko vidite tudi vi, da iz dneva v dan trdo trenira, četudi še ni zaigral in čaka na svojo priložnost. V minulem tednu spet ni prišel v ekipo za tekmo. V četrtek sem se sestal s klubom in povedali so mi, kar so mi povedali že večkrat prej, da prav zares nihče ne razume, kaj se dogaja."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User653082
22. 01. 2020 08.17
+0
Kolikor je meni znano sta tako Oblak kot njegov agent bila vpletena v utajo davkov.
dragan krstic
21. 01. 2020 16.16
+2
Nasvet Oblaku: čimprej stran od ATM v boljši klub pa četudi za nekaj manj denarja. Ni vse v destinah milijonov ampak na koncu kariere se športnik vpraša koliko lovorik in odličij je prejel. ATM caplja na mestu in je brez vizije.
brezcasni
21. 01. 2020 19.30
+1
ja res je samo tam v novem klubu bo letelo veliko več strelov proti njemuinbo treba več veliko več posredovat......
Žac
21. 01. 2020 12.35
+3
Zdaj pa bo. Sam malo poguglal da vidim kdo je ta. Ogromno piše o njemu. Ampak vse po vsot je zraven Oblak. Tako da nima Oblaka, ta Mlakar bi bil kar eden tam.
igyyp
21. 01. 2020 10.06
+9
Aja, a zdaj bo kar Mlakar komadiral ATM, ne me hecat. Simeone je vrhunski trener, realizacija pri zadetkih je pa drug problem, dosti je mladih in drugih nogometašev pa ne dobijo priložnosti. Pri vsakem trenerju si moraš zaslužit, minutažo. ATM se bo že pobral, in mešal štrene pri vrhu.
Mungos2
21. 01. 2020 09.34
+21
Mlakar, pa kdo si, da boš Simeoneju solil pamet ????
Vapo
21. 01. 2020 09.59
+4
janezpodre
21. 01. 2020 08.20
+17
Tale Miha je pa ornk tepec, potegnil je provizijo, zdaj bo še pa Simeoneju sestavljal ekipo. Zakaj Šaponjić ne igra, je izključno stvar Simeoneja /mogoče mu ni všeč frizura/, tudi lastniki in navijači nimajo pri tem večjega vpliva, kaj šele neki trgovec Mlakar.
janezpodre
21. 01. 2020 08.28
+18
p.s. Pripomnil bi še to, da Simeone ni za hec najbolj plačan trener, on drži hudo povprečno ekipo v samem vrhu fuzbala že vrsto let, in verjetno , ko bo Mlakar spet prodajal kakšne Balkance, bodo imeli on in "Balkanci" probleme, oz. Mlakar , odhebal si.
Admin je Kekec
21. 01. 2020 09.12
+7
DaDo77
21. 01. 2020 08.18
+15
A dal so 126 milijonov za unga nesposobnega Felixa, dal je 2 gola na 16 tekmah. Na drugi strani Madrid ista zgodba z Jovićem 13 tekem 1 gol... Te klubi uvažajo igralce iz drugorazrednih lig, potem pa ko morjo v malo močnejši ligi zaigrat se pa pokakajo.
AtleticoSLO
21. 01. 2020 08.59
+3
Ja in če je Joao dal sam 2 gola?...ni vse v zadetkih...pamaga tudi drugod..on je predvsem vezist...ki igra v napadu...je pa tudi res da...ima celotna ekipa težavo z zabijanjem golov...počakajmo na novo s ezono pa bomo videli ...ali no enaka letošnjiošnji ali bo kaj bolje...