Nogomet

Oblakov Atletico izgubil proti Las Palmasu

Madrid, 03. 11. 2023 23.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nogometaši madridskega Atletica in Las Palmasa so danes odprli 12. krog španskega prvenstva. Madridčani s slovenskim reprezentantom Janom Oblakom so na gostovanju izgubili z 1:2 in zapravili priložnost, da bi se po točkah na vrhu lestvice izenačili z vodilnima Realom in Girono.

Statistika Jana Oblaka
Statistika Jana Oblaka FOTO: Sofascore.com

Pred začetkom 12. kroga sta imela Real Madrid in Girona po 28 točk, Atletico (ki ima sicer tekmo manj) 25, Barcelona pa 24.

A Oblaku in soigralcem teoretičnega statusa favorita na Kanarskih otokih ni uspelo spremeniti v nove točke. Madridčani so imeli sicer premoč, ki pa je bila v prvem delu jalova. V nadaljevanju je v 52. minuti za domače zadel Kirian, potem ko je obramba Atletica zastala, misleč, da je žoga ob začetku akcije prečkala stransko črto igrišča.

Atletico je v nadaljevanju skušal zaigrati napadalneje, vendar so domači izkoristili napako v obrambi tekmecev in Benito Martinez je v 75. minuti še drugič premagal Oblaka. Atletico je sicer v končnici močno pritisnil, Alvaro Morata je znižal v 83. minuti, a je Las Palmas zdržal vse nalete in slavil pomembno zmago.

Girona bo visoko mesto na lestvici potrjevala v soboto na gostovanju pri enajsti ekipi lige Osasuni. Barcelona bo v soboto zvečer gostovala pri Realu Sociedadu, Real Madrid pa bo v nedeljo zvečer gostil Rayo Vallecano.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

* Izidi, 12. krog:

- petek, 3. november:

Las Palmas - Atletico Madrid         2:1 (0:0)

(Jan Oblak je branil celo tekmo za Atletico)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yanay
28. 01. 2024 16.55
cripstoned
04. 11. 2023 11.30
+1
No pa je prišel se kiks atletov...danes upam da osasuna vzame točke gironi in jutri bi lahko real z zmago že imel lepo prednost pred atleti in girono...upajmo na najboljše...vamooos campeeeones
cripstoned
04. 11. 2023 16.22
-2
Girona melje...4gole osasuni...noro...lastnik citya dela čudeže ...kako bi se smejal da je na koncu sezone ravno girona prvak...vsekakor edini pravi katalonski klub vreden pohvale...kar se tiče pa 2.katalonskega kluba pa verjamem da bo danes spet sodniška zveza reševala pike...hahahahaa Koruptilona...
zapiramvamustaaa
04. 11. 2023 10.29
-1
Zgleda da Real bo letos brez konkurence.In hvala Bellinghamu za to🙌👑🤤