Nogomet

Obletnica smrti Emiliana Sale: lepa gesta Nantesa in kalvarija bližnjih

Nantes, 21. 01. 2020 16.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mineva leto dni od letalske nesreče, po kateri se je nogometni svet ovil v črnino. Letalo Emiliana Sale, nogometaša, ki bi moral postati najdražja okrepitev v klubski zgodovini Cardiff Cityja, je izginilo v Rokavskem prelivu, šele po nekaj dneh iskanja pa so preiskovalci našli razbitine.

Spomnimo, turistično letalo PA 46 Malibu, z dvema potnikoma na krovu, je v noči na 22. januar poletelo iz francoskega Nantesa proti Cardiffu. Polet čez Rokavski preliv je bil usoden za obetajočega napadalca Emiliana Sale in pilota letala Davida Ibbotsona

Emiliano Sala bi s 17 milijoni evrov moral postati najdražja okrepitev Cardiff Cityja.
Emiliano Sala bi s 17 milijoni evrov moral postati najdražja okrepitev Cardiff Cityja. FOTO: Uefa

Argentinec tako nikoli ni prispel v Wales, po zadnjih odkritjih pa naj bi bila za nesrečo kriva izpostavljenost ogljikovemu monoksidu. Obdukcija je tako pokazala, da naj bi bil Argentinec mrtev še preden je letalo udarilo ob morsko gladino, v njegovem telesu so namreč našli velike količine strupenega plina. V pilotski kabini je bil plinu izpostavljen tudi pilot, kar bi lahko vplivalo na njegovo sposobnost vožnje. 

Lepa gesta Nantesa

Leto dni po tragični nesreči so se preminulemu nogometašu v Nantesu poklonili s prav posebnim spominskim dresom v argentinskih državnih barvah. Na nedeljski prvenstveni tekmi proti Bordeauxu bodo tako zaigrali v modro-belih, namesto tradicionalno rumeno-zelenih dresih. Izkupiček od prodaje dresov bodo namenili nogometnim šolam v Argentini, kjer se je kalil Sala. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za častno gesto so se pred časom odločili tudi pri argentinskem nižjeligašu Club San Martin Progreso, kjer so stadion preimenovali po tragično preminulem nogometašu. Sala je branil barve kluba v ranem otroštvu.

Tragično leto 2020 za družino Sala

Nekaj mesecev po smrti Emiliana je družino Sala zadela nova tragedija, za posledicami srčne kapi je namreč v 58. letu umrl nogometašev oče Horacio Sala.

Britanski BBC je ob obletnici smrti obiskal Emilianovo mamo Mercedes, ki je lani februarja pokopala sina. "Ne morem reči, da sem našla mir, na žalost se še vedno borim," je novinarjem v čustveni zgodbi zaupala Mercedes in po premoru nadaljevala:" Sem praktično mrtva medtem ko živim. Za mano je grozljivo, grozljivo leto."

 

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
21. 01. 2020 18.18
+8
D.E.P. EMILIANO...DESCANCES EN PAS