Nogomet

Obradović pred novim spopadom v Konferenčni ligi podaljšal z Muro

Ljubljana, 02. 11. 2021 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
1

Hrvaški vratar Matko Obradović je z aktualnimi slovenskimi nogometnimi prvaki sklenil novo pogodbo, s katero je zvestobo Muri podaljšal vse do konca leta 2025. Črno-bele iz Murske Sobote čaka v četrtek – prenos bo na VOYO in Kanalu A od 20.40 – tekma 4. kroga Konferenčne lige. Izbranci trenerja Anteja Šimundže bodo gostovali pri francoskem Rennesu, vodilni ekipi skupine G.

Več videovsebin
  • Gost Fuzbala! Mitja Lotrič
    28:33
    Gost Fuzbala! Mitja Lotrič
  • Iz 24UR: Poraz Mure
    02:12
    Iz 24UR: Poraz Mure
  • Vodstvo Rennesa z 2:1
    01:08
    Vodstvo Rennesa z 2:1
  • Zadetek Mitje Lotriča za 1:1
    01:18
    Zadetek Mitje Lotriča za 1:1
  • Zadetek Rennesa za 0:1
    01:09
    Zadetek Rennesa za 0:1
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ante Šimundža
Ante Šimundža FOTO: Damjan Žibert

Dalmatinski čuvaj mreže Matko Obradović se je k črno-belim preselil v sezoni 2018/19 in bil vse od takrat nepogrešljivi člen čete Anteja Šimundže. Doslej je za Muro zbral 122 nastopov, 99 v PLT, 7 v pokalu in 16 v Evropi. 

Nogometaše Mure v četrtek, od 20.40 prenos na Kanalu A in VOYO, čaka tekma 4. kroga Konferenčne lige. Izbranci Anteja Šimundže bodo gostovali pri Rennesu, vodilni ekipi skupine G, ki jo je soboška zasedba v Ljudskem vrtu gostila 21. oktobra, ko je proti njej kljub doslej najboljši igri v tem tekmovanju izgubila z 1:2.

V sezonah 2018/19 in 2020/21 je bil tudi izbran v najboljšo enajsterico prvenstva, s "čarno-bejlimi" pa se je veselil naslova tako pokalnih kot tudi državnih prvakov. Konec te sezone bi Obradoviću pogodba z Muro potekla, a to se ne bo zgodilo. Danes je namreč s športnim direktorjem Denisom Rajbarjem podpisal podaljšanje pogodbe, s katero je Muri zvestobo obljubil še za naslednja štiri leta. Nova pogodba je namreč veljavna do 31. 12. 2025. "Matko je že od prvega dne, odkar je prišel v Muro, pokazal ogromno mero profesionalnosti. Z nami je bil ob vseh največjih uspehih, velikokrat je bil tudi tisti, ki je z obrambami vlekel ekipo naprej. Svojo pripadnost klubu je pokazal že večkrat, nov dokaz pa je tudi podaljšanje pogodbe. Verjamem, da bo svoje delo med vratnicama še naprej opravljal tako dobro kot doslej. Ob tem verjamem tudi, da bo Matko tisti, ki bo vodja v slačilnici in jo držal skupaj," je ob podpisu pogodbe za klubsko spletno stran dejal športni direktor Denis Rajbar. "Presrečen sem, da se mi je s klubom uspelo dogovoriti o podaljšanju pogodbe. Vsi vedo, kaj čutim do Mure in kako se počutim v Murski Soboti. Od prvega dne, ko sem prišel, sem čutil veliko podporo kluba, navijačev in vseh okoli kluba. Verjamem, da sem se skupaj z ekipo in doseženimi rezultati oddolžil za podporo. Verjamem v klub in moštvo, da smo sposobni ponoviti dobre rezultate iz preteklosti, in to je bil eden od razlogov, da ostanem v klubu. Nismo še rekli zadnje, verjamem, da najboljše še prihaja," je ob podpisu dejal Obradović.

Matko Obradović bo še nekaj časa del črno-bele nogometne družine.
Matko Obradović bo še nekaj časa del črno-bele nogometne družine. FOTO: Miro Majcen

Mura bo v četrtek gostovala pri Rennesu
Murskosobočane v četrtek – od 20.40 bo prenos na Kanalu A in VOYO – čaka tekma 4. kroga Konferenčne lige. Izbranci trenerja Šimundže bodo gostovali pri Rennesu, vodilni ekipi skupine G, ki jo je murskosoboška zasedba v Ljudskem vrtu gostila 21. oktobra, ko je proti njej kljub doslej najboljši igri v tem tekmovanju izgubila z 1:2. V skupini G ima Rennes po treh krogih sedem točk, sledi Vitesse s šestimi, prvi favorit Tottenham ima štiri točke, Mura pa je še brez točk. Mura, ki je proti nizozemski zasedbi v uvodnem krogu izgubila z 0:2, nato pa na gostovanju proti Tottenhamu z 1:5, je od zadnjega obračuna s Francozi v domačem prvenstvu nanizala remi z Radomljami in poraz proti Celju ter v četrtfinalu pokala izpadla po enajstmetrovkah proti Bravu. Po tekmi v Bretanji na severozahodu Francije Muro do konca skupinskega dela nato čakata še domači obračun s Tottenhamom 25. novembra in gostovanje pri Vitesseju 9. decembra.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

srebrnibreg
02. 11. 2021 13.42
Sorazmerno dober vratar. ostali igralci pa naj se zbudijo in zečnejo igrati nogometza zmago na terenu ne pa, da se imajo za zmagovalce že pred tekmo. S tako igro kot jo igrajo v naši ligi nimajo nobenih šans proti povprečnim evropskim ekipam kot so Francozi kaj šele še proti boljšim.