Nogomet

Obratna psihologija? Klopp o Cityju: Žal mi je, da so izpadli

Liverpool, 19. 04. 2019 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola in Manchester Cityja se v letošnji sezoni krčevito borijo za naslov angleškega prvaka. Štiri kroge pred koncem imajo rdeči dve točki prednosti pred sinjemodrimi, a tudi odigrano tekmo več. Prav zaradi tega je bil Jürgen Klopp kar nekoliko razočaran, da je City izpadel iz Lige prvakov, saj to pomeni, da se bodo sedaj lahko popolnoma posvetili domačemu prvenstvu.

Liverpool je v letošnji sezoni po dolgem času znova v igri, da prekine skoraj tri desetletja dolgo sušo brez osvojenega državnega naslova (nazadnje so slavili v sezoni 1989/90. op.p.). Reds imajo namreč štiri kroge pred koncem prvenstva dve točki prednosti in odigrano tekmo več od Manchester Cityja. Po mnenju strokovnjakov, ki podrobneje spremljajo angleško Premier League, je kljub težjemu razporedu, prvi favorit za naslov City. V 'pomoč' pa jim je tudi dejstvo, da so med tednom izpadli iz Lige prvakov, ko jih je v četrtfinalu izločil londonski Tottenham. To sedaj pomeni, da bodo imeli več premorov med tekmami, medtem ko se bo Liverpool v polfinalu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja meril z Barcelono

Jürgen Klopp bo v letošnji sezoni z Liverpoolom poskušal osvojit tako angleški, kot evropski naslov.
Jürgen Klopp bo v letošnji sezoni z Liverpoolom poskušal osvojit tako angleški, kot evropski naslov. FOTO: AP

Tega dejstva se zaveda tudi strateg 18-kratnih angleških prvakov, Jürgen Klopp, ki na novinarski konferenci ni skrival razočaranja nad dejstvom, da so glavi rivali za naslov angleškega prvaka izpadli iz Lige prvakov. "Neverjetno, ko sem si ogledal tekmo, nisem mogel verjeti, kaj se dogaja. Res mi je žal za Manchester City, saj so vsi mislili, da jim je uspelo, ko je Raheem Sterling zabil gol. Vsi so že slavili, nato pa ti VAR razveljavi gol. Verjamem, da so zelo težko sprejeli ta poraz," je uvodoma dejal Klopp, ki je očitno po tihem upal, da bi se lahko s tekmeci iz Manchestra pomeril tudi v velikem finalu 1. junija v Madridu. 

Je pa Klopp 'popihal na dušo' tudi igralcem Tottenhama. Londončani se bodo ta konec tedna še enkrat pomerili s Citjyem, in sicer v okviru 35. kroga angleške Premier League. In nemški strateg seveda upa, da bodo varovanci Mauricia Pochettina tudi tokrat 'trd oreh' na stadionu Etihad in da bodo sinjemodrim 'odščipnili' še kakšno točko v boju za naslov. "Poklon igralcem Tottenhama, da so dosegli vse to, sploh če pogledamo, s kakšnimi težavami se ukvarjajo že skozi celotno sezono. Že pred sezono sem dejal, da je imel Tottenham najtežje poletje, pa ne zaradi tega, ker niso pripeljali nobenega igralca, ampak zaradi dejstva, da so imeli ključni igralci zgolj dva tedna premora pred začetkom sezone. Neverjetno, da jim je uspela takšna sezona in brez dvoma so si to zaslužili. Ne vem, če bo to sicer vplivalo na razplet prvenstva, moramo počakati in bomo videli," je še zaključil Klopp, ki bo prihajajoči konec tedna s svojimi varovanci gostoval pri Cardiffu, ki se krčevito bori za obstanek med angleško nogometno elito. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the kop
20. 04. 2019 08.06
-7
city je že angleški prvak!!
sp9s
20. 04. 2019 18.18
+1
idiu3krasne
19. 04. 2019 18.04
-8
Ja ...City bo prvak
KavčStrokovnjak
19. 04. 2019 19.41
+3
Mirhollio
19. 04. 2019 21.38
+1