Nogomet

Obtožnica za zdravnika, ki ju krivijo za tragično Astorijevo smrt

Firence, 10. 12. 2018 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijansko tožilstvo je podalo obtožnico za povzročitev smrti iz malomarnosti proti dvema zdravnikoma. Slednja sta italijanskemu nogometašu Davideju Astoriju izdala potrdilo, da je zdrav, pa čeprav so preiskave pokazale, da je imel težave s srcem. Kapetan Fiorientine je marca letos umrl med spanjem zaradi zastoja srca.

Smrt branilca Fiorentine in občasnega italijanskega reprezentanta Davideja Astorija je marca pretresla Apeninski polotok. Člana vijoličastih iz Toskane so mrtvega našli v videmskem hotelu, kjer so nogometaši Fiorentine čakali na ligaško tekmo v Serie A z Udinesejem. Obdukcija v Vidmu je pokazala, da je preminuli kapetan Fiorentine umrl v spanju zaradi zastoja srca.

Italijansko tožilstvo je danes podalo obtožnico zoper zdravnika, ki delata v bolnišnicah v Firencah in Cagliarju. Nogometašu sta izdala zdravniško potrdilo, da je zdrav in lahko igra, čeprav naj bi vedela, da ima težave s srcem, oziroma, da so preiskave pokazale nepravilnosti v delovanju srca.

Tožilstvo je ukrepalo nekaj dni zatem, ko je časnik iz Firenc La nazione objavil podatke zdravniških pregledov nogometaša iz let 2016 in 2017 oziroma izvidov EKG, ki kažejo nepravilnosti delovanja srca. Časnikarji so dokumentacijo medtem že predali tožilstvu.

Astori, ki je umrl pri komaj 31 letih, je za Italijo odigral 14 tekem, poleg Fiorentine pa je bil v karieri član Milana, Pizzighetoneja, Cremoneseja, Calgarija in Rome. Fiorentina in Cagliari sta se po njegovi smrti odločila, da v njunih ekipah nihče nikoli več ne bo nosil številke 13, ki jo je pri obeh imel preminuli Astori.

Davide Astori
Davide Astori FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

juvefor
11. 12. 2018 10.55
+1
Če se ne motim je umrl zaradi hipertrofičnega srca, ki so ga napačno smatrali za atletsko srce. Vsekakor naj pregledajo kaj se je zgodilo. Grozno je, da umreš tako nenadno in nepričakovano.
resnicaosvobaja
10. 12. 2018 21.27
+2
Če bi bil zdravnik Reala, bi lahko rekel, da je zamenjal epruvete in bi bilo vse čisto...
ehjaehja
11. 12. 2018 08.17
+2
Če bi bil predsednik Barcelone pa bi bogemu revežu ledvice vn pobral:)
resnicaosvobaja
11. 12. 2018 11.59
-1