Nogomet

Odegaardova saga dobiva nadaljevanje: Norvežan zopet pri izhodnih vratih Reala

Madrid, 21. 01. 2021 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po tem, ko je Martin Odegaard v lanski sezoni kot posojen nogometaš blestel pri Real Sociedadu, letos v ekipi madridskega Reala zanj znova ni pravega mesta. Čeprav je četa Zinedina Zidana daleč od idealne forme, 22-letni Norvežan bolj kot ne greje klop. Prav zato so se pojavila namigovanja, da bo Odegaard še v tem mesecu znova naposodo – zanj se bojda najbolj zanimata bivši klub Real Sociedad in londonski Arsenal.

Zinedine Zidane je Martina Odegaarda zopet postavil v drugi plan, zato si Norvežan želi odhoda.
Zinedine Zidane je Martina Odegaarda zopet postavil v drugi plan, zato si Norvežan želi odhoda. FOTO: AP

V sezoni 2019/2020 je Martin Odegaard v vseh tekmovanjih za Real Sociedad prispeval sedem zadetkov in devet asistenc, kar je bil njegov najodmevnejši izkupiček v članski konkurenci. Real ga je zato pred sezono pripeljal nazaj, obenem pa so zatrjevali, da ga ne nameravajo več posojati, saj naj bi bil dokončno zrel za prvo ekipo, a je (znova) ostalo zgolj pri praznih besedah. 22-letnik je letos za galaktike zbral vsega devet nastopov, le pet tekem je začel v prvi postavi. 

Zato je vse bolj verjetno, da bo Odeegard že četrtič naposodo, odkar je leta 2015 kot velika spletna senzacija podpisal za Madridčane. Sky Sports poroča, da so se zanj ogreli pri Arsenalu, ki ima v tej sezoni velike težave predvsem na položaju "desetke", ta pa je Odegaardu pisan na kožo. Sky še poroča, da si Norvežana v svojih vrstah želi tudi Mikel Arteta, a ga pri Realu niso pripravljeni prodati, tako da ga bodo Londončani lahko dobili zgolj kot posojenega nogometaša do konca sezone. Se pa za Odegaarda zanima še kar nekaj angleških klubov, tudi Leicester City, ki mu gre letos odlično in se trenutno bori celo za naslov prvaka. 

Statistika Martina Odegaarda v dosedanjem delu sezone.
Statistika Martina Odegaarda v dosedanjem delu sezone. FOTO: Sofascore.com

Španski mediji, med njimi tudi dobro obveščena Marca in AS, dodajo, da so se za 22-letnega kreatorja igre zopet ogreli tudi pri Real Sociedadu. Odegaard je, kot poroča AS, kar sam poklical vodilne može Baskov in jih vprašal, ali so ga pripravljeni zopet sprejeti medse. Ker je dobil pritrdilen odgovor, je norveški reprezentant nato na vodstvo trenutnega kluba naslovil željo, da bi že v zimskem prestopnem roku zapustil Santiago Bernabeu. 

Trener Arsenala Arteta je sicer v četrtek dopoldan na novinarski konferenci odgovarjal tudi na vprašanja, povezana s prestopnim rokom, na Odegaardov prihod pa ni namignil. "Težave imamo na obrambnih bočnih pozicijah. Kieran Tierney je naš edini pravi levi bok, sicer lahko tam po potrebi zaigrata tudi Ainsley Maitland-Niles in Bukayo Saka, a kljub temu iščemo nove rešitve." Nedavno je sicer Emirates zapustil Mesut Özil, ki bo v kratkem podpisal za turški Fenerbahče, vodilni Arsenalovi možje pa si Odegaarda želijo prav kot njegovo zamenjavo. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
22. 01. 2021 10.35
+2
Kaj dela Zidan???nevem kako drži svojo trmo,vsak ve kateri je boljši igralec za Real,samo on ne
alien8potnik
21. 01. 2021 20.20
+3
grozno, zidane. koliko igralcev boš uničil? in kako bo haaland prišel, če boš zdriblal odegaarda? ne more biti rm gnezdo predvsem francozov.
blazter
21. 01. 2021 20.12
+0
No, škoda ker tudi RM izgublja kompas kako in s kom igrati. Ogromno mladih igralcev, vztraja pa se pri CR7 sistemu, krilni napadalec? Škoda
cripstoned
21. 01. 2021 19.20
+0
odegaard zal ni del taktike ki jo zidane uveljavlja...enako velja za isca...napadalni vezist pri njemu ne bo prisel do izraza...sploh ob centralnih vezistih kot sta modric, kroos in pri defenzivnih veznih kot sta casemiro in valverde ki so nenazadnje tudi direktni konkurenti iscu ki je ze obupal in odegaardom ki bi kjerkoli drugje bil med top 2-3 igralci ekipe...to je lani potrdil pri real sociedadu....na zalost je pac tako...odegaard bo drugje lahko boljsi pri realu pac ne...srecno odegaardu kjerkoli v kolikor odide...
Od Halerja ati
21. 01. 2021 19.55
+0
resnicaosvobaja
21. 01. 2021 18.12
+3
Naj gre vstran...tu ga imenujejo diamant, obdržali bodo pa bisere. Zdaj se jim bo tako pridružil Bale, če pri Mourinhu ne bo občutno dvignil forme , za drugo leto pa če bo dvignil formo, mu bo moral Real vseeno moral plačevati polovico plače, ki je tako velika kot jo imajo Kane , Salah in Rashford skupaj
resnicaosvobaja
21. 01. 2021 17.38
+6
Tretjeligaš Alco 2:1 ?...še sreča, da trije igralci Alcoyana niso dobili dopusta za tekmo, ker so bili v popoldanski izmeni zamenjave pa niso dobili
srbija777
21. 01. 2021 17.02
-1
Naposodo? 😂😂😂
Anticripstoned
21. 01. 2021 16.31
+8
vsi bežijo iz potaplajoče ladje
HALAcR7
21. 01. 2021 16.39
-5
Od Halerja ati
21. 01. 2021 16.42
+5
HalaSoler zakaj je bedak če hoče it? Normalno da noče ostat v takšnem klubu, ki ga nabije vsak delavec ki ima popoldan čas za rekreacijo... Zakaj si jezen?
kratke-hlace
21. 01. 2021 17.03
-4
Real je eden izmed redkih klubov, ki niti z zelo slabim vodstvom ne more postati potapljajoča ladja...
BiDaman
21. 01. 2021 17.16
+4
+0