Nogomet

Odlična predstava Iličića ni bila dovolj za zmago, a Atalanta ohranja možnosti za napredovanje

Bergamo, 03. 11. 2021 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Atalanta je v Ligi prvakov odigrala še eno dobro partijo proti slovitemu Manchester Unitedu, a ponovno so ji skozi prste spolzele vse tri točke. Čeprav je slovenski reprezentant Josip Iličić prikazal odlično predstavo in Atalanto tudi popeljal v vodstvo, je na drugi strani Unitedov superzvezdnik Cristiano Ronaldo prikazal še boljšo in z dvema zadetkoma poskrbel za delitev točk.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Liga prvakov
    02:51
    Iz SVETA: Liga prvakov
  • Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 2. del
    12:12
    Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 1. del
    14:08
    Vrhunci torkovih tekem Lige prvakov, 1. del
  • Mojstrovina Cristiana Ronalda za 2:2 na tekmi Atalanta – Manchester United
    01:16
    Mojstrovina Cristiana Ronalda za 2:2 na tekmi Atalanta – Manchester United
  • Zadetek Duvana Zapate za 2:1 na tekmi Atalanta – Manchester United
    00:28
    Zadetek Duvana Zapate za 2:1 na tekmi Atalanta – Manchester United
  • Izenačujoči zadetek Cristiana Ronalda na tekmi Atalanta – Manchester United
    01:14
    Izenačujoči zadetek Cristiana Ronalda na tekmi Atalanta – Manchester United
  • Zadetek Josipa Iličića za 1:0 na tekmi Atalanta – Manchester United
    01:07
    Zadetek Josipa Iličića za 1:0 na tekmi Atalanta – Manchester United

 

Nogometaši Atalante so sinoči na domačem Gewiss stadionu gostili trikratne zmagovalce elitnega evropskega klubskega tekmovanja Manchester United in se jim želeli maščevati za boleč poraz, ki so ga na severu Anglije doživeli pred dvema tednoma. Atalanta je namreč na prvi tekmi v Manchestru od 28. minute dalje že vodila z dvema zadetkoma razlike, a so v drugem polčasu Bergamaschi povsem popustili in prejeli tri zadetke ter se v Italijo vrnili brez točk.

Gian Piero Gasperini in njegovi varovanci so tokrat pričakovali povsem drugačno tekmo, predvsem pa so si želeli drugačnega rezultata, a jim to (v celoti) ni uspelo. Kljub zgodnjem vodstvu, za katerega je, ob slabem posredovanju Davida De Gee, poskrbel slovenski reprezentant Josip Iličić, so Bergamaschi popustili in dopustili izenačenje v samih izdihljajih prvega polčasa. 

Josip Iličić je popeljal Atalanto v vodstvo
Josip Iličić je popeljal Atalanto v vodstvo FOTO: AP

Zadel je kdo drug kot Manchestrov junak iz prve medsebojne tekme, Cristiano Ronaldo. Nogometaši Atalante so se zbrali in v drugem polčasu ponovno premagali slabo postavljeno obrambo Rdečih vragov. V 56. minuti se je prepovedanemu položaju za las izognil in za drugo vodstvo domačih poskrbel kolumbijski napadalec Duvan Zapata

Iličić je na igrišču ostal vse do 71. minute, ko ga je zamenjal Luis Muriel, ki pa za vratarja gostov ni bil tako nevaren kot Slovenec ter njegov rojak Zapata. 

Statistika Josipa Iličića proti Manchester Unitedu

In čeprav je že dišalo po domači zmagi in močno želenih treh točkah za Atalanto, je veselje polnega stadiona domačih navijačev v sodnikovem podaljšku pokvaril Ronaldo, ki je zadel še drugič na tekmi in tretjič proti Atalanti v letošnji sezoni Lige prvakov.

Atalantin strateg Gasperini je do konca verjel v zmago svojih varovancev, svoj nivo frustracije po remiju pa je ocenil s štirimestno številko: "Na lestvici od ena do sto bi rekel tisoč. Seveda smo verjeli, da lahko zmagamo."

A kmalu pomiril strasti in priznal, da je vesel s predstavo ekipe: "Tekma je bila odlična, navijači so bili super in seveda smo razočarani, ker bi lahko zmagali. Moje počutje? Sem 80-odstotno vesel za prikazano igro in 20-odstotno razočaran, ker smo prejeli pozen zadetek za izenačenje. Zadnje čase prejemamo preveč zadetkov, a to pomeni, da imamo še prostora za napredek. Žal mi je le, ker smo odigrali dve dobri tekmi, iztržili pa zgolj točko."

Gian Piero Gasperini
Gian Piero Gasperini FOTO: AP

 Gasperini in Ronaldo sta se po koncu tekme prijateljsko pozdravila, Atalantin strateg pa je Ronaldu v šali dejal: "Veš kaj pravimo v Italiji? Pojdi k vragu!"

"Ronaldo? Kaj naj rečem, neverjeten je, nikoli se ne preda. Si lahko mislite, da nekateri govorijo o Ronaldu kot o problemu v ekipi. On je dober problem. Devet od desetih strelov sproži proti vratom, od tega jih pet konča v mreži. Če si želiš, da odločilna žoga pade na nogo katerega izmed igralcev, je to prav Ronaldo in danes je to dokazal," je o Portugalcu še povedal 63-letni Italijan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gasperini pa se je ozrl tudi k preostalim tekmam v skupinskem delu: "Zmaga bi nam dala velik zagon za zadnji dve tekmi, a remi še ne pomeni konca. Še vedno imamo vse niti v svojih rokah, a čakata nas še dva težka nasprotnika: Young Boys in Villarreal."

V skupini F ostajajo odprte še prav vse možnosti. Villarreal in Manchester United imata sedem točk, Atalanta pet in Young Boys tri, a že v naslednjem krogu se lahko lestvica povsem premeša. Atalanta bo gostovala v Švici in lovila drugo zmago proti Young Boysem, Rdeči vragi pa se bodo odpravili na gostovanje k Rumeni podpornici. V zadnjem krogu bodo Gasparinijevi varovanci doma gostili Villarreal, s katerim so na prvi tekmi remizirali, Young Boys pa odhaja v Manchester, kjer bo želel poskrbeti za še en odmeven rezultat.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

evanderkane
03. 11. 2021 15.10
+4
Zanimiva tekma; škoda, da Atalanta ni zmagala, saj je United igral pod vsako kritiko in se zopet zanašal zgolj in samo na individualno kvaliteto koga drugega kot Ronalda. Nisem njegov navijač, ampak zdi se, da bi ta model lahko igral še vsaj deset let, če se malo pošalim. Atalanta pa zadnja leta nasploh eno najprijetnejših presenečenj v svetovnem oziroma evropskem nogometu. Lepo je, ko manjši klubi mešajo štrene megaklubom.
OlalaKokoĐambo
03. 11. 2021 13.21
+0
No cepo sem izpadel jaz ....narobe sem prebral ....miljon minusov si zasluzim..beee beee.... Bolje da sem bil tiho..hahahhwhw
OlalaKokoĐambo
03. 11. 2021 13.16
+11
Pa dobro a vi kvazi novinarji ozir uredniki preberete to vsaj enkrat preden nam objavite kup nepravilnosti..?? Berem , kljub vodstvu Atalante z 2:0 so v drugem polcasu prejeli 3 gole in se domov vracajo brez tock ,kmalu za tem je napisan drugi rezultat in da se vracajo z eno tocko. .. Odpoved si zasluzite ne pa placilo pajaci amaterski
Komarcccina
03. 11. 2021 13.04
-5
Pa kaj se bo toti mali Slovencek meril z Ronaldom haahaah
TEDOxy50pMEDO
03. 11. 2021 13.26
+2
Silve27
03. 11. 2021 15.51
+3
ni Slovenec,je pa več naredil za Slovenijo kot boste vi,vaši prijatlji,družine...skup v celem vašem življenju naredili, kavč majstri
DaDo77
03. 11. 2021 11.57
+1
Dej no razen Iličića Atalanta brez idej... Josip je edin k ima vsaj mal kreativnosti, res je da zarad tega posledično izgubi kakšno žogo več pa vseeno bolš k uni k skoz vračajo žogo nazaj pa si uzad podajajo pol pa sledi dolga žolga naprej ki je seveda v 99% primerih izgubljena(če ne naredijo napake uzadi, kar pa tud ni prav redko)
dadinho10
03. 11. 2021 12.09
+2
To ti vidis. kot pavlin, ki je videl mojstrski gol ilicica.... pa kao, de gea tega ne more braniti... nisem se videl golmana, ki bi mu zoga sla pod telesom, pa da to ni njegova krivda... jojotov strel po sredini, kar sreco je imel da je zadel. mi pa konstantno, mojstrstvo ilicica, odlicna partija, ko dobi zogo, mora nekaj driblat, pri njem ni enostavnega... kot so dejali, zelo spodobna predstava, ni pa bilo nobenih presezkov.
Kollerik
03. 11. 2021 12.47
-1
Pavlin je klasičen rončilover in kot tak rahlo neumen...
VarnostMXX
03. 11. 2021 14.08
+1
jodr
03. 11. 2021 11.41
-9
Jan nisem videl odlične predstave Ilićića, prej povprečno.