Nogomet

Spodbuda za Liverpool: Van Dijk že začel z lažjimi treningi

Liverpool, 20. 11. 2020 13.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
1

Ključni igralec obrambe angleškega nogometnega prvaka Liverpoola Virgil van Dijk, ki si je 17. oktobra težje poškodoval koleno, mogoče ne bo odsoten vse do konca sezone, poročajo britanski mediji. Devetindvajsetletni Nizozemec je namreč po operaciji že začel z lažjimi treningi.

Kmalu po tem, ko je na mestnem derbiju z Evertonom Van Dijk (na fotografiji) zapustil igrišče, je postalo jasno, da je poškodba izjemno resna.
Kmalu po tem, ko je na mestnem derbiju z Evertonom Van Dijk (na fotografiji) zapustil igrišče, je postalo jasno, da je poškodba izjemno resna. FOTO: AP

Virgil van Dijk je odšepal z igrišča po šestih minutah mestnega derbija z Evertonom (2:2) na Goodison Parku po grobem posredovanju vratarja domačih Jordana Pickforda. Potem se je na treningu angleške reprezentance poškodoval še drugi pomembni obrambni igralec Liverpoola Joe Gomez. Ta verjetno tudi ne bo več v ekipi do konca sezone, kar pomeni, da ima trener Jürgen Klopp na osrednjem mestu obrambe ta čas na voljo le še Joëla Matipa.

Trent-Alexander Arnold in Mohamed Salah, ki se je na zadnji reprezentančni akciji v domačem Egiptu okužil z novim koronavirusom, gotovo ne bosta nared za naslednjo tekmo proti Leicester Cityju, medtem ko so vprašljivi tudi Andy Robertson, Fabinho in Thiago Alcantara.

'Dobra novica'
"Nizozemski kolos je v prvem delu okrevanja po uspešni operaciji kolenskih vezi, ki jo je prestal prejšnji mesec. Ne ve se še, ali je njegovo okrevanje hitrejše od pričakovanj, a njegov povratek je skupaj z nekaj opravljenimi vajami za gibljivost dobra novica za Liverpool, medtem ko se pripravlja za drugo, intenzivnejše obdobje rehabilitacije," je na svoji spletni strani zapisal dnevnik Mirror.

Poleg Matipa lahko v osrčju obrambe rdeči – vsaj do zimskega prestopnega roka – računajo zgolj še na 23-letnega Nathaniela Phillipsa in 19-letnega Rhysa Williamsa.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Debely
20. 11. 2020 17.37
Phillips in Williams sta se zaenkrat odrezala več kot dobro.