Nogomet

Odločil zadnji krog: Man United in Chelsea v Ligo prvakov, Tottenham v Evropo

Leicester/London, 26. 07. 2020 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Gašparin
Komentarji
11

Zadnji krog angleške Premier League je podal večino odgovorov glede potnikov v evropska tekmovanja na Otoku. To sta si v napetem boju zagotovila Chelsea in Manchester United, krajšo pa je potegnil Leicester City, ki se bo moral zadovoljiti z Ligo Evropo. V kvalifikacije Lige Evrope se je po odličnem zaključku sezone prebil še Tottenham, praznih rok pa so (vsaj za zdaj) ostali Volkovi. Ti morajo za morebiten preboj v Evropo upati na zmago Chelseaja v finalu FA-pokala.

Bruno Fernandes je poskrbel za sila pomemben zadetek rdečih vragov.
Bruno Fernandes je poskrbel za sila pomemben zadetek rdečih vragov. FOTO: AP

Največ pozornosti je pritegnila tekma med rdečimi vragi in Leicester Cityjem, saj je neposredno odločala o potniku v Ligo prvakov. Krajšo so potegnili lisjaki, ki so kljub prednosti domačega terena izgubili z 0:2, čeprav so bolje vstopili v tekmo na stadionu King Power. V 14. minuti si je napako privoščil izkušeni Nemanja Matić pri podaji do soigralca, lisjaki so žogo zlahka prestregli, do nevarnega strela z roba kazenskega prostora je prišel Wilfred Ndidi, a je meril za las prek vrat.

Statistika tekme Leicester City - Manchester United
Statistika tekme Leicester City - Manchester United FOTO: Sofascore.com

V 25. minuti je hiter protinapad izvedel Kelechi Iheanacho in potegnil vse do kazenskega prostora, nato pa poskusil s strelom, a je bil ta premedel, da bi ogrozil vratarja Davida De Geo. V kolikor bi poiskal Jamieja Vardyja na levi strani s podajo, bi Leicester lahko iztržil bistveno več. Če so lisjaki prevladovali na začetku tekme, pa so v zaključku prvega polčasa stopili na plin rdeči vragi. Najprej je zadetek dosegel Bruno Fernandes, a je bil ta zaradi prepovedanega položaja razveljavljen, nato pa so v sodnikovem dodatku dvakrat nevarno zapretili prek Anthonyja Martiala in Marcusa Rashforda. Prvemu je v začetku podaljška poskus blokiral eden od branilcev, drugemu pa je že naslednjo minuto strel z lepo obrambo ubranil vratar Kasper Schmeichel. Polčas se je tako zaključil z izidom 0:0.

V drugem polčasu se je prva resnejša priložnost ponudila domačinom. Vardy, najboljši strelec letošnje sezone, je prišel do strela z glavo, žoga pa je oplazila okvir gostujočih vrat. United pa se je prebil v morda že odločilno vodstvo v 70. minuti, potem ko je z bele točke zadetek zanesljivo dosegel Portugalec Fernandes. Glavni sodnik je enajstmetrovko dosodil po prekršku Johnnyja Evansa nad Martialom. Vragi so brez večjih težav do konca tekme zadržali težko prigarano prednost in se z zadetkom Jesseja Lingarda globoko v sodnikovem dodatku tekme z zmago z 2:0 veselili končnega tretjega mesta v Premier League. Leicester je tako ostal praznih rok kar se tiče Lige prvakov, bo pa dobil tolažilno nagrado: peto mesto in neposredno uvrstitev v skupinski del Lige Evrope.

Statistika tekme Chelsea - Wolves
Statistika tekme Chelsea - Wolves FOTO: Sofascore.com

Chelsea v izjemno pomembni tekmi ni dovolil presenečenja
Četrto mesto je na koncu pripadlo Chelseaju (enak točkovni izkupiček kot Manchester United (66 točk), a slabša gol razlika), ki je rutinirano, z 2:0 ugnal zasedbo Wolves. S tem so Volkovi, za katere sta bila usodna zadetka Masona Mounta in Olivierja Girouda, vsaj za zdaj ostali brez nastopa v evropskih tekmovanjih. To se lahko spremeni, v kolikor bo lovoriko FA-pokala na koncu dvignil prav njihov današnji nasprotnik Chelsea. Ta se bo v finalu na Wembleyu pomeril z Arsenalom. Topničarji so v zaključku prvenstva dobili bitko za osmo mesto Premier League, potem ko je v zadnjem krogu Sheffield United visoko izgubil s Southamptonom. Arsenal je v zadnjem krogu s 3:2 odpravil zasedbo Watforda.

Pomembno, zlata vredno točko pa je vpisal Tottenham Joseja Mourinha. Londončani so remizirali na  gostovanju v Londonu pri Crystal Palacu in se tako kljub izjemno skromnemu začektu sezone, ki je odnesel argentinskega stratega Mauricia Pochettina, razveselili evropske vozovnice, in sicer potujejo v kvalifikacije Lige Evropa. 

V senci boja za evropske vozovnice so se do zmage prebili tudi novi prvaki, nogometaši Liverpoola, in drugouvrščeni nogometaši Manchester Cityja. Redsi so prišli do preobrata pri srakah v Newcastlu (3:1), Manchester City pa se je dobro 'ogrel' pred avgustovsko tekmo Lige prvakov na Etihadu. Varovanci Pepa Guardiole so doma s 5:0 premagali zasedbo Norwicha. Pod zadetke so se na zadnji tekmi letošnjega prvenstva, ki ga je močno zaznamovala pandemija novega koronavirusa, podpisali Gabriel Jesus, Kevin de Bruyne – uspešen je bil dvakrat –, Raheem Sterling, Riyad Mahrez

Izidi 38. kroga Premier League:
Leicester City - Manchester United 0:2 (0:0)
Chelsea - Wolves 2:0 (2:0)
Crystal Palace - Tottenham 1:1 (0:1)
Arsenal - Watford 3:2 (3:1)
Burnley - Brighton 1:2 (1:1)
Everton - Bournemouth 1:3 (1:2)
Manchester City - Norwich City 5:0 (2:0)
Southampton - Sheffield United 3:1 (0:1)
West Ham - Aston Villa 1:1 (0:0)
Newcastle - Liverpool 1:3 (1:1)

Statistika tekme Newcastle - Liverpool
Statistika tekme Newcastle - Liverpool FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brgolino
27. 07. 2020 16.44
Poleg barce redno spremljam le se mufc in jim privoscim ligo prvakov...pocasi se pobirajo zgleda in ce dobijo se kaksno dobro okrepitev ali dve se lahko borijo se za kaksno mesto visje naslednjo sezono...letos pa seveda za ligo europa
PinkoPilinko
27. 07. 2020 13.04
+2
Chelsea bo naslednjo sezono zelo nevarn.
MEDVED7
26. 07. 2020 21.03
+9
United, Drugo leto... Vse možno.
Sortegilio
26. 07. 2020 20.42
+18
Bravo Chelsea. Lampard je naredil super potezo s tem, ko je na klop posadil Kepo.
AS1983
26. 07. 2020 20.26
+6
Unitedu pa ocitno lezi gostovanje v leicestru
AS1983
26. 07. 2020 20.25
-4
Rekordna sezona za liverpool, nabrali kar 99 tock
ElPapo
26. 07. 2020 19.54
+10
kaksen igralec... jack grealish. Kapetan z veliko zacetnico.
cripstoned
26. 07. 2020 19.45
+25
kaksen gol de bruyneja proti norwichu...v stilu ronaldinha...dalec najboljsi igralec premier lige pa ceprav je to nagrado prejel henderson...
SAF1
26. 07. 2020 19.34
+22
Ole bo še neki naredu iz MUFC, samo rabi čas.
GeorgeBest1968
26. 07. 2020 20.07
-16
nobene igre nimajo,sam poglej zadnje 3 tekme.Nic od nic ni to.Dans so po srec zmagal brez idej,velik napak.
MEDVED7
26. 07. 2020 21.02
+10