Nogomet

Klopp navdušen nad Adrianom, sodnicami in vratarjevo brisačo

Istanbul, 15. 08. 2019 07.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je bil po zmagi nad Chelseajem v evropskem superpokalu poln hvale na račun svojega novega vratarja Adriana, ki se je z nekaj ključnimi obrambami izkazal že v rednem delu in podaljšku, nato pa rdečim prinesel novo evropsko lovoriko ob izvajanju enajstmetrovk. Pohvale je dobila tudi ženska sodniška ekipa na čelu s Francozinjo Stephanie Frappart.

Več videovsebin
  • Rezervni vratar Liverpoola Adrian veliki junak loterije enajstmetrovk
    09:34
    Rezervni vratar Liverpoola Adrian veliki junak loterije enajstmetrovk
  • Podelitev kolajn in pokala po tekmi Liverpool - Chelsea
    09:11
    Podelitev kolajn in pokala po tekmi Liverpool - Chelsea
  • Slavje nogometašev in navijačev Liverpoola po podelitvi v Istanbulu
    13:08
    Slavje nogometašev in navijačev Liverpoola po podelitvi v Istanbulu

Jürgen Klopp je predstavo novega člana Liverpoola, španskega vratarja Adriana, označil za "neverjetno", potem ko se je nekdanji član Real Betisa in West Ham Uniteda prelevil v nepričakovanega junaka aktualnih zmagovalcev Lige prvakov, ki jih je okrepil šele pred slabima dvema tednoma. Španec je zaradi poškodbe prvega vratarja Alissona Beckerja sicer dobil nenadejano priložnost že v Premier League ob uvodni zmagi nad Norwich Cityjem (4:1), brez pravih priprav pa je moral zdaj vskočiti še za veliko pomembnejši obračun evropskega superpokala v Istanbulu, ki je bil tako kot leta 2005 in enajstmetrovkah v finalu Lige prvakov proti AC Milanu spet srečno prizorišče za Liverpoolčane.

TEKMA

Na stadionu Vodafone Park se je Adrian, ki je še pred nekaj tedni v iskanju novega delodajalca treniral s polprofesionalnim seviljskim šestoligašem Pilasom, izkazal z nekaj ključnimi obrambami. 32-letnik ni bil prav nič "zarjavel", četudi je vso minulo ligaško sezono presedel na klopi londonskega prvoligaša, Liverpool pa si ga je zagotovil v zadnjem hipu po odhodu Belgijca Simona Mignoleta, saj je bil Adrian že praktično dogovorjen s španskim prvoligašem Real Valladolidom. V prvem polčasu ga je sicer premagal Olivier GiroudPedro Rodriguez pa je stresel tudi njegovo prečko, nato pa se je Chelsea po izenačujočem golu Sadia Maneja v drugem polčas ter vodilnemu zadetku Senegalca v peti minuti podaljška uspel prebiti do izvajanja enajstmetrovk po zaslugi Jorginha.

Klopp (levo) v pogovoru z Mohamedom Salahom.
Klopp (levo) v pogovoru z Mohamedom Salahom. FOTO: AP

Namesto da bi proslavljal, je najprej vzel svojo brisačo
"Odigral je neverjetno tekmo, uspele so mu senzacionalne obrambe," je o Adrianu po tekmi povedal Klopp, ki je po njegovi obrambi strela Tammyja Abrahama v petem krogu izvajanja enajstmetrovk med prvimi pritekel do vratarja. "Obema vratarjema je to uspevalo, toda morda je bilo pri Adrianu to malce bolj presenetljivo, ker se je praktično zgodilo brez kakršne koli priprave. Pošteno povedano, ne vem niti, kdaj je odigral zadnjo tekmo za West Ham, torej je od tega minilo že kar nekaj časa. Neverjetno je, da si pripravljen tako, kot je bil nocoj pripravljen on," je bil navdušen trener evropskih prvakov.

Klopp je Adrianovo predstavo v intervjuju za BT Sport primerjal kar z Rockyjem in oponašal tudi kričanje Sylvestra Stallona v omenjenem filmu: "Kakšna zgodba! Adrian!"

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ni izvrstna oseba le na igrišču, že mi je tudi pokazal, da je prava osebnost v slačilnici. Morda je bil celo glasnejši od mene med polčasom. Nisem bil glasen, ker sem želel prenesti nekaj informacij, on pa je bil res z glavo pri stvari in to je bilo dobro. To je pomembno in nam pomaga. Zasluži si to. Seveda gre pri izvajanju enajstmetrovk vedno za srečo, a njegova predstava skozi 120 minut je bila neverjetna. Obramba enajstmetrovke je smetana na vrhu torte in to je prekrasno. Enkrat sem videl posnetek, da je zgrabil še brisačo, preden je začel proslavljati. To je prav tako nekaj posebnega, jasno je, da hitro razmišlja in ve, kaj si želi storiti. Močno nam je pomagal in lahko je res ponosen na to, kar mu je uspelo nocoj."

'Če bi igrali tako, kot so one sodile, bi zmagali 6:0'
Klopp je javno pohvalil tudi sodniško ekipo, ki so jo prvič v zgodovini največjih evropskih tekmovanj sestavljale ženske, na čelu s Francozinjo Stephanie Frappart. Nekaj pritožb bi v primeru neuspeha v taboru rdečih sicer gotovo imeli nad dosojeno enajstmetrovko, ko je Frappartova v podaljšku ocenila, da je Adrian v kazenskem prostoru zrušil Abrahama, zadel je Jorginho, sodeč po počasnih posnetkih pa je bila odločitev zelo mejna. Sodniška ekipa je sicer razveljavila več zadetkov Chelseaja zaradi prepovedanih položajev Christiana Pulišića, Masona Mounta ...

"Sodniški ekipi sem po tekmi povedal, da če bi mi igrali tako, kot so one sodile, bi zmagali s 6:0," je dodal Klopp. "To je bilo moje absolutno mnenje. Speljale so briljantno tekmo. Povedal sem ji tudi, da nisem zadovoljen z odločitvijo v povezavi z enajstmetrovko, ker še vedno nisem prepričan, da je bila enajstmetrovka, a to ni več pomembno. Res so bile dobre. Karkoli ste lahko razmišljali pred tekmo ... Na njih je bil hudičev pritisk s tem zgodovinskim trenutkom. Da ostaneš miren in storiš, kar moraš storiti, se odločaš glede pomembnih reči v zelo naporni in intenzivni tekmi ... Ne bi mogel imeti več spoštovanja, če sem iskren. Res je bila briljantna predstava."

Lampard (na fotografiji) še čaka na prvo zmago na uradnih tekmah kot trener Chelseaja.
Lampard (na fotografiji) še čaka na prvo zmago na uradnih tekmah kot trener Chelseaja. FOTO: AP

Lampard: Chelseajeva sezona bo dobra, če bomo igrali podobno temu
Kloppov trenerski kolega Frank Lampard je moral v Istanbulu preboleti še drugi poraz na drugi tekmi v novi službi. Legendarni vezist modrih in angleške reprezentance je bil po bolečem prvenstvenem porazu z Manchester Unitedom (4:0) zadovoljen z reakcijo varovancev.

"Po nedelji (tekma v Manchestru, op. a.) je bila nocoj to druga raven, nismo imeli sreče, da bi zmagali. Zdaj nas do reprezentančnega premora čakajo tri tekme in poskušali bomo dobiti vse tri," je izjavil Lampard. "Chelseajeva sezona bo dobra, če bomo igrali podobno temu danes. Nič drugega kot ponos ne čutim do ekipe in predstave ter samozavesti, ki smo jih prikazali. Tekma z dobro ekipo Liverpoola je bila težka, imeli so tudi več časa za okrevanje po tekmah minuli konec tedna (Liverpool je igral že v petek, op. a.). A včasih v nogometu odločajo majhni trenutki sreče," je nadaljeval Lampard in posebej pohvalil nogometaša, ki jih je Chelsea po sili razmer zaradi prepovedi kupovanja nogometašev vrnil s posoj:

"Mason Mount in Tammy Abraham sta dodala novo dimenzijo, ko sta prišla v igro, nista imela sreče, da nista zadela. Tammy mora dvigniti glavo, ker je to sestavni del poklica vrhunskega nogometaša. Ljudje kar naprej govorijo o mladih igralcih pri Chelseaju. Pa dajmo govoriti tudi o Jorginhu, (N'Goloju) Kanteju, lahko bi naštel še nekaj drugih. Tu imamo kakovostno gručo igralcev, res dobro skupino in trdo delamo. Poskušam vcepiti način igre, na katerega želim igrati, nocoj pa je bilo tako veliko dobrih reči. Kante je izjemen igralec, izjemen karakter. Je stroj na nogometnem igrišču. Ni veliko treniral, imel je otečen gleženj pred dvema dnevoma, a močno si je želel igrati in videli ste, kaj je ekipi danes prinesel. Ogromno bo pomenil. Presrečen sem, da lahko delam z njim."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
15. 08. 2019 21.32
+4
Lamps me je kar presenetil z dopadljivo igro ... upam da mu bodo kljub porazom pustili opravljati dobro zastavljeno delo ...
Iniesta
15. 08. 2019 21.30
+5
Jirgenu se obrestuje sistematicno delo skozi vsa leta ... pridno je zacel zbirati lovorike ...
Debely
15. 08. 2019 20.39
+1
Najbolj beden v prenosu je bil Lukač.
Hachi
15. 08. 2019 15.19
+10
Takoj,ko je sel Kova z igrisca,je Chelsea zaigral popolnoma drugace in bil precej bolj nevaren.se enkrat se je pokazalo,kako zavira igro.
Rikša
15. 08. 2019 19.21
+1
Se ne strinjam, Kova je končno ujel pravo formo pred sezono in mislim da igra najboljši nogomet svoje kariere.... Je pa res da ne prinese dosti v napadu
JOSEPH HAYDN
15. 08. 2019 14.14
+16
Včeraj smo gledal super nogomet,poln dinamike in priložnosti.Videlo se je,da smo na začetku sezone,ko je tempo v podlajšku padel ampka vseeno zelo dobra tekma.Veseli me tudi dejstvo kako dobro igra Chelsea poraz z Unitedom je bil pomoje bolj slučaj.Sem pa včeraj zmago bolj privoščil Liverpoolu ravno zaradi odličnega Adriana.
dragan krstic
15. 08. 2019 13.04
-9
Na portalu indexpikahr Adrian pri obranjenem penalu ni stal na golovi črti ampak cca 20 cm pred njo. Slika je dokaz.
resnicaosvobaja
15. 08. 2019 12.31
+17
Lampardu vse čestitke za lepo igro in pogum prevzeti okleščeno ekipo. To ga dela drugačnega od drugih . Ima ekipo, ki jo ima in navijači si lahko oddahnejo , če bodo glavnino tega prikazali tudi v ligi. Za igralce je moteče, da se ob morebitnem prepovedanem položaju, napad vseeno izvede še najbolj ...ampak regularnost odtehta vse in tako je prav. Golmana pa z izredno predstavo.Za sodnice sem bil prepričan, da je to na muslimanskem terenu bila bolj politična odločitev in popularizacije, na račun kvalitete...ampak napake niso omembe vredne in jih ne bom...
kebbab
15. 08. 2019 14.51
-1
Kollerik
15. 08. 2019 15.13
-1
kebab je še kar jezen na Barco in njene navijače.... še iz časov, ko jim je le ta speljala iz Arsenala njihovega nogometnega boga Tierrija Heryja... ubožec... :))
Kollerik
15. 08. 2019 15.14
-1
Vam je vsaj njegov spomenik ostal..... :))))
Kollerik
15. 08. 2019 15.27
-2
Sha6ow66
15. 08. 2019 12.25
+22
klopp legenda!
Kollerik
15. 08. 2019 15.15
+7
Res je. Moram priznat, sijajen trener s sijajno ekipo, najboljša nogometna himna na svetu, pa še navijači so enkratni. Čeprav so mi namahali Barco zadnjikrat, jih občudujem.
smajser1
15. 08. 2019 11.54
+10
IGRA OBEH MOSTEV FENOMENALNA IN TUDI SODNICE VRHUNSKE! PREDLAGAM, DA NASI SODNIKI POGLEDAJO IN SE KAJ NAUCIJO... PA SPRINTI GLAVNE SODNICE.. EH BREZVEZE
er0nixx
15. 08. 2019 13.11
-5
Ti si opazil da so fantje stransko sodnico puščali 20m zadaj v šprintih? Si opazil da so skoraj vsi prepovedani položaji zamujali? Sojenje je bilo porazno, hvalabogu glavna sodnica ni delala nekih napak. Stranski pa katastrofa
smajser1
15. 08. 2019 13.34
+7
er0 saj nima veze ce 2 ali pa tri sekunde kasneje piska oz dvigne zastavico za ofsajd... glavno, da je pravilno.. ce si pa ti vido 20 m da so zamujale pa brz okolistu... pojma nimas pa nekaj na pamet... sojenje je blo na nivoju...!
mmickica
15. 08. 2019 13.56
+15
@erunix, prepovedani polozaji niso nic zamujali. Tako se po novem, pravzaprav ze kako leto, sodi ofsajd. Pocaka se do gola, oziroma golauta in se sele takrat dvigne zastavica. Zakaj? Zaradi VARa. Vae lahko dosodi, da gol ne velja, ce je bil dosezen iz ofsajda, obratno je pa malo tezje, prakticno nemogoce. Tako da, taksna so navodila, niso bile sodnice pocasne!
er0nixx
15. 08. 2019 17.17
-2
Zastavica se tvigne v trenutku ko je zaznan prepovedan položaj, Al kaj boš pol pustil 4 al pa 5 podaj žoge preden bo igra zaustavljena? Nevem Katero ligo si spremljal, Še v finalu LP tega ni bilo kaj govoriš. Govorim pa lebda ženska v nogometu nikoli ne bo kos ali enakovredna moškemu v fizični moči. In to se je včeraj vidlo. Ne rečem glavna sodnica skoraj brez napak(roka v 7min)
er0nixx
15. 08. 2019 17.26
-1
Primer katerega si povedal ti je samo v primeru če sodnik ni prepirčan ali je bil ali ne. Takrat igro pusti, do prekinitve. Seveda pa zato ker stranska ni zmogla letet za fanti je vedno čakala do prekinitev. Torej? Kdo si more navodila brat? Malo poguglajta zadeve preden se vtikata. Ne na pamet, pa okolistu bo tudi treba nekomu drugemu it
kokicas
15. 08. 2019 11.38
+40
Sodnice so bile dobre, ampak tudi igra je bila res na nivoju fantje so igrali brez pritožb nepotrebnega valjanja in zavlačevanja. Velika razlika je gledati in soditi angleškim ekipam ali pa španski in ker drugi
mmickica
15. 08. 2019 11.35
+34
Odlična tekma, napeta, hitra. Zgleda, da se je dober nogomet zares preselil na Otok. Upam, da se čimprej vrne tudi v Španijo, pa še kam... Zares vse pohvale tudi sodnicam. Težko je soditi prvič na takšni tekmi, ko ti ves svet gleda pod prste.
dragan krstic
15. 08. 2019 10.33
+49
Sodnice so bile res odlične ampak tudi nogometaši so s fair igro prispevali k temu.
alien8potnik
15. 08. 2019 10.26
+33
super kluba, lepa tekma :) bravo sodnice!
Kollerik
15. 08. 2019 15.16
-4
Kollerik
15. 08. 2019 15.28
-4
Equilibre
15. 08. 2019 10.20
+48
blue is the colour... upal sem na zmago chelsija. Zanimiva tekma je bila vsi so igrali dobro in pošteno. Sodnice so se pozitivno izkazale, sodile pravično in so dovolile da tekma teče.
Iniesta
15. 08. 2019 10.15
+27
Sodnice so bile imenitne ...
Sortegilio
15. 08. 2019 10.11
-23
Lampard bo še čakal na prvo zmago. Neodgovorna poteza da je trener ekipe, ki osvoji nekaj lovorik, vodi neizkušen trener. Igralska kariera ne pomeni, da bo tudi trenerska vrhunska.
Equilibre
15. 08. 2019 10.34
+32
Tako kot je včeraj Chelsea igral ni že dolgo. Igrali so res lep nogomet. Edino v napadu jim manjka hitrosti in natančnosti.
Sortegilio
15. 08. 2019 10.45
+11
Manjka jim napadalcev. Abraham bi moral dobivati drobtine. Ne more kar takoj v ospredje.
Rikša
15. 08. 2019 19.24
Točno tako, tudi proti Unitedu so igrali podobno pa so povsem nezasluženo izgubl
Sortegilio
15. 08. 2019 10.08
-10
Liverpool s tako igro nima sans biti prvak v ligi prvakov. Letos bo CL osvojila druga ekipa.
trdomir
15. 08. 2019 10.31
+17
Osvezi spomin in se poizkusaj spomniti kaksno igro je liverpool prikazoval na zacetku lanske sezone in vse ti bo jasno ;)
Sortegilio
15. 08. 2019 10.46
-12
Ja saj so super Redsi, ampak še enkrat jim ne bo uspelo. Barcelona, Real, Bayern so huda konkurenca. Premagati Tottenham pa res ni težko.
Sortegilio
15. 08. 2019 10.47
-17
Lpool bi mogel nabiti Chelsea, tako pa so se matrali. Klopp se pa na sodnice izgovarja. Rdeči vragi so zlahkoto premagali Chelsea.
tofsy2
15. 08. 2019 11.11
+14
Kje si pa slišal Kloppa da se je na sodnice izgovarjal? Pohvalil jih je. Rdeči vragi bodo pa tudi še imeli priložnost potrditi dobro igro.Tudi lani so po odhodu Murinja zablesteli in se na koncu izgubili v povprečju.
Lock Down
15. 08. 2019 12.10
+10
Nič se ni Klopp na sodnice izgovarjal, omenil je le sporni trenutek na tekmi, ko je sodnica dosodila mejni penal, drugače jih je pa pohvalil.
Pal?ek Smuk
15. 08. 2019 09.58
+6
Olimpijin sodnik JUG bi se lahko malo zamislil nad svojim sojenjem.Te Gospodicne so 10 svetlobnih let pred njim!!!
bekson74
15. 08. 2019 09.50
+20
madona ste eni res za luno, ko ti pa policistka da frulico ji pa nič ne sikate , da so to moške zadeve ali pa sodnica na sodišču. Kaj je tle drugače?
Madridista1902
15. 08. 2019 09.46
+36
Sodnice sodile zelo dobro, lahko so vzgled marsikateremu moskemu sodniku, sicer malo dvomim glede tiste enajstmetrovke ampak vseeno dobro sojenje