Nogomet

Odmevna prestopa mladih upov Mlakarja in Goliča iz Domžal v Romo

Rim, 27. 07. 2022 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
5

V senci spektakularne predstavitve odmevne okrepitve Rome Paula Dybale sta se dva mladeniča preselila iz Domžal v Rim. 16-letna Luka Mlakar in Lovro Golič sta vedno produktivno mladinsko šolo Domžal zapustila v upanju, da bosta v Italiji ustvarila uspešni profesionalni karieri.

Luka Mlakar bo bolj pozornim poznavalcem slovenskega nogometa zelo znan. Njegov brat Jan Mlakar je ravno iz Domžal pred sedmimi leti prestopil v Fiorentino. Tri leta pozneje se je Jan sicer vrnil v Slovenijo in podpisal pogodbo z Mariborom, danes pa po lanskem prestopu iz angleškega Brightona nosi dres splitskega Hajduka. Njegov mlajši brat igra na istem položaju, oba sta namreč napadalca. Po besedah tehničnega vodje domžalske nogometne šole Luke Livojevića pa v Romi nanj v mladinskih selekcijah resno računajo. 

Tako igralcu kot zastopnikom Domžal je vodja mladinskega pogona v Romi Vincenzo Vergine, ki je bil odgovoren tudi za prestop njegovega brata v Fiorentino, zagotovili, da bo kljub zgolj 16 letom starosti nastopal v selekciji U 18. Za domžalsko selekcijo U17 je kot vhodni kadet na 23 tekmah dosegel 11 golov, v kategoriji U15 je mrežo tekmecev na 10 tekmah zatresel kar 24-krat, en nastop ima v mladinski in tudi članski ekipi. Prvoligaški debi v rumenem je Mlakar dočakal v zadnjem krogu lanske sezone na tekmi z Radomljami (3-3), ko je v igro vstopil v 64. minuti.

Luka Mlakar
Luka Mlakar FOTO: Nk Domžale (Lado Vavpetič)

'Pred mano je še ogromno dela, odrekanja, prilagajanja'

Tudi odškodnina zanj po besedah vodilnih v Domžalah ni zanemarljiva, kar namiguje, da bo napadalec z odličnim občutkom za gibanje v kazenskem prostoru in zavidanja vredno tehniko strela več kot zgolj statist v mladinskem pogonu Rimljanov. "Leta 2015 je v Italijo odšel brat Jan, sedaj bom to storil še sam. Veliko sva se pogovarjala o tem, s starši prav tako. Skupaj s klubom smo sprejeli ponudbo in novega izziva se izredno veselim. V Domžalah sem začel igrati v najnižji selekciji, kasneje nastopil za vse mlajše zasedbe, konec pretekle sezone pa debitiral tudi za člansko moštvo, na kar sem zelo ponosen. To je moj klub in vedno mu bom hvaležen za pomoč pri nogometnem razvoju. V Domžalah sem imel vzpone in padce, a vselej sem se uspel pobrati, kar je znak dobrega dela z mladimi v MNC. Pred mano je še ogromno dela, odrekanja, prilagajanja, tudi italijansko se bo treba naučiti, toda takšno priložnost preprosto moraš zgrabiti z obema rokama. Roma je izjemen klub, velikan, z naravnost odličnimi pogoji za delo, kvalitetnimi mladimi nogometaši iz celotnega sveta in to, da bom tudi sam del tega, je zares neverjetno. Sem pa klub zaradi (Joseja) Mourinha in (Tammyja) Abrahama in sedaj tudi Dybale spremljal, še preden sem vedel za prestop," je spletni strani Domžal zaupal Luka Mlakar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Roma je na svojem uradnem Twitter profilu poleg prestopa Mlakarja naznanila tudi podpis pogodbe z branilcem Lovrom Goličem. Čeprav je bila odškodnina za Goliča malo bolj skromna, Rimljani v 16-letniku vidijo predvsem ogromno potenciala za razvoj v prihodnosti. Krasi ga namreč odlična fizična pripravljenost, hitrost in gibljivost. Brez dvoma pa je Italija najboljša nogometna dežela za razvoj taktičnih in tehničnih lastnosti, ki krasijo najboljše branilce na svetu. Oba prestopa sledita prestopu domžalskega mladega vratarja Lovra Štubljarja v Empoli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ajgor mb 1
28. 07. 2022 08.56
-1
Bo čez dve leti Maribor kupil oba, nič bat... 👍
Goli000
27. 07. 2022 20.01
+2
To je ta naša liga en kup južnakov mladi pa odhajajo .
janiconda
27. 07. 2022 19.10
+2
nikoli nič iz nobenga
nejmarsaks
27. 07. 2022 18.44
+4
uf kolko je že blo teh talentov...upam da jima uspe ampak realnost je pač druga...
Roadkill
27. 07. 2022 18.56
+4