Nogomet

Odriozola tik pred slovesom od Reala: Bayern med možnimi snubci

Madrid, 21. 01. 2020 14.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bočni branilec madridskega Reala Alvaro Odriozola je po zadnjih informacijah iz Španije tik pred slovesom od "kraljevega kluba". 24-letnik v sezoni in pol po prestopu iz Real Sociedada ni pustil velikega pečata, izpustil pa je torkov trening, kar bi lahko pomenilo, da so pogajanja za njegov odhod na zaključni stopnji.

Odriozola (desno) se je še kot član Real Sociedada uspel prebiti tudi v špansko člansko reprezentanco.
Odriozola (desno) se je še kot član Real Sociedada uspel prebiti tudi v špansko člansko reprezentanco. FOTO: AP

Madridski športni časnik AS na svoji spletni strani poroča, da bo Alvara Odriozolo trenutni delodajalec Real Madrid posodil v Bundesligo, najverjetneje v münchenski Bayern. Tako poročajo številni nemški mediji, kar bi bila že druga odmevna bavarska izposoja iz vrst španskega kluba v zadnjih letih po Kolumbijcu Jamesu Rodriguezu, ki se je pred letošnjo sezono po dveh povprečnih sezonah vrnil v Madrid.

ODRIOZOLA

"Odriozola ima možnost za odhod, a še vedno ni nič uradnega. Počakajmo," je ob zadnjem nastopu pred mediji izjavil trener Reala Zinedine Zidane, ki na občasnega španskega reprezentanta v zadnjem času ni računal.

'Potrebuje minute'
Vodstvo Bayerna želi trenerju Hansu-Dieterju Flicku ponuditi večji izbor na desnem boku obrambe, dodaja AS, iskanje okrepitev na tem položaju pa da je prioriteta Münchenčanov, ki so jih v prvem delu sezone pestile številne poškodbe obrambnih nogometašev.Tekme na desnem boku obrambe je v zadnjih sezonah praviloma začenjal Joshua Kimmich, a se je ob poletnem prihodu Benjamina Pavarda iz Stuttgarta pomaknil na sredino igrišča. Prihod Odriozole bi Flicku omogočil pomik Pavarda na mesto srednjega branilca, kjer so rdeče prav tako pestile poškodbe Niklasa Süleja, Lucasa Hernandeza in Javija Martineza, dodaja AS.

Madridski športni časnik še poroča, da Zidane na Odriozolo več resno ne računa vse od oktobrskega poraza proti Realu Mallorci (1:0). To je bil tudi zadnji poraz Madridčanov, ki so od tedaj na vrhu lestvice ujeli vodilno Barcelono. Odriozola je v tej sezoni zbral vsega 434 minut igre na petih tekmah, na 17 od 28 tekmah ga Zidane ni uvrstil niti na klop. 

"Potrebuje minute in Bundesliga bi lahko predstavljala perfektno prizorišče za to, da bi si povrnil samozavest," piše AS.

REAL

BAYERN

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
21. 01. 2020 18.08
+9
meni ga je skoda,ker je pravi borec,zlo hiter,in trenutno boljsi od Marcela ...moral bi dobit veliko vec priloznosti,vsaj na lazjih tekmah..pa ga sploh ni na klopi .... vso sreco,bilo kam gres mali ;)
ehjaehja
21. 01. 2020 18.16
+9
res je meni je tudi bil dober škoda,zaslužil si je več priložnosti:)
ehjaehja
21. 01. 2020 17.45
+14
Danes pa praznuje rojstni dan človek ki so si njegovo levico dobro zapomnili ter stegen in navijači barce.VSE NAJBOLJŠE MARCO ASENSIO❤❤❤👑