Nogomet

Odvetnik pojasnjuje: Ronaldinho je le neumen

Asuncion, 08. 03. 2020 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilski nogometaš Ronaldinho se skupaj z bratom Robertom de Assisom Moreiro še vedno nahaja v priporu v paragvajskem Asuncionu, kjer so Brazilcema zaradi posedovanja neveljavnih paragvajskih osebnih dokumentov odvzeli prostost zaradi begosumnosti.

Ronaldinho, ki uradno še ni sklenil športne poti, se je skupaj z bratom in agentom Robertom de Assisom Moreiro znašel v hudih škripcih. Potem ko sta poskušala paragvajsko mejo prestopiti s ponarejenimi dokumenti, so ju zaslišali policisti, ob nadaljevanju preiskave pa jima je sodišče odredilo pripor zaradi begosumnosti. Ronaldinho je z Robertom na sodišče v Asuncionu v soboto prišel vklenjen, roki pa si je nekoč najboljši nogometaš na svetu in član Gremia, Paris Saint-Germaina, Barcelone ter AC Milana zakril z oblačilom. 

"Sodišče ni verjelo, da Ronaldinho ni vedel, da krši zakon, saj se ni zavedal, da so mu dali ponarejene dokumente. Le neumen je," je za dnevnik Folha de Sao Paulo povedal nogometašev odvetnik Adolfo Marin.

Ronaldinho (v beli majici) in Roberto (v ozadju) na sodišču v Asuncionu.
Ronaldinho (v beli majici) in Roberto (v ozadju) na sodišču v Asuncionu. FOTO: AP

'Obstaja možnost pobega'
Spomnimo: Ronaldinho, vsaj tako trdita z bratom Robertom, je takoj po prečkanju meje na letališču prejel paragvajske osebne dokumente, za katere naj bi mislil, da so del darila. Brazilski državljani lahko v Paragvaj sicer vstopajo brez potnega lista, Ronaldinho, ki so mu ga nedavno v domovini sicer odvzeli, pa je z njim obiskal tudi Kitajsko in Združene države Amerike. V Asuncionu bi se moral udeležiti dobrodelnega dogodka in predstavitve knjige, a se je vse skupaj spremenilo v nočno moro.

"To je hud prekršek, saj je bil storjen v škodo interesov Republike Paragvaj," je pred zbranimi mediji zatrdila sodnica Clara Ruiz. "Obstaja možnost pobega, vstopila sta nelegalno in tu prebivata nelegalno. Zato je sodišče odločilo, da ostajata v priporu," je dodala.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

el capitan 1
08. 03. 2020 13.10
+4
V najbolj banana drzave na svetu potrebujes originalne dokumente-passport seveda. Miljoni beguncev pa le dimen bombe , kaksno molotovko in skarje za rezanje zic....pa seveda izgovore na zenevsko deklaracijo........haha. Jah, potem pa kr vsi dajmo vsevprek potovati kamorkoli nas volja zanese..... Kriza! Totalna kriza odhajajoce-hvala bogu- vlade v Sloveniji!
MarKav
08. 03. 2020 13.10
+12
Odvetnik ima prav. Če bi imel kaj več v glavi, bi lahko bil najboljši v zgodovini nogometa. Telesno je bil res vrhunski.
Zan Marega
08. 03. 2020 13.08
+2
po pravici je povedal. tako kot ronaldo, ki je za utajo davkov rekel , da je preglup in nepismen, da bi sploh kaj razumel.
Rožice cvetijo
08. 03. 2020 16.38
+2
Zan, kaj se čudiš, saj je nogometaš...kao.
Uroš
08. 03. 2020 12.58
+9
Zanimivo, da nekatere države zahtevajo potni list za prestop meje. Za vstop v Slovenijo potrebuješ samo škarje. Če so v skupini, pa še tega ne.
lumpimonster
08. 03. 2020 12.46
+7
Dobrga odvetnika ma...tko da nebo problema