Nogomet

Oglasil se je Jan Oblak: Skrbi me, naši navijači so kot dodaten igralec

Madrid, 04. 06. 2020 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vratar madridskega Atletica Jan Oblak je prek videoklica odgovarjal na novinarska vprašanja v Madridu, kjer se s soigralci pripravlja za nadaljevanje sezone. Atleti so zadnjo tekmo odigrali v osmini finala Lige prvakov 11. marca, ko so po podaljšku z izdatno pomočjo razpoloženega Oblaka izločili branilca naslova Liverpool.

Atletico se je v epskem obračunu z Liverpoolom tik pred razglasitvijo pandemije novega koronavirusa prebil v četrtfinale Lige prvakov, od 11. marca pa Jan Oblak s soigralci ni odigral nobene tekme več. Po tem, ko so se maja začeli prvi treningi, je slovenski reprezentant s trenerjem Diegom Simeonejem ter pomočniki že lahko začel kovati taktiko za prvo tekmo ‒ gostovanje pri vedno neugodnem Athleticu iz Bilbaa.

"V tem tednu smo začeli s skupinskimi treningi. Na začetku smo se osredotočili nase in danes smo začeli analizirati ekipe, s katerimi bomo igrali in skrbi me, če sem iskren," je Oblaka citiral SNTV. "To je pomembna tekma in skrbi nas vse, a najpomembnejša stvar je, da se dobro pripraviš za prvo tekmo. Taktično bo trener dal vse od sebe, kot vedno. Prepričan sem, da bomo pripravljeni za naslednji tekmi. Še veliko več jih bo, a gremo tekmo za tekmo. Athletic Bilbao bo prva in upajmo, da jih bomo premagali. Dali bomo vse od sebe, ker potrebujemo tiste točke za uvrstitev v Ligo prvakov."

Oblakov pogovor z mediji 'na daljavo':

'Upam, da bomo Ligo prvakov lahko odigrali'
Atletico je 11 krogov pred koncem ligaške sezone šele šesti s 45 osvojenimi točkami, pred njim sta Real Sociedad in mestni tekmec Getafe (oba 46). Četrto mesto v Španiji seveda prinaša vozovnico za skupinski del Lige prvakov, kamor bi se lahko rdeče-beli skupaj s Škofjeločanom seveda prebili tudi z zmago v avgustovskem finalu.

"Vsi si želimo zaključiti sezono in to bomo storili na najboljši možni način. Vse bomo naredili, kar je v naših močeh, upajmo pa, da bo to dovolj za izboljšanje uvrstitve v prvenstvu," je še povedal Oblak. "Poleg tega želimo čim dlje v Ligi prvakov, če jo bomo lahko odigrali. Upajmo, da jo lahko osvojimo. Lažje bi bilo igrati z našimi navijači, ker so kot dodaten igralec v ekipi, a takšne so okoliščine. To bomo sprejeli in dali vse od sebe, z navijači ali brez, a gotovo jih bomo pogrešali," dodaja 27-letni čuvaj mreže in nekdanji član Olimpije ter Benfice.

Oblaka (na fotografiji) s soigralci najprej čaka gostovanje v vedno neugodnem Bilbau, kjer pa se domača ekipa podobno kot Atletico tudi sama zanaša na fanatične navijače.
Oblaka (na fotografiji) s soigralci najprej čaka gostovanje v vedno neugodnem Bilbau, kjer pa se domača ekipa podobno kot Atletico tudi sama zanaša na fanatične navijače. FOTO: AP

"Iskreno povedano ne vem, kaj se bo zgodilo, a ne bo lahko igrati, potem ko smo toliko časa mirovali. Težko bo za vse ekipe, vsi moramo namreč izboljšati telesno pripravo. Od začetka marca nismo igrali in nismo imeli nobene prijateljske tekme, zato bo to zelo podobno pripravam pred sezonami, ker smo trenirali, a ni enako trenirati sam od doma ali na igrišču z žogo, z ekipo. Tako da bomo videli, kako se bodo razvijale stvari, ko se bo spet začelo. Zdaj je težko ocenjevati," je sklenil Oblak.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Eyeless
04. 06. 2020 16.54
+19
11 sek video, 40 sek reklame
ehjaehja
04. 06. 2020 16.36
+4
to skrbi vse klube dragi Jan.
AtleticoSLO
04. 06. 2020 16.48
+13
Zapirač roko na srce..to vprašanje postavijo vsi novinarji, ter jih vsi nogometaši enako odgovorijo
ehjaehja
04. 06. 2020 21.17
+1
AtleticoSLO
04. 06. 2020 16.14
+8
Jan, z polno Wando ali brez, vi veste kaj zmorete, na igrišču pa ne boste sami...se vidimo kar se da hitro...AUPA ATLETI