Nogomet

Oh, ti davki: organi pregona so pod lupo vzeli tudi Xabija Alonsa

Madrid, 21. 03. 2018 16.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Špansko tožilstvo nekdanjemu španskemu nogometnemu reprezentantu ter igralcu madridskega Reala, angleškega Liverpoola in nemškega Bayerna Xabiju Alonsu očita, da se je med letoma 2010 in 2012 izognil plačilu davka v višini dveh milijonov evrov in mu zagrozilo s petletno zaporno kaznijo.

Xabi Alonso naj bi se izognili plačilu davka v višini dveh milijonov evrov.
Xabi Alonso naj bi se izognili plačilu davka v višini dveh milijonov evrov. FOTO: Reuters

Xabi Alonso, ki se je upokojil po koncu minule sezone, naj bi denar iz trženja svoje osebne podobe "preusmeril" na Portugalsko, je zadnji od številnih znanih nogometašev, ki se je na Pirenejskem polotoku znašel na "prepihu" zaradi utaje davkov.

Pred Alonsom je sloviti Argentinec in superzvezdnik Barcelone Lionel Messi moral plačati kazen v višini 2,1 milijona evrov, na "črnem seznamu" pa je tudi njegov veliki tekmec iz madridskega Reala, Portugalec Cristiano Ronaldo, ki naj bi od trženja svoje osebne podobe utajil 14,7 milijona evrov, kar je že zanikal.

Pod drobnogledom so se zavoljo utaje davkov znašli še številni drugi nogometaši, kot so Čilenec Alexis Sanchez, Argentinec Javier Mascherano, Brazilec Marcelo in mnogi drugi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
21. 03. 2018 22.50
+2
Te novice so lačni bolj veseli, kakor dacarji. Nadejamo se nove humanitarne donacije a la Kristina
Podkrinko
21. 03. 2018 21.10
+2
Pa kva je narobe s tem folkom a so res tolk neumni da mislijo da so pametnejsi od dacarjev???🤣
cripstoned
21. 03. 2018 19.20
+4
vsak ki mu je krivda dokazana bi moral v zapor...pred zakonom bi morali vsi biti enaki ampak temu ni tako...bolj kot si bogat vec lahko ukrades in utajis in kazni ne bo....pa to ne leti samo na nogometase...
beerch
22. 03. 2018 11.28
No, tu se pa popolnoma strinjam. V današnjem svetu je denar pač najvišja vrednota, na žalost VELIKE večine...
Johnny_J
21. 03. 2018 18.42
+3
V realu so pa ja vsi pošteni in delajo po črti zakona. Nihče niti za milimeter ne zaide iz poti.
cripstoned
21. 03. 2018 19.24
-1
problem je v tem da pri messiju in ostalih igralcih barce ki so jim dokazali utajo davkov verjamete da gre za nedolzno osebo...ko gre pa za real pa vsemu verjamete....ce bi imel 1g mozganov in bil vsaj malo posten bi pa seveda lahko mirne duse povedal da bi morali vsi v zapor....se en dokaz da si samo hejter reala in nic drugega....pa da imas 12 let...
Johnny_J
21. 03. 2018 20.11
+2
Si kaj rekel? Oprosti sem prebral le "blabla blablabla bla bla". In kaj je zdaj tu hejterskega? Sej vem,da resnica boli,zakaj se potem mečeš ven z nepošteno osvojenimi pokali reala,če si tak "poštenjak"? Če bi se tvojemu realu sodilo,bi vrnili vse kar imajo,ter klub zaprli že leta 1960,tolk masla imajo,jz se samo čudim,da se je celo začelo malo loviti tudi realovce,saj so zaščiteni pred zakonom,bili,so in ....zgleda da ne bodo več