Nogomet

Okrogli jubilej: Neymar ob remiju s Senegalom sedmi Brazilec s 'stotico'

Singapur, 10. 10. 2019 17.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi v Singapurju remizirala s Senegalom (1:1). Obračun je poleg nogometašev Liverpoola, strelca za "selecao" Roberta Firmina in najboljšega posameznika v senegalskih vrstah Sadia Maneja, zaznamoval jubilej brazilskega zvezdnika Neymarja Jr., ki je kot sedmi v zgodovini v dresu z brazilskim grbom odigral stoto tekmo.

Neymar (v sredini) prodira proti golu ob četrtkovem obisku Singapurja.
Neymar (v sredini) prodira proti golu ob četrtkovem obisku Singapurja. FOTO: AP
Na večni lestvici brazilske reprezentance še vedno premočno vodi Cafu s 142 nastopi. Sledijo Roberto Carlos (125), Daniel Alves (117), Lucio (105), Claudio Taffarel (101) in Robinho (100), od četrtka pa je z nekdanjim klubskim soigralcem iz Santosa na šestem mestu izenačen Neymar.

V Singapurju obračun Brazilije in Senegala ni zbudil prevelikega zanimanja, sploh če gre soditi po skromni obiskanosti na tribunah, toda tekma bo vseeno odšla v zgodovino kot tista, na kateri je Neymar Jr. vknjižil jubilejni stoti nastop v dresu "selecaa". Napadalec Paris Saint-Germaina sicer ni uspel izboljšati svoje osebne statistike (61 golov za reprezentanco) in z rojaki na najbolj navdušil, čeprav so Brazilci v deveti minuti povedli z lepim zadetkom Liverpoolovega napadalca Roberta Firmina, ki je po pretkani podaji Gabriela Jesusa elegantno zadel z lobom.

TEKMA

Sadio Mane, še en član trenutno vodilne ekipe Premier League iz Liverpoola, je nato v sodnikovem podaljšku izsilil najstrožjo kazen v korist Senegalcev in napadalec Bristol Cityja Famara Diedhiou je zanesljivo zadel in postavil končni izid tekme. Neymar Jr. je sicer v zaključku obračuna dvakrat zapretil s prostima streloma, prvi je za las preletel prečko, drugega pa je prisebno ustavil vratar Alfred Gomis. Afričani bi lahko tudi slavili, če bi strel Maneja, ki je odigral vseh 90 minut, zadel cilj, a je žoga končala v vratnici.

27-letni Neymar Jr. je z nastopom na četrtkovi tekmi postal sploh najmlajši v brazilski reprezentanci, ki je zbral 100 nastopov, zato gre pričakovati, da se bo močno približal in najverjetneje tudi podrl rekord nekdanjega kapetana izbrane vrste, bočnega branilca Cafuja (142 tekem). Sicer je že zdaj tretji najboljši strelec zeleno-rumenih, le še za gol zaostaja za nepozabnim Ronaldom, vendar potrebuje še 16 zadetkov, če želi ujeti živo legendo Peleja. Ta je za reprezentanco odigral le 92 tekem in ob osvojenih treh naslovih svetovnega prvaka še 77-krat zatresel mreže nasprotnikov.

Izid prijateljske tekme, Singapur (Državni stadion):

Brazilija ‒ Senegal 1:1
Firmino 9.; Diedhiou 45./11-m

POSTAVI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Le vkup uboga gmajna
10. 10. 2019 21.24
+1
Ja kaj češ, Liverpool rules!