Nogomet

Okužbe tudi v Oblakovem moštvu

Madrid, 30. 12. 2021 12.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Peterica članov madridskega Atletica, med njimi tudi prvi trener Diego Simeone, so bili pozitivni na testiranju za novi koronavirus in so v izolaciji. Madridska zasedba se je po kratkem premoru vrnila k treningom pred nadaljevanjem sezone v španskem prvenstvu, ki se z glavnino tekem nadaljuje 2. januarja.

Po prazničnem premoru so se tudi nogometaši v španski La Ligi vrnili v službo. Za zadnji dan v letu je napovedana ena tekma 19. kroga državnega prvenstva, večina moštev pa bo aktivnih 2. januarja, ko so na sporedu vse preostale tekme omenjenega kroga. Tudi nogometaši madridskega Atletica so ponovno začeli s treningi, slaba novica pa je, da je bilo na testiranjih za novi koronavirus tudi nekaj pozitivnih rezultatov. 

Na uradni spletni strani kluba so zapisali, da so testirali celotno prvo moštvo in trenerski štab, tako kot zahteva protokol La Lige. Trenutno so morali v osamo trener Diego Simeone in štirje igralci: Koke, Antoine Griezmann, Hector Herrera in Joao Felix. Zapisali so tudi, da so vsi asimptomatični in izolirani po svojih domovih.

Tudi iz moštva Granade so sporočili, da so štirje člani moštva okuženi in so že v karanteni. Že včeraj so javili iz madridskega Reala, da so bili štirje igralci pozitivni na zadnjem testiranju. To so Thibaut Courtois, Federico Valverde, Eduardo Camavinga in Vinicius Junior. Verjetno bo takšnih primerov še nekaj tudi pri drugih moštvih, vodstvo La Lige pa je v pripravljenosti, če bo morebiti prišlo do sprememb urnika.

Atletico slovenskega vratarja Jana Oblaka je šele peti na lestvici Primere Division (29) po 18. odigranih krogih, v zanesljivem vodstvu je mestni tekmec Real, ki je zbral 46 točk (ima odigrano tekmo več). V novem letu Atletico kot prvi tekmec doma čaka Rayo Vallecano. 

 

Antoine Griezmann je tudi na seznamu okuženih s koronavirusom.
Antoine Griezmann je tudi na seznamu okuženih s koronavirusom. FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
30. 12. 2021 15.03
+4
No cepivo….. ne ustavi virusa, pa čeprav so tile športniki delbo v “ mehurčkih”?