Nogomet

Okuženi Vida odigral ves polčas, kritike slovenskim sodnikom

Istanbul, 12. 11. 2020 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
4

Branilec hrvaške nogometne reprezentance Domagoj Vida, ki je v sredo na prijateljski tekmi proti Turčiji (3:3) v Istanbulu odigral ves prvi polčas, je pozitiven na novi koronavirus, je sporočila Hrvaška nogometna zveza. Vida ni vedel, da je okužen, saj je hrvaška zveza rezultate testiranja prejela malo po polnoči po lokalnem času.

Vida (na fotografiji) med nastopom na uspešnem svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer se je z rojaki veselil srebrnega odličja.
Vida (na fotografiji) med nastopom na uspešnem svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer se je z rojaki veselil srebrnega odličja. FOTO: AP
Selektor turške reprezentance Senol Günes je bil po dvoboju izredno nezadovoljen z delom slovenskih sodnikov, ki so po njegovem mnenju že drugič v nekaj tednih oškodovali njegovo ekipo. Po Mateju Jugu je Günesa tokrat razhudilo tudi delo Slavka Vinčića, ki ni dosodil igre z roko Anteja Budimirja v akciji za hrvaški zadetek za 1:1. "Jaz osebno tega nepotrebnega zadetka sploh ne štejem, saj je hrvaški igralec igral z roko. To so videli vsi, samo slovenski sodnik ne. Drugi Slovenec nas je podobno oškodoval na tekmi z Rusijo. A tisto je bila tekma Lige narodov, to pa le prijateljska tekma," je ostre puščice proti Vinčiću in Jugu izstrelil Günes.

Po ponedeljkovem rednem testiranju na virus SARS-CoV-2 pred prijateljsko tekmo s Turčijo so bili vsi reprezentanti in člani strokovnega štaba hrvaške reprezentance negativni. V sredo zjutraj pa so opravili še redno testiranje za sobotno tekmo Lige narodov s Švedsko. Uradne rezultate sredinega testiranja je Hrvaška nogometna zveza (HNS) prejela nekaj po polnoči po lokalnem času in potrdili so, da je Domagoj Vida pozitiven.

"Zdravniška služba reprezentance je prvotno informacijo, da obstaja en potencialno pozitiven izvid na SARS-CoV-2, prejela proti koncu premora ob polčasu. Gre za običajni postopek, da se 'sumljivi' izvid takoj še enkrat testira. Ker se je selektor Zlatko Dalić že odločil za zamenjavo Vide, ga je zdravniška služba reprezentance v skladu z epidemiološkimi predpisi do potrditve izvida izolirala. Vida bo v skladu s predpisi naslednje dni preživel v samoosamitvi v Istanbulu," so zapisali pri HNS.

Štirje slovenski sodniki
Vsi preostali reprezentanti in člani strokovnega štaba, ki so bili na testiranju negativni, bodo odpotovali v Stockholm. Poleg Vide je bil na novi koronavirus pozitiven tudi eden od članov delegacije HNS, ki pa ni bil v stiku ne z igralci ne s trenerji. Vida bo tako zagotovo izpustil naslednji dve tekmi Hrvaške v Ligi narodov; sobotno proti Švedski in torkovo proti Portugalski v Splitu.

Tekmo v Istanbulu je sodila slovenska sodniška ekipa na čelu s Slavkom Vinčićem, ki sta mu pomagala rojaka Grega Kordež in Andraž Kovačič, četrti sodnik pa je bil turški reprezentanci očitno še posebej dobro znani Matej Jug.

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Blaazzii :D
12. 11. 2020 21.19
+2
Kaj se on razburja, turski sodnik je oskodoval slovenijo na najpomembnejsi tekmi kvalifikacij proti avstriji, kjer je bila zmaga nujna. Avstrijci so igrali z roko vsi smo videli turski sodnik pac ne, avstrijec je naredil prekrsek za rdeci karton, bilo je vidno nevarna igra in start na nasega igralca, sodnik je pokazal komaj rumeni karton, naj turki nehajo govorit da smo jih oskodovali, oni so nas pa nihce o tem ne govori
realmadrid the best
12. 11. 2020 12.01
-2
realmadrid the best
12. 11. 2020 12.01
-2
en pameten si
štumbamfirer
12. 11. 2020 10.39
+2
več kot očitno da covid ni nevaren,še veš ne da ga maš,vse je zgolj marketing