Nogomet

Olimpija visela, a zdržala sklepni nalet Gorice

Ljubljana, 22. 02. 2023 18.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
2

Nogometaši Olimpije so v 23. krogu prve lige zabeležili še 17. zmago, potem ko so s 4:3 ugnali Gorico. Zmaji so sredi drugega dela vodili s 4:1, a se je vrtnicam v finišu uspelo povsem približati, za točkovni izplen pa jim je vendarle zmanjkalo goriva. Z dvema zadetkoma se je pri Olimpiji izkazal Admir Bristrić, ki je prvič začel v udarni enajsterici.

Riera je lahko zadovoljen z obrazom, ki so ga po porazu na večnem derbiju pokazali njegovi varovanci.
Riera je lahko zadovoljen z obrazom, ki so ga po porazu na večnem derbiju pokazali njegovi varovanci. FOTO: Luka Kotnik

Imperativ zmage je bil za zmaje še toliko večji zaradi nedeljskega poraza na večnem derbiju v Mariboru. Podobno je veljalo za Gorico, saj so Radomlje v 23. krogu presenetile Koper, Tabor pa je v Murski Soboti vpisal še peto spomladansko točko.

Vodilno moštvo prve lige je obračun proti zadnjeuvrščenemu začelo naravnost katastrofalno. Že v četrti minuti je obrambo Olimpije po asistenci Alena Krajnca pretental Dario Kolobarić. Nekdanji napadalec Kopra v prvem delu sezone za kanarčke ni dosegel zadetka, za vrtnice pa je v polno meril že na debiju v udarni enajsterici. 

A veselje Goričanov, ki jih je s klopi vodil pomočnik trenerja Florijan DebenjakMiran Srebrnič je odslužil tekmo prepovedi zaradi dveh rumenih kartonov – je bilo kratkotrajno. Že v 20. minuti je bilo stanje na semaforju obrnjeno. Najprej je v 12. minuti z leve strani fantastično v dolgi kot meril Aldair Djalo, nato pa je vajo z druge strani ponovil Mario Kvesić. Tragični junak obračuna z Mariborom, na katerem je zapravil enajstmetrovko za znižanje na 2:1, je kot iz topa sprožil z desnico, žoga pa je na poti v mrežo tako zarotirala, da jo je Uroš Likar lahko pospremil le s pogledom.

Po vodstvu je Olimpija nadaljevala s terensko premočjo in bila še dvakrat blizu povišanju, a sta bila Kvesić in Mustafa Nukić iz bližine nenatančna.

Anes Krdžalić se je izkazal z asistenco pri zadetku za 3:1. Pri 18 letih dokazuje, da je pred njim zelo svetla prihodnost.
Anes Krdžalić se je izkazal z asistenco pri zadetku za 3:1. Pri 18 letih dokazuje, da je pred njim zelo svetla prihodnost. FOTO: NK Olimpija

Goričani so ob odhodu v garderobo še lahko upali na povratek. Pet minut po začetku drugega polčasa pa se je zdelo, da je njihovih upov dokončno konec. V akciji prišlekov v zimskem prestopnem roku je Anes Krždalić z globinsko podajo našel Admirja Bristrića, ki se je Albertu Rieri na najboljši možen način zahvalil za mesto v prvi postavi. 19-letni napadalec je le osem minut kasneje znova meril v polno, ko je bil po predložku z leve strani natančen z glavo. 

Po četrtem zadetku Olimpije smo v eni prekinitvi videli kar pet zamenjav, tri je opravil Riera, dve pa Debenjak, ki je v igro poslal Alessandra Ahmetaja. Vezist z italijanskim potnim listom je v 67. minuti poskrbel za nekaj razburjenja, ko je v kazenskem prostoru kaznoval nepazljivost Matevža Vidovška. Isti nogometaš je v sodniškem dodatku z bele točke poskrbel za končnih 4:3. Po zadetku za priključek je na uri ostalo še nekaj minut, a so zmaji srečanje rutinirano pripeljali do konca, saj Gorica po tistem ni več prečkala črte, ki označuje polovico igrišča.

V sredo smo na prvoligaških zelenicah spremljali še obračun med Celjem in Bravom. Dobili so ga domači, ki so Šiškarjem prizadejali še tretji poraz v spomladanskem delu. Dolgo je kazalo na delitev točk, v 82. minuti pa je za 2:1 poskrbel rezervist Lukas Mačak. 

Goričanom se lahko močno kolca po zapravljeni priložnosti rezervista Miroslava Iličića, ki je pri izidu 4:2 z glavo zadel okvir vrat. Tik pred zadnjim golom na tekmi je s prostega strela nevarno zapretil še Bernard Karrica, a je Vidovšek prebral njegovo namero. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
23. 02. 2023 08.01
+1
Kako je visela, če je bilo fo 91 min 4-2?
ivan z Doba
22. 02. 2023 20.36
+5
Štejejo tri točke. Igra pa....