Nogomet

'Zmaji' s polnim izkupičkom iz Kranja, Kidričani pa iz Velenja

Kranj, 06. 10. 2019 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Nogometaši Olimpije so po zaostanku z 0:2 na koncu prišli do preobrata in zmage proti kranjskemu Triglavu s 3:2. Kidričani pa so na gostovanju v Velenju prav tako slavili z 2:1.

Tekma v Kranju je ponudila ogromno dogajanja, od zadetkov, preobratov do izključitev, na koncu pa so se treh točk veselili Ljubljančani, ki so se povzpeli tudi na vrh lestvice, kjer imajo dve točki prednosti pred Mariborom. Triglav, ki je nudil dober odpor in vodil vse do 69. minute, pa je po skupno že devetem porazu ostal na predzadnjem mestu.

Čeprav prvi polčas ni ponudil veliko nogometnih užitkov, pa so bili domači navijači zadovoljni, saj so njihovi ljubljenci po prvih 45 minutah vodili. Edini zadetek v prvem delu je dosegel Luka Majcen, ko je v deseti minuti izkoristil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Mario Jurčević s prekrškom nad Ožbejem Kuharjem. Olimpija je sicer terensko prevladovala, večkrat streljala, še najnevarnejša pa je bila v 14. minuti, ko je po desni prodrl Luka Menalo, streljal, Jalen Arko pa je bil dobro postavljen in je strel ustavil. Vratar domačih je bil na mestu tudi v 35. minuti, ko je odbil žogo po prostem strelu Anteja Vukušića z 20 metrov.

Gorenjci so v uvodu drugega polčasa podvojili prednost, ko je Egzon Kryeziu v protinapadu podal žogo na desno do vtekajočega Gabra Petrica, ta pa jo je poslal v mrežo za 2:0 in svoj prvoligaški prvenec. Olimpija je zatem zaigrala malce bolje, Jucie Lupeta je najprej v 59. minuti z glavo grdo zgrešil iz bližine, a se je nato izkazal v 67. in 69. minuti, ko je dosegel zadetka za izenačenje. Obakrat je zadel iz bližine in po podaji z leve strani, prvič mu je podal Tomislav Tomić, drugič pa Menalo.

Popoln preobrat se je v 78. minuti zgodil po podobni akciji, spet je z leve pred gol podal Menalo, v vlogi strelca pa se je znašel Vukušić, ki je tako dosegel svoj deveti gol sezone in se na vrhu lestvice pridružil Dariu Vizingerju iz Celja. V 80. minuti pa je moral iz igre junak ljubljanskega preobrata Lupeta, zaradi grobega starta proti Veronu Šalji je dobil rdeči karton, tako kot tudi trener zeleno-belih Safet Hadžić zaradi protestiranja. Kljub številčnemu primanjkljaju pa so v 86. minuti Ljubljančani prišli do nove priložnosti, ko je Rok Kidrić s strelom z glavo zadel prečko.

Nogometaši Olimpije so v razburljivem obračunu v Kranju slavili proti tamkajšnjemu Triglavu s 3:2.
Nogometaši Olimpije so v razburljivem obračunu v Kranju slavili proti tamkajšnjemu Triglavu s 3:2. FOTO: Damjan Žibert

Kidričani slavili v Velenju
Nogometaši velenjskega Rudarja tudi po 13. tekmi državnega prvenstva ostajajo brez zmage. Tokrat so na domačem igrišču morali priznati premoč Aluminiju, ki je zmagal povsem zasluženo, saj je prikazal veliko več kot domači. Ti so po avtogolu Renata Pantalona sicer vodili po prvem delu, toda reči so na svoje mesto sedle v drugem, ko so Kidričani z goloma rezervistov Tilna Pečnika in Mihaela Klepača napravili preobrat. S tem so prekinili niz dveh tekem brez zmage, na lestvici spet prehiteli Muro in se po točkah izenačili z drugouvrščenim Mariborom.

Gostitelji so dvoboj proti Aluminiju, ki je doslej v Velenju zmagal le enkrat, začeli obetavno. Že v drugi minuti je Leon Črnčič v kazenskem prostoru prišel do strela, ki ga je obramba gostov blokirala. Nato pa so pobudo povsem prevzeli gosti, prav čudno je, da premoči niso kronali z golom. Dejan Petrovič in Matic Vrbanec sta nevarno, a ne dovolj natančno, poskušala s streli od daleč, veliko priložnost pa je v 14. minuti zamudil Ante Živković. Po lepi akciji njegove ekipe in zadnji podaji Alena Krajnca se je znašel iz oči v oči z vratarjem Tomažem Stopajnikom, ki pa je po njegovem strelu odlično reagiral, z ramo je žogo odbil v kot. Nekaj minut pozneje je Petrovič v kazenskem prostoru lepo našel Kranjca, a je ta žogo poslal v naročje Stopajnika.

Za zgrešene priložnosti so bili Kidričani kaznovani v 23. minuti, ko so prejeli zelo poceni gol. David Hrubik je z leve strani poslal žogo v sredino proti Damjanu Trifkoviću, ta se je znašel med dvema branilcema, oplazil žogo, ki je zadela Renata Pantalona in se odbila v mrežo. Po golu so knapi dobili krila in izvedli še nekaj nevarnih protinapadov. Po prvem izmed njih Mićo Kuzmanović v sredini ni našel soigralcev, po drugem je Dominik Radić prišel v kazenski prostor, toda njegov poskus ni obrodil sadov, vratar Matija Kovačić je žogo odbil v kot, po njem pa je Črnčić s strelom z glavo zadel prečko. Jasno je bilo, da bodo Kidričani v drugem delu napadli na vso moč. Vrbanec je v 53. minuti streljal čez gol, na drugi strani je bil nevaren strel od daleč Miljenka Bošnjaka, v 63. minuti je strel Vrbanca iz bližine ubranil Stopajnik, le nekaj trenutkov pozneje pa je bil domači vratar brez moči.

Premagal ga je Pečnik, ki je v 61. minuti vstopil v igro, tri minute pozneje pa izkoristil lepo podajo Vrbanca v prazen prostor in poslal žogo mimo vratarja v mrežo. Aluminij ni potreboval veliko časa, da je povsem preobrnil izid v svojo korist. V 69. minuti je Pečnikov dosežek ponovil Klepač, ki je prav tako potreboval le tri minute, da je po prihodu z rezervne klopi zatresel mrežo. Hrvat se je odlično znašel v kazenskem prostoru, iz obrata je z diagonalnim strelom po tleh ugnal Stopajnika.

Klepač je imel v 87. minuti priložnost, da bi vodstvo svoje ekipe še povečal, toda zadel je le vratnico, potem ko se je sam znašel pred vratarjem. Edino polpriložnost za Rudar je še pred tem zapravil Dem Pljava.

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog, izida:
Triglav Kranj - Olimpija Ljubljana 2:3 (2:0)

Rudar Velenje - Aluminij Kidričevo 1:2 (1:0)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lusma00
08. 10. 2019 12.02
+1
Hahaha Marča....kar se tice izpada Hadzica in igralcev ne podpiram v nobenem primeru ampak da pa bluzis in upas da niso gledale tekmo mamice z otroci si pa sam otrok...koliko mamic z otroki je pa gledalo ves cas mb ki so dobesedno napadali sodnike in jih ves cas javno blatili..kazni za vse skupaj so pa dobili bore malo
09ZarMan10
09. 10. 2019 07.59
Vidim, da si obremenjen z drugimi. Ne govorim o izpadih Maribora, ki so bili prav tako večkrat podobni, govorim o konkretnem primeru obnašanja, ki je katastrofalen. Vsaj dva krat hujšo kazen, ko je dobil Zahovič zaradi parih nevmesnih besed, si zaslužijo tile nogometni frajerji - gentlemani...
degenos
07. 10. 2019 18.01
+0
olimpija PRVA !!! brez dodatnih vložkov žepe
09ZarMan10
07. 10. 2019 12.25
+1
SODNIKI so bili edini akterji na tekmi, ki so zadevo od začetka do konca izpeljali profesionalno.
09ZarMan10
07. 10. 2019 12.24
+1
Kar pa se tiče sojenja in rezultata. Povprečna in neprepoznavna Olimpija in 60 minut prepričljiv Triglav, nato pa padec igre na nivo 2 medobčinske amaterske lige in poraz na način, ki ga na takšnem nivoju preprosto ne razumem. Kaj se je dogajalo, pa bomo morda imeli priložnost izvedeti čez par mesecev ali let. To je bilo, blago rečeno nerazumljivo...
09ZarMan10
07. 10. 2019 12.21
+0
Gledal tekmo. Zakaj je bilo potrebno ves gnev zliti na sodnike, mi ni bilo in mi še po 1000 počasnih posnetkih zdaj ni jasno. Korektno odsojen prekršek in rdeč kraton, potem pa plaz najbolj primitivnega obnašanja nekaterih akterjev, predvsem v "četi" Olimpije. Prednjačil je Safet, nekateri igralci pa so se mu množično priključili. Reporter v en glas opozarjal, da imajo probleme??? Dejstvo je, da takšno obnašanje v najbolj primitivni obliki ne spada na športne zelenice, še manj na TV ekrat! Svoje probleme in nakopičeno negativno energijo bi morali akterji sproščati kje drugje, predvsem na samem. Upam, da bodo dobili vedenju primerne kazni in da jih preko TV zaslonov ni spremljalo dosti mladih nogometašev z mamicami, ker so lahko dobili zmotno predstavo in napačen inpulz.
lusma00
07. 10. 2019 10.35
+1
Najjaz....a ni to zanimivo...ko olimpija zmaga so vedno podkupljeni sodniki , dogovori pod mizo ipd.
Nimasmisla
07. 10. 2019 07.25
-1
zgrešena taktika triglava po dva nič ali dogovor pod mizo
roten
07. 10. 2019 10.33
vse akcije izpeljane brez branjenja z kolenom ali piskanja tako da pssssss
degenos
06. 10. 2019 21.21
+1
olimpija !!! prva brez miljionov v žepu