Nogomet

Elšnik pravi, da sta kakovost in hitrost Olimpije na višjem nivoju kot lani

Ljubljana, 22. 07. 2021 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Olimpijo v četrtek čaka prvi tekmovalni test nove sezone. Na stadionu mestnega tekmeca Brava se bodo zmaji v okviru drugega kroga kvalifikacij za Konferenčno ligo pomerili z malteško Birkirkaro. Kapetan moštva Timi Max Elšnik na novinarski konferenci o nasprotniku ni preveč razpredal. Kot je dejal, na evropskem nivoju danes ni več slabih tekmecev. Dodal je, da je letošnja zasedba v primerjavi z lansko na višjem nivoju, kar se tiče izkušenj, tehnike in hitrosti v napadu.

Nogometaši Olimpije so lani ostali brez naslova v državnem prvenstvu, a so rane kasneje zacelili z zmago v pokalu. V finalu so bili boljši od Celja.
Nogometaši Olimpije so lani ostali brez naslova v državnem prvenstvu, a so rane kasneje zacelili z zmago v pokalu. V finalu so bili boljši od Celja. FOTO: Damjan Žibert
Domače srečanje proti Birkirkari bo Olimpija zaradi prenove igrišča v Stožicah odigrala v Športnem parku Šiška, kjer domuje prvoligaš Bravo. 

Čeprav je Olimpija proti Birkirkari v vlogi izrazite favoritinje, se Timi Max Elšnik zaveda, da ga s soigralci nikakor ne čaka enostavna naloga: "Pričakujemo čvrsto tekmo in čvrstega nasprotnika. Danes vse ekipe, ki nastopajo na evropskem nivoju, znajo igrati, tako da nam definitivno ne bo lahko. Smo pa dobro oddelali priprave, smo dobro pripravljeni nanje, izkoristiti moramo njihove slabosti in paziti na dobre stvari. A najbolj bomo morali biti fokusirani nase, da bo naša igra stekla in da bomo čim bolj nevarni za njihov gol." 

23-letni kapetan zmajev pravi, da je letošnja ekipa v primerjavi z lansko boljša, predvsem pa bolj izkušena: "Nismo še čisto formirani. Še kdo bi znal priti ali oditi. Če pogledam do zdaj, mislim, da imamo dosti več izkušenj kot lani, pa tudi kvaliteta in hitrost v napadu sta na višjem nivoju. Mislim, da bomo bolj nevarni za gol in tudi na oko bližje navijačem in igri, ki jo zahtevajo." 

Olimpija bi morala minuli konec tedna domače prvenstvo otvoriti proti Domžalam, a je bilo srečanje zaradi evropskih obveznosti obeh ekip prestavljeno. Zmaji bodo tako proti Maltežanom odprli tekmovalno sezono 2021/2022. "V zadnjih par tednih se je veliko delalo, bilo je težko, a verjamemo, da nam bo to v sezoni samo pomagalo. Od ponedeljka naprej smo spustili intenzivnost in se nekako spočili za četrtkovo tekmo, ki je za nas prva v tej sezoni, tako da lahko gremo vanjo tudi z določeno svežino," se nadeja Elšnik.

Tomislav Tomić se je po eni sezoni v Avstriji pri Admiri Wacker vrnil v Ljubljano.
Tomislav Tomić se je po eni sezoni v Avstriji pri Admiri Wacker vrnil v Ljubljano. FOTO: NK Olimpija

Če se je kdo izkazal, potem je to Tomić
Pričakuje se, da bo novi trener Savo Milošević proti Birkirkari priložnost ponudil tudi nekaterim novincem oziroma povratnikom. Olimpijo so v tem prestopnem roku doslej okrepili Sava Petrov, Tomislav Tomić, Mustafa Nukić, Dino Špehar, Almedin Ziljkić, Aldair Djalo in Erik Gliha

"S prihodom Tomića imamo večjo konkurenco (na sredini igrišča, op. a.) in širši kader na tej poziciji, tako da nam bo dosti lažje skozi celo sezono. Več bomo lahko rotirali, tudi nasprotniki kdaj ne bodo vedeli, kaj lahko pričakujejo," je o povratniku v vrste zmajev povedal Elšnik in dodal: "Je res izreden človek, karakter. Tudi njegovo ime veliko pomeni v garderobi, fantje ga spoštujejo. Če se je kdo, potem se je on izkazal v prvi slovenski ligi pri Olimpiji. Definitivno nam bo ogromno pomagal, tudi meni bo z njim ob boku dosti lažje v sami sredini." 

Milan Mandarić prave Evrope pri Olimpiji še ni dočakal.
Milan Mandarić prave Evrope pri Olimpiji še ni dočakal. FOTO: Damjan Žibert

Priložnost, da se končno postavijo v 'izložbo'
Olimpija si pod vodstvom Milana Mandarića še ni uspela priigrati nastopanje v skupinskem delu enega od evropskih pokalov. Zaradi novoustanovljene Konferenčne lige pa se zdi, da imajo Ljubljančani letos za kaj takega sijajno priložnost. Uvrstitev v skupinski del bi bila po mnenju Elšnika odlična odskočna deska tudi za vse nogometaše. 

"Pod narekovaji so to manjši klubi. A Ligo Evropa so zmanjšali in veliko klubov, ki bi lahko tam igralo, se zdaj bori za mesto tukaj (v Konferenčni ligi, op. a.). Ni slabih nasprotnikov, zagotovo se bo težko prebiti do konca. Je pa to definitivno dobrodošlo za klube iz teh držav, kot smo mi. Tudi finančno nam bi bilo veliko lažje. Če se ti uspe tja uvrstiti, je to vrhunski rezultat. Tudi kot igralec si nato v izložbi na evropski ravni. Upamo, da pridemo čim dlje," je še povedal nekdanji član Derby Countyja. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kembl
22. 07. 2021 12.52
+2
Žalostno, kaj vse prebereš. Kje najdete te posiljevalce? Takojšnja odpoved in doživljenska prepoved igranja fuzbala!
INŠTITUT 1.APRIL
22. 07. 2021 12.45
+2
a bo tud ona tamala k so jo na silo poservisirali za lolimpijo igrala...???🤣🤣🤣
fedr?k
22. 07. 2021 12.00
+4
A sex skandal so pa kar pod preprogo vsi pospravili. Novinarcki a vam dirigirajo kaj morate pisati ali ste nesposobni poročanja o aktualnih temah?
User792410
22. 07. 2021 21.42
Olimpijini veljaki molk prekinili in v svet poslali izjavo v javnost, ki jo prenašamo v celoti: V medijih so se začele pojavljati resne obtožbe v povezavi s pripravami na Bledu. Jasno želimo izpostaviti, da Olimpija tovrstna očitana dejanja strogo obsoja in ima do njih ničelno toleranco, v kolikor bi bila dokazana kot resnična. V NK Olimpija Ljubljana sporočamo, da so nekateri nogometaši Olimpije kršili klubski disciplinski pravilnik, za kar so bili v skladu z disciplinskim pravilnikom ter pogodbenimi obveznostmi kaznovani, natančneje suspendirani. Dejstvo je, da so nekateri mediji o tem odkrito poročali in s tem prisilili vodstvo Olimpije, da so izdali uradno objavo, ki se glasi: "S strani pristojnih organov nismo bili obveščeni o kršitvah, ki jih opisujejo mediji. NK Olimpija Ljubljana ni pristojna za ocenjevanje krivde oziroma resničnosti dogodkov. V kolikor bomo pozvani k sodelovanju, bomo sodelovali z vsemi razpoložljivimi sredstvi ter informacijami." Kako se bodo stvari razvijale naprej in kaj bodo objavljali mediji, pa bomo še videli!?
motorist_mb
22. 07. 2021 11.34
+0
Močvirniki gremo 😁
ervirus
22. 07. 2021 11.14
+6
Blablabla,nič nebo zvami
martinov
22. 07. 2021 09.30
-7
Velika lastna hvala, cena zelo mala ! Želim jim izpad že po 1. krogu !!
Uporabnik1833045
22. 07. 2021 11.03
+3
Cela Slovenija privošči vsem klubom, le Mariborčani so nevoščljivi s kompleksom manjvrednosti in želijo vsem ostalim nesrečo (ne sebi korist ampak drugim škodo), da bodo zgledali boljši. Bi razumel, če bi bili dober klub in TOP 10 v Evropi, ne pa da zgubljate tako kot Olimpija proti amaterjem, potem se pa tolčete po prsih od ponosa, ko nasprotnik, s katerim ne igrate, izgubi. Sramota.
Slovenska_mularija
22. 07. 2021 11.43
+2
Ni res, ne posplosuj. Jaz v evropi navijam za vse slovesnke klube.
fedr?k
22. 07. 2021 12.24
+3
Vsi moramo navijati za vse slovenske klube v evropi ker predstavljajo nas nogomet našo drzavo.
realnost10
22. 07. 2021 12.40
+2
UPORABNIK,pišeš neumnosti nobeden ni nevoščljiv,je pa res da to kar je mb naredil v europi ne bo nebeden slo klub
revolucija_mb
22. 07. 2021 20.05
Kaj bomo te mi nevoščljivi, saj pa smo rekorderji po vsem v svoji državi. Lovorike govorijo zase....no ja, stečaji tudi. Haha
BelgradeBoy
22. 07. 2021 09.12
-5
Timi Max... pa kako je to ime? A se res ne da urediti, da takim imenom zakonsko spremenijo ime, ko otroci dopolnijo 10 let??