Nogomet

Olimpija dokončno odpadla od boja za naslov? Zmaji zgolj remizirali v mestnem derbiju

Ljubljana, 16. 03. 2024 22.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
8

Nogometaši Brava Kostela in Olimpije so se v 27. krogu slovenke prve lige razšli z neodločenim izidom 1:1. V obračunu v boju za obstanek so Domžale doma premagale Aluminij (2:0).

Bravo vs Olimpija
Bravo vs Olimpija FOTO: Sofascore.com

Bravo je še enkrat več potrdil, da v Šiški predstavlja trd oreh za zeleno bele. Šiškarji so še na četrti zaporedni medsebojni tekmi z Olimpijo ostali nepremagani, še daljši niz neporaženosti proti Olimpiji pa imajo na domačem igrišču, kjer zeleno-belim ni uspelo slaviti že na osmi zaporedni tekmi. Olimpija za vodilnim Celjem zaostaja za devet točk, Bravo je za zdaj tretji.

Šiškarji so na tekmi prvi sprožili nevarnejši strel, v deveti minuti je Matej Poplatnik žogo z glavo poslal čez gol. Pozneje je nase opozorila tudi Olimpija, najprej je v 15. minuti Timi Timi Max Elšnik z glavo meril v vratarja Matijo Orbanića, minuto zatem pa je bil neuspešen Raul Florucz z rahlo previsokim lobom. Pozneje igra ni bila posebej razburljiva, pravih priložnosti ni bilo, v končnici polčasa pa je bilo povsem drugače. Najprej je pri Bravu nespretno akcijo zaključil Victor Gidado, ko je imel pred vrati na voljo prostega igralca, nato pa je v 45. minuti Olimpija povedla.

Aleš Arnol
Aleš Arnol FOTO: Luka Kotnik

David Sualehe je podal z leve strani na drugo vratnico, tam je Timi Max Elšnik žogo z glavo podal pred vrata, kjer jo je iz bližine v mrežo poslal Ivan Durdov. Toda manj kot minuto pozneje je Bravo izenačil, po podaji Matije Kavčiča, enajsti v sezoni, s čimer je na vrhu v tem elementu, je zadel Jakoslav Stanković.

Uvod drugega polčasa je bil spet precej mirnejši, tudi poskus Florucza v 57. minuti ni pomenil prave nevarnosti za Orbanića. V 60. je bilo nevarneje v Olimpijinem kazenskem prostoru, akcija se je končala z nenatančnim Stankovićevim strelom. Premalo natančen je bil tudi Durdov z glavo iz bližine v 65. minuti.

Dve minuti pozneje se je izkazal Denis Pintol po strelu Poplatnika s 13 metrov, sledilo pa je novo obdobje brez pretresov, ki se je nadaljevalo do konca obračuna. Bravo bo v 28. krogu 29. marca gostoval v Rogaški Slatini, Olimpija pa bo dan pozneje gostila Koper.

Domžalčani naredili pomenben korak k obstanku
Potem ko so Domžalčani spomladi izgubili pet od šestih tekem, so na sedmi le vpisali novo zmago. Potem ko so skalp vzeli vodilnemu Celju, so danes ugnali še enega od tekmecev za obstanek Aluminij. Domžale so vsaj začasno skočile pred Muro na šesto mesto, Aluminij ostaja predzadnji s štirimi točkami manj od današnjega tekmeca.

Domači strateg Dušan Kosić je tekmo začel s precej napadalno usmerjeno postavo, ki je bila v uvodnih minutah nekoliko konkretnejša od Aluminijeve, med drugim sta v deveti in deseti minuti cilj zgrešila Mario Krstovski in Dario Kolobarić. V 16. minuti je prvič na tekmi moral resno posredovati domači vratar Lovro Štubljar, ko je ustavil strel z glavo Tina Matića iz bližine.

Dušan Kosič na klopi Domžal
Dušan Kosič na klopi Domžal FOTO: Luka Kotnik

Pozneje sta ekipi bolj ali manj igrali med kazenskima prostoroma brez posebej izstopajoče akcije, so pa svoj strelski post po dobrih 250 minutah prekinili Domžalčani v 42. minuti, ko je z desne strani kazenskega prostora ob bližnji vratnici - ob ne ravno posrečenem posredovanju vratarja Lana Jovanovića - zadel Filip Stuparević. Le malce zatem je z iste strani streljal še Krstovski, a iztržil le kot.

Uvod drugega polčasa je bil miren, v 59. minuti pa so imeli domači priložnost za podvojitev prednost, vendar je bil Jošt Pišek malce premalo natančen. V 64. minuti so Domžalčani le zadeli za 2:0 oziroma je zadel Aleksandar Zeljković, potem ko je nesrečno in nespretno posredoval pred svojimi vrati.

Kidričani, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Tina Martića, kljub zaostanku niso bili posebej nevarni z izjemo nekaj prebliskov in tudi zapravljene Zeljkovićeve priložnosti v sodniškem dodatku. Domači so jih dokaj dobro nadzorovali in se na koncu veselili zaslužene in pomembne zmage. 

Izida:
Bravo Kostel - Olimpija 1:1 (1:1)
Stanković 45.; Durdov 45.

Domžale - Aluminij 2:0 (1:0)
Stuparević 42., Zeljković 64./ag

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Fižol
18. 03. 2024 10.32
Paraolimpija ljubljana
SamoPovemMojeMnenje
17. 03. 2024 14.32
+1
bravo, najboljsi klub v ljubljani
Buči Buči
16. 03. 2024 17.56
Slaba selekcija in rezultati so tu....
James Bond in tovariš Tito
16. 03. 2024 17.54
+0
...po tej tekmi pa prešaltaš na Bundesligo in si v novem svetu...saj ne moreš verjet....
postennnn
16. 03. 2024 17.45
+1
Caseino123
16. 03. 2024 17.28
+1
Od borbe za naslov 🙌😂 slovenština 5
mackon08
16. 03. 2024 17.12
+6
Ni penala ni zmage, Olimpija brez svojih sodnikov ne more zmagati..
zapiramvamustaaa
16. 03. 2024 17.17
-1