Nogomet

Olimpija doma suvereno premagala Mariborčane

Ljubljana, 01. 08. 2021 22.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0). Za Ljubljančane sta zadela Antonio Delamea Mlinar v 37. in 56. ter Almedin Ziljkić v 52. minuti, za Maribor pa Blaž Vrhovec v 67. z bele pike.

Več videovsebin
  • Izjava trenerja Maribora Simona Rožmana in Blaža Vrhovca po srečanju
    02:53
    Izjava trenerja Maribora Simona Rožmana in Blaža Vrhovca po srečanju
  • Izjava dvakratnega strelca na derbiju Antonia Delameaja Mlinarja
    01:25
    Izjava dvakratnega strelca na derbiju Antonia Delameaja Mlinarja

Devetinštirideseti večni derbi (od sezone 2009/10, ko se je "nova" Olimpija prebila v prvo ligo) sta ekipi pričakali z različnima popotnicama. Olimpija je v ligi igrala le eno tekmo in dobila točko, Maribor pa je imel na računu dve zmagi in bil še edini stoodstoten v ligi. To pa se je spremenilo. Na derbiju v Stožicah, kjer so se po 28. septembru 2019 spet lahko zbrali tudi gledalci, so izbranci Sava Miloševića prišli do devete zmage na tekmah z Mariborom (ta ostaja pri 19 zmagah).

Olimpija in Maribor se bosta v sezoni srečala še trikrat. V začetku oktobra bo tekma 12. kroga v Ljudskem vrtu, v začetku februarja v 21. krogu bosta v prvem spomladanskem krogu ekipi spet igrali v Ljubljani, dva meseca pozneje pa se bosta v 30. krogu znova merili v Mariboru. Olimpija, ki je ob podpori navijačev - gledalcev se je zbralo nekaj tisoč - igrala v svojih tretjih dresih v pretežno črni barvi, ki imajo na sprednji strani tudi logotip navijaške skupine, je prva resneje zagrozila, v deveti in deseti minuti je poskusil Djalo Aldair, a obakrat premalo natančno.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Maribor je sicer imel uvodoma terensko pobudo, vendar jim ni uspevalo pošiljati žog do svojih soigralcev v kazenskem prostoru domačih, v prvem polčasu ni niti enkrat streljal. Na drugi strani je po kotu svojega igralca našla Olimpija v 22. minuti, toda Atonio Delamea Mlinar z glavo ni bil natančen.

V 25. minuti ni bil nič kaj bolj nevaren poskus Nika Kapuna od daleč, zato pa je le malce zatem izjemno zadel Mustafa Nukić, ko je z desne strani žogo poslal v nasprotni zgornji kot vrat tik pod prečko, toda veselje je bilo kratko, saj je bil ljubljanski napadalec v prepovedanem položaju. 

Vodstvo Olimpije po prostem strelu in hitro vodstvo 3:0

Ljubljančani so bili v teh trenutkih podjetnejši, v 37. minuti pa so tudi povedli. Timi Max Elšnik je podal s prostega strela z desne strani, Delamea Mlinar pa je z glavo matiral Ažbeta Juga. V 42. je še Elšnik poskusil s strelom iz prve, toda Jug takrat ni imel nobenih težav. Kmalu po začetku drugega polčasa, v 47. minuti, pa so imeli Mariborčani svojo najlepšo priložnost dotlej, ko je Maro Alvir prišel do strela z leve strani v kazenskem prostoru, a žogo poslal mimo nasprotne vratnice.

Pet minut pozneje pa je znova udarila Olimpija. Svoj prvenec v slovenski prvi ligi je dosegel Almedin Ziljkić, ki je spretno z glavo unovčil natančno podajo Aldairja z desne strani. V 56. minuti pa je bilo že 3:0 za domače, spet je udarila naveza Elšnik-Delamea Mlinar. Prvi je podal iz kota z desne strani, drugi pa je spet zadel z glavo. Mariborčani so nekaj upanja dobili v 67. minuti, ko je Blaž Vrhovec izkoristil najstrožjo kazen. To je pripravil Rudi Požeg Vancaš, nad njim so domači naredili prekršek, sodniki pa so po pregledu s tehnologijo VAR dosodili strel z bele pike.

VAR odločitev je potrdila enajstmetrovko za Mariborčane
VAR odločitev je potrdila enajstmetrovko za Mariborčane FOTO: Aljoša Kravanja

V 77. minuti je zaradi poškodbe iz igre moral dotedanji junak Olimpije Delamea Mlinar, kljub temu pa so gostitelji Mariborčane držali na varni razdalji, sami pa čakali na protinapade, enega obetavnih je zapravil Gal Kurež. Po napaki Uroša Koruna je v 87. minuti do lepe priložnosti le prišel Jan Repas pri gostih, toda na koncu žogo poslal mimo gola.

"Čestitke Olimpiji, izkoristila je prekinitve, ki ponavadi nagnejo tehtnico na eno ali drugo stran. Mislim, da smo bili v dveh tretjinah solidni, v zadnji pa smo imeli premalo kakovostnih odločitev, premalo udarcev na gol. Kot sem rekel, pot bo težka, na naslednjih tekmah moramo biti precej boljši," je za Šport TV po tekmi povedal trener Maribora Simon Rožman.

Domači nogometaš Nik Kapun pa je dodal: "Super tekma, po dolgem času spet pred toliko gledalci, ki so prišli na svoj račun. Mislim, da smo zasluženo zmagali, pokazali smo karakter. Tudi Maribor je imel žogo dobro v nogah, toda mi smo se dobro branili, nismo jim pustili do priložnosti in to je pretehtalo." Ljubljančani bodo v naslednjem krogu v nedeljo gostovali v Sežani, Mariborčani pa dan prej v Domžalah, kjer se bodo merili z Radomljami.

Statistika večnega derbija
Statistika večnega derbija FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User513426
02. 08. 2021 21.13
+1
pa zapojmo eno po domače: .......... Toti presneti, ta ra tata, Štajarc veseli, ta ra tata. ob šank se postavi, pravilno ugotovi, da Maribor prot Olimpiji pike lovi. Laj la ... La la laj, zapojmo vsi, ŽABAR naš se veseli. Laj la ... La la laj, saj Maribor nič pik ne dobi.
roten
02. 08. 2021 19.55
bo še dolga pot do kante
NB777
02. 08. 2021 15.18
+0
Najbolj smešni so tisti ki se smešijo na račun Maribora ki je izpadel proti kvalitetnemu nasprotniku, ne nepremagljivemu ampak kvalitetnejšemu od Birkirkare, bomo videli obraz Olimpije proti tehnično zelo dobro podkovanim Portugalcem ki podobno kotirajo kot Hammarby potem pa boste vi tudi na realnih tleh, nastala bo tišina in boste sanjali kako je Vidmar obranil enajstmetrovko proti veliki Birkirkari.
User513426
02. 08. 2021 18.27
+1
smešen si ti z tako primerjavo. po tvoji logiki bi bil scenarij naslednji če bi bile stvari obrnjene. ker je olimpija premagala maribor, potem bi po tvoji logiki birkirkara izločila maribor, olimpija pa bi bila bolj enakovredna ali bi celo izločila hammarby. res si bogi z takimi primerjavami. sploh pa tista bomo videli, je rekel slep in slišali reče gluh. a bo tako OK.
Ivan zDoba
02. 08. 2021 13.25
+3
Igra Olimpije ni bila ravno nek presežek, pa vendar na koncu šteje le rezultat! Bravo!💚💚💚
gogi_
02. 08. 2021 13.25
+2
Prebujen se popolnoma strinjam. Ce bi se ostarelega ponaredka iz Brazilije dali dol s placilne liste vssj 4 leta nazaj bi mb imel mlado in kreativno ekipo,tako pa ima v garderobi cloveka ki odzira mesto mladim in siri slabo energijo. Biti najboljsi strelec zato ker igras toliko sezon da so se ze v vseh klubih zamenjale vse ekipe ni dosezek ki opravicuje da zadnja leta unicuje klub. Krivec za izpad iz vseh evro tekmovanj in neosvojitev domacih lovorik bi sam nehal delati sramoto klubu ki ga je resila sepanja po favelah. Zahovic in Milanic sta naredila klub ,potem pa ga sedanja garnitura vodilnih pocasi a vztrajno potaplja.
revolucija_mb
02. 08. 2021 13.28
-1
Mali še zdaj ni dovolj dober ? 🤣🤣 Pacienti...
gogi_
02. 08. 2021 13.48
+1
Revolucija dati otroka v solo nekomu ki v naprej pobira denar ,ne hvala,sploh pa imamo v prestolnici te stvari drugace organizirane. Ce je zate legenda clovek ki rusi klub,potem nisi navijac mb. Vceraj si videl koliko je vredna kvazi sola sepavcka. Placevati nekoga da ti razbija klub ,ja le v mb.
Chaparral
02. 08. 2021 15.26
+2
primitiven komentar, sploh, ko omenjaš favele, ponaredek ..... Če je po tvoje Tavares kriv za stanje v MB, potem nimaš pojma o nogometu
gogi_
02. 08. 2021 16.22
Chaparral ce bi vedel kaj se dogaja zadnja 4 lets v slacilnici bi me razumel. Ce igralec zapravi toliko zicerjev in odlocilnih 11 m potem je kriv igralec ,ce je ob dosezenih zasluzen za zmago je kriv tudi za poraze.
revolucija_mb
02. 08. 2021 12.36
-1
Boljši so bili, ni kaj... Aaaampak, ko iz daljave slišim da je gol bil, že po vzhičenju komentatorja vem kdo ga je dal. 🤣🤣
User792410
02. 08. 2021 12.06
+7
Že ko so na začetku pomladanskega dela prejšnje sezone, po dveh remijih in porazu odpustili Oliverja Bogatinova in Maura Camoranesia ne, da bi slednjemu pustili, da sploh lahko iz igralskega kadra formira optimalno enajsterico, sem napisal, da je to največja neumnost, v nizu neumnosti, ki jih pri kadrovanju delajo pri Mariboru in račun za poplačilo teh neumnosti prihaja v tej sezoni, da sploh ne pišem o prelahko zapravljenem lanskem prvenstvu. Srečna zmaga v Celju in nato doma proti Domžalam, sta malce zameglili realno stanje pripravljenosti Maribora, obe tekmi proti Švedom in sinoči proti Olimpiji, ki je prav tako še zelo daleč od podobe, ki bi bila prepričljiva, pa razkrili vijoličasto realnost. Trdim, da če bi dvojec Bogatinov Camoranesi ostal, bi lani Maribor osvojil prvenstvo, poleg tega pa danes še Aldair igral v vijoličnem dresu, klub pa bi se spet potegoval za nastop v skupinskem delu LP, saj tako Ludogorec, še manj pa Čukarički za optimalno pripravljen Maribor nista oviri, ki ju ne bi mogel preskočiti.
NB777
02. 08. 2021 15.07
-2
Ne vem kakšen trener bi lahko ostal trener če te iz Evrope izloči amaterska ekipa, na žalost je realnost taka kakršna je o Ludogoretsu pa Čukaričkemu je brezveze razmišljati kaj bi bilo če bi bilo, Ludogorets ima že leta konstantno enajsterico ki je ( če si pozabil z lahkoto izločila Maribor ki takrat nebi mogel biti bolj optimalen)
User792410
02. 08. 2021 17.59
+4
NB777, moja poanta je v tem, da če bi v Mariboru imeli toliko potrpljenja s Camoranesijem, kot ga imajo z Rožmanom, bi Maribor lansko sezono končal kot prvak!
User792410
02. 08. 2021 18.02
P.s. Da ne bo kdo narobe razumel, Maribor bi, če bi sedaj zamenjal še Rožmana spet naredil veliko neumnost.
buzerantos
02. 08. 2021 10.46
+11
Rozman in Suler sta sarlatana, to sem rekel ze pred casom. Delajo si "prijateljski" maribor in polne zepke... Nehajte s temi se delamo ekipo itd... Saj niso to otroci... Kdo pa ima v novi sluzbi na razpolago 5 let za uvajanje ali kako ? Maribor nic od nic.. In tudi komentarji trenerja po tekmi so...eh.. tako dolgo smo ze slabi in stagniramo da iskreno ze kar izgubljam voljo sploh spremljat Maribor.. zdaj se preostali denar ponikne in razpad sistema
Vladimir.Krutov
02. 08. 2021 10.49
Succ....tudi sam sem istega mnenja....niti tekme nisem gledal pa že dan prej veš kaj se bo zgodilo....vedno manj spremljam mb...
AS1983
02. 08. 2021 10.38
+5
Koncno domaca zmaga olimpije doma v derbiju proti vecnemu tekmecu mariboru
Definbahija
02. 08. 2021 10.01
+11
Šuler 👏👏👏 Še jokali boste za Argentinskim Italianom.
Dante69
02. 08. 2021 09.44
+5
čestitke Olimpiji. Vijolčni niso pokazali nič in so pravi luzerji
revolucija_mb
02. 08. 2021 12.37
-2
Hehe...Liga Prvakov !! 👋 Javi se ko vam uspe....ampak s tem klubom, ne mi spet stečaje dela, pa zgodovino zraven nosit. 🤣🤣
Neznanec444333
02. 08. 2021 13.09
+1
Ivan zDoba
02. 08. 2021 13.23
+1
@čmaribor, Mar ni liga prvakov mariborska zgodovina. Oddaljena.....In dolgo je več ne bo....Toliko o zgodovini!
revolucija_mb
02. 08. 2021 13.27
+0
Lol...kekeci, 100 let z uspehi za nami....pa imejte malo veselja. Zgodovina od propadlega kluba se nosi v novega, ni logike...
revolucija_mb
02. 08. 2021 13.28
-1
Sami sebe ste prepričali da ste bolj uspešni...hahahhahahaha, zmajčice ooo, zmajčice ooo
User2062886
02. 08. 2021 09.24
+12
Me prav zanima kako dolgo se bo vodstvo vstrajalo z Šulerjem in trenerskim štabom?Izpad iz evrope igra pa zanikamor.Denarja bo pa zmankalo.Rozman pa se kr izgovarja da je ekipa v nastajanju.Maribor mora biti vedno na vrhu in do jeseni v Evropi!
hondoid
02. 08. 2021 09.01
+5
Pričakoval sem remi,ampak boljši zmaga. Čestitke zmaji,naši pa glavo pokonci in ponosno naprej-Mariboor!
omega _v6
02. 08. 2021 08.42
+16
Le kako je to mogoče?? Gledal sem tekmo in ne morem verjeti,da Maribor ni zmagal še posebaj po tako dobri igri!"? V prvem polčasu sploh niso vijoličasti streljali proti golu?! Čestitke Olimpiji igra Maribora pa bi bila sramota za drugo ligo!! Šuler in Rožman bi se morala vprašati ali je klub boljši z ali brez njiju!?
Vladimir.Krutov
02. 08. 2021 09.02
+12
Odgovor je.....absulutno brez njih...to bo še zanimivo koliko izgovorov bosta našla letos...
martinov
02. 08. 2021 09.26
+3
Kako boš zmagal, če ne udariš žoge v okvir gola !! O zamenjavi uprave NK Maribor bodo še vsi mnogo pisali ! V prvi vrsti je pričakovana zamenjava Rožmana in nato polovica moštva !! Nato sledi potop, morda v II.ligo !!
martinov
02. 08. 2021 09.30
+6
In temu ti praviš dobra igra. Maribor ima posest, pa kaj ti to pomaga, če imaš zlatnike na klopi !! Starine vedo, da se borijo za klub ! Ti mladci pa vohajo samo tujino. Maribor že dolgo ni klub za prvaka ! Naj tako ostane, bomo vsaj v okolici stadiona imeli mir !!
lusma00
02. 08. 2021 11.06
+3
Martinov...pri mb niso mladi problem...problem je da mb mlade igralce ignorira ti si pa iscejo mesto pri rivalu ali pa celo za drobiz v tuini... pol starega kadra bi se morali znebiti pa bi slo sigurno na bolje je pa res da ne cez noc..olimpiji se je spremenjena miselnost ze zacela obrestovati