Nogomet

Olimpija in Doffo še naprej z roko v roki

Ljubljana, 24. 11. 2023 07.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinski nogometaš Agustin Doffo je podaljšal pogodbo z Olimpijo do konca sezone 2025/26. Zmajem je pomagal do dvojne krone in uvrstitve v evropsko Konferenčno ligo. Argentinec, ki si je dres Olimpije doslej nadel na 61 tekmah v vseh tekmovanjih, ima pomembno vlogo tudi v moštvu Zorana Zeljkovića.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Agustin Doffo je vrste aktualnih državnih prvakov okrepil ravno pred šampionsko sezono 2022/23. Pred tem je dve sezoni igral za bosansko zasedbo Tuzla City. Kariero je začel v domovini pri Velez Sarsfieldu, na stari celini pa se je kot posojen nogometaš Veleza prvič preizkusil pri B-ekipi španskega Villarreala. Nosil je tudi drese brazilskega Chapecoenseja, čilskega O'Higginsa in argentinskega Colona, preden ga je pot ponesla v BiH oktobra 2020. "Zelo sem vesel, da ostajam v Ljubljani! Hitro in brez obotavljanja sem sprejel to odločitev, saj se tukaj počutim naravnost odlično. Všeč mi je vzdušje v klubu, navijači so izvrstni in nas podpirajo na vsakem koraku. Všeč mi je tudi življenje v tem prekrasnem mestu. Družina je enakega mnenja in to je najpomembneje. Pri Olimpiji sem doživel že veliko lepih trenutkov. V najlepšem spominu imam dva. Gre za potrditev naslova na domačem večnem derbiju in kasneje uvrstitev v skupinski del evropskih tekmovanj proti Ludogorcu. Prepričan sem, da bo takšnih dogodkov v prihodnje še več. Skupaj bomo na vseh področjih težili k temu, da dosedanje klubske izkupičke izboljšamo," je za spletno stran aktualnih slovenskih prvakov povedal Doffo. Član Olimpije bo vsaj do poletja 2026.

Goran Boromisa
Goran Boromisa FOTO: Damjan Žibert

Doffo je za Olimpijo doslej odigral 61 tekem v vseh tekmovanjih in se podpisal pod en gol. To sezono je v vseh tekmovanjih odigral 22 tekem in prispeval tri podaje. "Doffo je eden izmed naših ključnih igralcev, ki je sodeloval pri osvajanju dvojne krone in preboju v Evropo. Ima pravi karakter tako na igrišču kot izven njega. Kar smo pred časom napovedovali sedaj tudi izpolnjujemo. Igralcem ponujamo daljše pogodbe in kot prvi jo je podpisal Agustin Doffo. Sam je izrazil željo po tem. S tem nam je uspelo narediti dobro potezo. Ob vseh izkušnjah je takšen igralec namreč pomemben tudi pri razvoju mlajših fantov, zato smo zelo zadovoljni, da ostaja z nami. Vemo, kaj nas čaka v prihodnje na kadrovskem področju. Dogovori in pogajanja že potekajo v različnih smereh, dejstvo pa je, da ambicije kluba ostajajo na najvišji ravni. Olimpija napada dvojno krono, na preostalih dveh evropskih tekmah pa se želimo prikazati v najboljši možni luči," pa je izčrpen športni direktor Ljubljančanov Goran Boromisa

Olimpija na lestvici prve lige zaseda drugo mesto s 30 točkami. Pred njo je zgolj Celje s 35. V soboto bodo zeleno-beli v zaostali tekmi 3. kroga, ki je v celoti odpadel zaradi avgustovskih poplav, igrali v Domžalah proti Radomljam.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

omega _v6
24. 11. 2023 08.15
-5
Zakaj ne objavite slik na katerih sodniki podpisujejo pogodbe??? Morebiti pa so sodniki brez pogodb le z ustnim dogovorom??
stoj?kov
24. 11. 2023 10.41
-2