Nogomet

Olimpija klecnila v Kidričevem, Domžale še kar brez zmage

Kidričevo, 18. 08. 2019 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V nedeljo so bile odigrane še preostale tri tekme šestega kroga slovenskega državnega prvenstva. Nogometaši Domžal še kar iščejo izhod iz črne serije, saj tudi v Spodnji Šiški niso uspeli premagati nasprotnika. Nogometaši Mure so po izenačenem prvem polčasu v nadaljevanju ovsem nadigrali Velenjčane, za zmago sta v drugem polčasu zadela Maroša in Bobičanec. Spodrsljaj pa si je privoščila ljubljanska Olimpija, ki je v Kidričevem izgubila z 1:0.

Varovanci Safeta Hadžića so si privoščili spodrsljaj v Kidričevem.
Varovanci Safeta Hadžića so si privoščili spodrsljaj v Kidričevem. FOTO: Damjan Žibert

Kidričani so pred polno tribuno prišli do velikega skalpa, z vrha prvenstvene lestvice so po lepem zadetku Nikole Leka sklatili doslej vodilno Olimpijo. Aluminij, ki je ljubljansko zasedbo spravljal v obup s strnjeno obrambo in protinapadi, je tako ob tretjeuvrščeni Muri še edina neporažena ekipa v ligi. Prvi polčas je minil v terenski premoči Olimpije, ki je veliko poskušala, toda Aluminijeva obramba je bila čvrsta in zbrana, tako da izbrancem Safeta Hadžića v prvem delu ni uspelo resneje ogroziti Luke Janžekoviča. Že po dobre pol ure je z igrišča moral znova poškodovani Asmir Suljić. Na drugi strani so Kidričani, ki so v napad namesto Luke Štora (ta je prestopil k Dresdnu) poslali Anteja Živkovića, Slobodan Grubor pa ni mogel računati niti na poškodovanega Lucasa Horvata, prežali bolj ali manj na protinapade. Imeli pa so izjemno priložnost v 36. minuti. Po napaki Mirala Samardžića je pred Nejca Vidmarja prišel Alen Krajnc, ljubljanski vratar pa se je izkazal z lepo obrambo. V drugem polčasu pa so domači hitro razveselili svoje navijače, saj je v 52. minuti po podaji Živkovića Nikola Leko sprožil z 18 metrov in žogo z lepim strelom poslal v mrežo za 1:0. Še bolj nevaren je bil Rok Kidrič v 67. minuti, ko je spretno prišel do strela z roba kazenskega prostora in žogo poslal malo mimo vratnice. Na drugi strani je s podobno mero takoj vrnil Kranjc. V 79. minuti je za nekaj centimetrov znova zgrešil Vukušić, v 87. pa še Stefan Savić.

tekma

Nogometaši Mure so proti Rudarju vknjižili tretjo zmago v letošnji sezoni.
Nogometaši Mure so proti Rudarju vknjižili tretjo zmago v letošnji sezoni. FOTO: Miro Majcen

Mura je še naprej neporažena v tej sezoni državnega prvenstva. Ob dveh remijih ima tri zmage in drži korak z vrhom lestvice. Odpor Rudarja so Prekmurci zlomili v drugem polčasu, predvsem zadetek Luke Bobičanca je sodil v kategorijo "evrogolov". Na drugi strani so Velenjčani, ki so igrali brez poškodovanih Milana Tučića in Žige Škofleka, še brez zmage in na predzadnjem mestu lestvice. Prvi polčas v Fazaneriji ni bil med najbolj razburljivimi v sezoni. Ekipi sta sicer prišli do nekaj obetavnih strelov, sicer pa se je igra večinoma odvijala med kazenskima prostoroma. V 46. minuti je takoj streljal Bobičanec, Stopajnik je žogo odbil, v 49. minuti pa je Šušnjara preslabo sprožil z roba kazenskega prostora, tako da je Rudarjev vratar žogo ujel. V 50. minuti pa Stopajnik ni imel možnosti za obrambo. Bobičanec je namreč sprožil s 25 metrov malce z desne in zadel v nasprotni zgornji kot Rudarjevih vrat za vodstvo Mure z 1:0. Bobičanec je s štirimi zadetki na vrhu lestvice strelcev, obenem je tudi prvi podajalec lige (tri asistence).

Domači so imeli novo veliko priložnost v 67. minuti, ko je iz bližine malce z leve poskusil Maroša, a zadel le zunanji del mreže. Pet minut pozneje je Stopajnikove dlani znova malce ogrel Bobičanec, v 75. minuti pa je Mura podvojila prednost. Šušnjara je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil Maroša in žogo poslal v mrežo. Stopajnik se je žoge sicer dotaknil, a zadetka ni mogel preprečiti. To je bila tudi zadnja resna akcija tekme.

tekma

Domžale ostajajo prikovane na dno lestvice.
Domžale ostajajo prikovane na dno lestvice. FOTO: Damjan Žibert

Domžalčani še naprej čakajo prvo zmago sezone. V Ljubljani so iztržili točko in še naprej zasedajo zadnje mesto na lestvici. Čeprav so imeli najlepšo priložnost na tekmi, pa so tudi novinci v ligi nekajkrat ogrozili vrata gostov in zaslužno osvojili svojo pet točko sezone. Gledalci so najlepšo akcijo prvega polčasa in tekme videli v 45. minuti. Domžalčani so takrat izpeljali lep napad, ki ga je z volejem z 12 metrov končal Dejan Lazarevič. Na njegovo nesrečo je zadel le prečko. Sicer pa so tudi pred tem gosti imeli terensko pobudo, a bili dokaj nenevarni ob pravočasnih blokih domačih branilcev, gostitelji, ki med drugim niso mogli računati na kaznovanega Ovbokho Agboyija, pa so bili nekajkrat nevarni iz protinapadov, pri čemer je bil dvakrat pri strelu Mitja Križan, a bil tako v 21. kot 34. minuti neuspešen. V 38. minuti je od daleč poskusil tudi Mustafa Nukić, a poslal žogo čez gol.

Čeprav so v uvodnih minutah prevladovali Domžalčani, pa so Ljubljančani nevarno ogrozili vrata v 56. minuti, ko je Ajdin Mulalić dobro posredoval po strelu z glavo Luke Žinka. Nov nevarnejši poskus so sprožili gosti, ko je v 79. minuti od daleč meril Tilen Pečnik, domači vratar pa ni imel veliko dela. Malce več ga je imel v 82. minuti, ko je Matija Rom streljal z glavo, a je svojo nalogo dobro opravil. Do konca je sledilo še nekaj polpriložnosti, izid pa se ni spremenil.

tekma 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
19. 08. 2019 18.13
+1
tak sistem bunker je prava stvar ,,,,,,,,, pri aluminiju bojo tut druge ekipe imele težave ,.to je način za nabiranje točk
mikpiki191
19. 08. 2019 12.16
+7
Kdo bo na koncu boljši bo prvak,mogoce bo za spremembo to Aluminij,zakaj pa ne...pustimo se presenetiti,naši Mb. so že vreji odzadaj
OlalaKokoĐambo
19. 08. 2019 10.08
-4
Kva pa je to ,moja Olimpija?? Kao boljsi smo od Maribora?? Joj joj.....
bikoborec69
19. 08. 2019 15.01
-1
včeraj smo vas spet fajn užgali. Vijolčni vi pa bodite raje tiho in si raje poglejte kje sploh ste na lestvici oz ste trenutno nepomembni.
smajser1
19. 08. 2019 09.11
+3
.. kaj zabe kaj je blo to....? pljuvat po Mb je lahko... raje se zase brigajte, ker niste tak dobri, ko govorite... prvenstvo je dolgo...
Optimisty
19. 08. 2019 09.39
+4
smajser1
19. 08. 2019 09.41
-6
.. zaenkrat v prvenstvu... v evropi pa svetlobna leta za nami...
roten
19. 08. 2019 11.35
+0
je dolgo ja mogoče se vam ne bo treba boriti za obstanek v prvi ligi
User513426
19. 08. 2019 18.01
smajser1 si še en trotek ki živi v zgodovini in ne vidi sedanjosti še manj prihodnosti
engar
19. 08. 2019 09.10
+3
Všečno šumariorno.
Optimisty
19. 08. 2019 08.39
+16
čestitke aluminiju za zmago, lep gol so dali mi pa nismo izkoristili svojih priložnosti čeprav roko na srce včeraj nismo bili pravi za zmago ...
ivan.z Doba
19. 08. 2019 08.23
+22
Prvenstvo je še dolgo. Čestitke Aluminiju.
apodgra
19. 08. 2019 08.08
+14
Čudna je ta slovenska liga . Na vrhu lestvice so periferne ekipe , ki za slovernske razmere igrajo dosti boljši nogomet ,kot pa bogati ekipi Maribor in Olimpija . Torej ni vse v dnearju. Ko se ene v financah komapj držijo nad vodo , druge plačujejo svojim nesposobnežem mnogo preveč denarja in stem jih delajo še bolj nemotivirane in zaiterersirane za igro. Če sem dobro plačani, potem sem tudi dober igralec , takša je miselnost igralcev v dveh "vrhunskih " klubih .
Viejo cabron
19. 08. 2019 08.04
+16
Aluminij trd kot jeklo. Očitno imajo Kidričani dobro ekipo. Pogled na lestvico pa je malo "čuden". Zgoraj sta Alumiji in Mura, Maribor in Domžale katastrofa, Olimpija pa bi bila rada prvak in izgubi "na vasi". Brez zamere Kidričani amapk ta kritika gre na račun "meščanov" iz Ljubljane. Lep pozdrav iz Štajerske.
pogan
19. 08. 2019 07.06
+31
Bravo Aluminij, prvi na lestvici.