Nogomet

Olimpija ni izkoristila spodrsljaja Maribora: Aluminij do točke v Stožicah

Ljubljana, 02. 05. 2021 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
8

Vodilno moštvo slovenskega nogometnega državnega prvenstva, ljubljanska Olimpija, ni izkoristila novega spodrsljaja večnega rivala Maribora, saj je v tekmi 31. kroga na domači zelenici le remizirala proti zasedbi Aluminija iz Kidričevega (2:2). Prednost pred vijoličastimi znaša pet točk.

Nogometaši ljubljanske Olimpije, vodilna ekipa državnega prvenstva, v 31. krogu niso povsem izkoristili spodrsljaja najbližjega zasledovalca, Maribora. Proti Aluminiju, ki je bil v boju za prvaka zanjo usoden že v lanski sezoni, so na domačem igrišču osvojili vsega točko, s katero so sicer Štajercem ušli na pet točk prednosti, toda proti ekipi iz Kidričevega so gotovo pričakovali več.

Po prvem polčasu je kazalo, da se bo ponovil scenarij s konca lanske sezone, ko je Aluminij v Stožicah zmagal z 1:0, toda Ljubljančani so v drugem prišli do preobrata. Treh točk pa niso zadržali, gosti so v 88. minuti izenačili iz enajstmetrovke, neodločen izid pa povsem ustreza dogodkom na igrišču. 

Olimpija je prvi hladen tuš doživela v 12. minuti, ko so se gostje prvič nevarneje približali njenim vratom. Dokopali so se do kota, ki ga je izvedel nekdanji zmaj Aljaž Krefl, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Luka Petek. Branilec je sicer igral z zaščitno masko na obrazu, a se ni ustrašil zračnega dvoboja z ljubljanskimi branilci in z glavo poslal žogo v mrežo za vodstvo gostov z 1:0.

Nogometaši Olimpije niso uspeli izkoristiti novega spodrsljaja Maribora.
Nogometaši Olimpije niso uspeli izkoristiti novega spodrsljaja Maribora. FOTO: ND Gorica

Ljubljančani so v prvem delu sicer napadali, a si resnejše priložnosti niso priigrali. Djordje Ivanović je nekajkrat poskusil s strelom, s strani je prišlo tudi nekaj predložkov za Andresa Vombergarja, a ljubljanska napadalca nista bila pri strelu, tako kot ne tudi mladi Rok Baskera. Na drugi strani je Žigo Freliha od daleč ogrozil tudi Krefl, a se je ljubljanski vratar izkazal z lepo parado in jo žogo odbil v kot.

Premoč domačih se je nadaljevala tudi na začetku drugega polčasa, v katerem je tako kot v prvem gol padel v 12. minuti in prav tako po kotu, strelec za izenačenje pa je bil prav tako branilec, Vujadin Savić. Olimpija je dobila krila, v 70. minuti pa tudi povedla. Po protinapadu je Ivanović neoviran pritekel v kazenski prostor in z natančnim strelom premagal vratarja gostov Luko Janžekoviča.

Toda prednosti gostitelji niso zadržali. Po pritisku Aluminija je v 88. minuti sodnik Roberto Ponis po stiku domačega branilca Erik Boakyeja s Tilnom Pečnikom dosodil najstrožjo kazen, ki jo je zanesljivo izkoristil Krefl.

Prva liga Telekom Slovenije, 31. krog, izid:
Olimpija - Aluminij 2:2 (0:1)
Savić 57., Ivanović 70.; Petek 12., Krefl 88./11-m

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
03. 05. 2021 11.17
+2
Letos bo prvak najmanj slaba ekipa. Ker slabi so vsi po vrsti. Beda od lige, res.
bukvan
02. 05. 2021 20.56
+0
sramota, da sodniki pomagajo Olimpiji pa še ne more zmagat. Danes bi sodnik moral dvakrat piskat penal za Aluminij
T-S-M
02. 05. 2021 20.53
+0
Ne razumem,zakaj je Aluminij proti Mariboru noro motiviran ter njihov golman,proti Olimpiji pa čisto povprečje.Na koncu neodločeno na srečo.💜vedno Maribor💜
Slovenska_mularija
02. 05. 2021 20.45
+3
Slovenska liga je šala.
CURVANORD Zanetti
02. 05. 2021 20.45
+2
Zgeda ze tako maribor kiksa, olimpija ne zeli biti prvak
Nimasmisla
02. 05. 2021 20.34
+2
Mogoče pa lolimpija ne želi biti prvak dajmo mura
Fyakerman
03. 05. 2021 08.21
+3
Fyakerman
03. 05. 2021 08.24
+1
Kadrovanje Jug,Kotnik,Repas,MlAKAR,ČE NE MOREJO IGRATI V DRUGIH EVROPSKIH KLUBIH,BI LAHKO PRI NAS PO KVALITETI V TRETJI LIGI IN TO IMENUJETE NOVINARJI,DA SO ZVEZDE?