Nogomet

Olimpija pred novim evropskim izzivom: Turki so neznanka

Ljubljana, 24. 07. 2019 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za ljubljansko Olimpijo se z dvobojem v Turčiji proti Malatyasporju nadaljuje evropska sezona. Zmaji bodo odigrali prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo Evropa. Če bi Ljubljančani preskočili turško oviro, bi se nato pomeril z boljšim iz dvoboja med ekipama Connah's Quay Nomads iz Walesa in beograjskim Partizanom.

Zmaji so v prvem krogu, z veliko muke, preskočili latvijskega predstavnika. Prvo tekmo v Ljubljani so izgubili z 2:3.
Zmaji so v prvem krogu, z veliko muke, preskočili latvijskega predstavnika. Prvo tekmo v Ljubljani so izgubili z 2:3. FOTO: Damjan Žibert
V taboru zmajev so spregovorili o stanju v ekipi in drugemu evropskemu tekmecu. Glavni trener Safet Hadžić je o Malatyasporju povedal: "Nasprotnikova ekipa je za nas neznanka, saj je imela veliko sprememb v igralskem kadru, zamenjala je tudi trenerja in ima drugačen sistem igre. Ogledali smo si njihove prijateljske tekme in imamo določene obrise, ne vemo pa, v kakšni formi je ekipa. Glede na njihovo finančno stanje in močno turško ligo vloga favorita pripada njim, toda jaz verjamem v svoje igralce in naredili bomo vse, da jih presenetimo in napredujemo."

Hadžićevi varovanci so zelo uspešno začeli novo sezono in pri tem pokazali svoj značaj, ko so na povratni evropski tekmi z latvijskim RFS-jem zrežirali preobrat, pretekli konec tedna pa se proti Domžalam vrnili po zaostanku za dva gola. "Igralci, ki jih imamo, so kakovostni. Naredila se je pozitivna skupina igralcev, ki ve, kaj mora delati na igrišču in zaradi tega je trenutno tudi uspešna."

Valenčič: V Turčiji iztržiti dober rezultat, delo dokončati doma

Ante Vukušić je proti Domžalam zabil svoj prvi uradni gol v dresu Olimpije.
Ante Vukušić je proti Domžalam zabil svoj prvi uradni gol v dresu Olimpije. FOTO: NK Olimpija Ljubljana

Olimpijin vezist Vitja Valenčič je pred dnevi dosegel svoj prvi uradni gol v dresu Olimpije. In to še kako pomembnega, za ljubljansko vodstvo v sosedskem dvoboju z Domžalami za 3:2. Tudi v Turčiji bo močno Olimpijino orožje na sredini igrišča. "Nasprotniki so zelo kakovostni, imajo veliko tujcev v ekipi. Gre za zelo močno ekipo, ki pa je premagljiva. Na tujem moramo iztržiti pozitiven rezultat in nato delo dokončati na domačem igrišču," je uvodoma za uradno spletno stran kluba razmišljal Valenčič, ki kot eno od prednosti zmajev izpostavlja, da so že v tekmovalnem pogonu, medtem ko Turki še niso začeli z nastopi v državnem prvenstvu: "Mi smo že v pripravljalnem obdobju odigrali nekaj močnih tekem in za nami je že nekaj tekem nove sezone, kar predstavlja določeno prednost."

Dvoboj slovenskega in turškega moštva bo potekal na stadionu Malatya Arena, ki sprejme 27.044 gledalcev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ivan.z Doba
25. 07. 2019 21.04
+1
degenos
24. 07. 2019 17.51
+1
trotki ….hehehehehe
www.jaz
24. 07. 2019 12.19
+4
Je težko napisati katerega dne bo tekma ?
Thomasb
24. 07. 2019 11.40
+2
olimpiji želim srečo,žal mislim,da bo to slovo,zelo močan tekmec
09ZarMan10
24. 07. 2019 11.07
+7
Sem mnenja, da po prvi tekmi več ne bodo nobena neznanka. Še predobro jih bodo spoznali. Drugače pa vso srečo v Evropi...