Nogomet

Olimpija pripeljala 'stara znanca', Tabor ostal brez kapetana, Cvijanović spet v Gorici

Ljubljana, Domžale, Sežana, Nova Gorica, 05. 08. 2020 10.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
STA, J.B., J.K.
Komentarji
12

Uroš Korun bo v prihajajoči sezoni nosil dres ljubljanske Olimpije, so zapisali na uradni spletni strani kluba. Triintridesetletni obrambni nogometaš je z zmaji podpisal dveletno pogodbo, v sredo popoldne so "zmaji" potrdili še podpis pogodbe z Maticem Finkom, ki je zeleno-beli dres že nosil med letoma 2011 in 2016. Tabor Sežana pa je ostala brez kapetana Antonia Azinovića.

Korun (na fotografiji) je okrepil obrambo Olimpije, ki so jo po koncu minule sezone zapustili številni vidni člani.
Korun (na fotografiji) je okrepil obrambo Olimpije, ki so jo po koncu minule sezone zapustili številni vidni člani. FOTO: Twitter
Olimpijo prva tekma nove sezone čaka prihodnji četrtek proti povratnici v elitno ligo Gorici. Ta je medtem potrdila že drugi povratek 33-letnega vezista Gorana Cvijanovića. Cvijanović je profesionalno športno pot začel prav pri v domačem klubu, ki ga je zapustil leta 2010 in v zadnjem desetletju branil barve Maribora, Rijeke, kuvajtskega Al-Arabija, Celja, poljske Korone Kielce in nazadnje tudi poljske Arke Gdynie. Po koncu sodelovanja z Rijeko je Cvijanović za Gorico igral tudi med oktobrom in decembrom 2015, ko se je za devet mesecev preselil v Kuvajt. V Novo Gorico se drugič v karieri vrača kot prost igralec.

Osrednji branilec, ki je za mlado slovensko reprezentanco odigral sedem tekem, je v Sloveniji igral za Celje, Rudar Velenje in Domžale. Od tam pa se je pred petimi leti odpravil na Poljsko, kjer je v tem času zastopal barve Piasta iz Gliwic. S poljskim prvoligašem je v sezoni 2018/2019 postal tudi državni prvak.

Visokorasli nogometaš je v klubski karieri do zdaj zabeležil 361 nastopov. Skupno je 25-krat zatresel mrežo nasprotnika in prispeval osem podaj. V prejšnji sezoni je na Poljskem odigral 41 tekem. Po koncu sezone mu je pogodba potekla.

"Zelo sem vesel, da sem se pridružil Olimpiji. Verjamem športnemu direktorju in trenerju, da bomo sestavili dobro ekipo, da bomo konkurenčni in se bomo borili za uspehe, ki jih želim doseči. Slovensko ligo in igralce dobro poznam, tako da komaj čakam, da se pridružim ekipi in da začnemo," je ob podpisu pogodbe dejal Korun.

Olimpija je v zadnji sezoni Prve lige Telekom zasedla tretje mesto za drugim Mariborom in prvim Celjem. Ljubljančani bodo novo sezono odprli proti Gorici 12. avgusta.

Vrnil se je tudi Fink
V sredo popoldne so pri Olimpiji na uradni spletni strani potrdili tudi povratek nekdanjega člana kluba, bočnega branilca Matica Finka, ki je v minuli sezoni nosil dres Domžal. Fink se je k Olimpiji preselil leta 2011 in do prestopa v turški Rizespor leta 2016 zanjo odigral 130 tekem ter dosegel tudi dva gola, bil je tudi član prvega šampionskega moštva v eri predsednika Milana Mandarića. Poleg Rizesporja je v Turčiji igral tudi za Boluspor, na poljskem pa za Cracovio. 

"Vesel sem, da sem ponovno podpisal z Olimpijo in da se vračam v svoj dom. Znani so mi cilji in želje kluba, ki so enaki mojim osebnim, tako da upam, da bom upravičil ponovno zaupanje vodstva. Komaj čakam, da se z navijači združimo na terenu in da bom lahko zaigral pred njimi. Tukaj se najbolje počutim in vem, da bom dal vse od sebe," je za klubsko spletno stran dejal Fink.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Azinović pomahal v slovo
Visokorasli hrvaški osrednji branilec Antonio Azinović je pri Taboru igral dve sezoni in pol, v tem času pa je v Prvi ligi Telekom Slovenije in v drugoligaški konkurenci zbral 71 tekem in dosegel dva zadetka. Bil je tudi kapetan Kraševcev, v minuli sezoni pa je odigral 32 tekem v PLTS. Pogodbo s Taborom je imel podpisano do konca sezone 2021/22.

"Rad bi se zahvalil vsem v klubu in vsem soigralcem, ki so mi vedno stali ob strani. Zelo sem vesel, da sem lahko igral za Tabor. Bilo mi je v veliko čast biti kapetan te ekipe. Hvala vsem, ki ste mi omogočili, da sem se v Sežani počutil kot doma," je ob odhodu dejal 28-letni Hrvat. Kariero bo nadaljeval pri avstrijskem drugoligašu SV Hornu. 

Šego v Bravov napad
Slovenski nogometni prvoligaš Bravo iz Ljubljane je pred začetkom nove sezone Prve lige Telekom Slovenije okrepil svoj napad. Kot so iz kluba sporočili prek družabnih omrežij, bo vsaj eno sezono dres Brava nosil Michele Šego. Šego, ki ravno v sredo praznuje 20. rojstni dan, je doslej nosil tudi dresa Hajduka in Slavena Belupa.

Bravo bi moral novo sezono začeti sredi prihodnjega tedna v Domžalah, a je tekma zaradi koronavirusne okužbe preložena, tako da bodo izbranci Dejana Grabića sezono začeli 17. avgusta doma proti Gorici. 

Martinović okrepil domžalsko zvezno vrsto
Kadrovsko sliko pred novo sezono nogometne Prve lige Telekom Slovenije sestavljajo tudi v Domžalah. Tamkajšnjo ekipo je okrepil zvezni igralec Marko Martinović, ki je nazadnje igral za drugo ekipo splitskega Hajduka, so sporočili iz domžalskega kolektiva. Devetnajstletnik, ki prihaja iz Mostarja, je nogometno kariero začel pri tamkajšnjem HŠK Zrinjski, nakar je pri 15 letih odšel v Hajduk Split. Leta 2016 se je Martinović odpravil na Portugalsko, kjer je nastopal za kadetsko in mladinsko moštvo slovite Benfice, pred začetkom tekmovalne sezone 2018/19 pa se je vrnil v domače okolje in okrepil drugo moštvo splitskega Hajduka.

Nekdanji član mlajših reprezentanc Hrvaške do 17 in 18 let ter Bosne in Hercegovine do 16 let je v pretekli sezoni nastopil na devetih ligaških tekmah, skupaj s soigralci pa je v nepopolni sezoni s 26 osvojenimi točkami na 19 odigranih tekmah osvojil končno šesto mesto v 2. HNL.

'Prestop iz drugega moštva Hajduka v urejeno okolje je zares dobrodošel'
"Domžale so klub, ki je v preteklosti pokazal, da veliko računa na mlade nogometaše in prav zaradi tega razloga sem se tudi odločil za prihod v Slovenijo. V drugem moštvu Hajduka je prišlo do zamenjave generacij, zato je prestop v urejeno okolje, kjer so na voljo izvrstni pogoji za nadaljnji razvoj, zares dobrodošel," je dejal Martinović.

"Kot igralec lahko povem, da najbolj uživam na položaju prednjega vezista, tik za napadalcema, saj tako vselej predstavljam nevarnost za vrata nasprotnika, seveda pa bom s trdim delom na treningih, ki jih komaj čakam, naredil vse, da si najprej zagotovim mesto v začetni enajsterici," je dejal mladi up, ki je sklenil triletno sodelovanje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Goli000
05. 08. 2020 20.59
+1
Sedaj pa še Fink gremo v lig 30 plus
criško
05. 08. 2020 19.56
+2
vsakič slabše in slabše...se pripravlja Rudonja in company na veteransko ligo??
salumier
05. 08. 2020 19.13
+7
ma kdo so tej ljudje?? kaj delajo??
TEDO(uajtu)MEDO
05. 08. 2020 18.50
-4
Celje je verjetno že vse prodalo. V naslednji sezoni bo zato bolj na dnu kot vrhu.
Basti0604
05. 08. 2020 18.36
+2
Se slabsi ste kot nas mb
Basti0604
05. 08. 2020 18.35
+6
Pa ljubljancani kje pobirate take okrepitve(33)?,kaj gazda nima vec everckov
macek_garfield
05. 08. 2020 17.22
+1
dodana vrednost ha ha ha pa to
Uporabnik1902194
05. 08. 2020 14.27
+12
Za lolimpijo so vsi dobri
brodarko
05. 08. 2020 11.43
+16
V enem članku kar dva visokorasla nogometaša.
itransformer
05. 08. 2020 11.42
-1
Uroš, kaj pa Domžale?
Mungos2
05. 08. 2020 11.29
+7
Uroš, pa kje si našel Olimpijo????????????
stoj?kov
05. 08. 2020 13.02
+16
verjetno je raje v borbi za naslov kot da se bori za obstanek...