Nogomet

Poraz proti Celju ni skazil slavja v Stožicah

Ljubljana, 20. 05. 2023 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Nogometaši Olimpije so sezono, v kateri so osvojili tako državni kot pokalni naslov, sklenili s porazom proti drugouvrščenemu Celju (0:2). Istočasno sta v Ljudskem vrtu remizirala Maribor in Bravo (1:1).

Za Olimpijo je bil dvoboj s Celjem bolj kot ne uvertura v rajanje po dvojni lovoriki, ki jo bodo s pristaši proslavili pozneje v središču Ljubljane. Ekipa Alberta Riere, ta se poslavlja od Olimpije, je sicer imela posest žoge, vendar je Aljoša Matko z dvema goloma Celjanom priigral to, po kar so prišli. Zasedba Romana Pilipčuka si je z zmago, peto zaporedno, namreč zagotovila končno drugo mesto, ki prinaša igranje v 2. krogu kvalifikacij konferenčne lige.

Na tekmi v Ljubljani je prvi nase opozoril prav Matko, ki je v peti minuti zadel za 1:0, potem ko je izkoristil podajo Denisa Popovića v prazen prostor za Olimpijino obrambo. Matko je tako zadel na peti zaporedni tekmi.

Kmalu zatem je domača zasedba zahtevala najstrožjo kazen, ko je žoga v kazenskem prostoru zadela branilca Celja Davida Zeca, vendar se sodniki niso odločili zanjo. V 18. minuti je z volejem malce z desne strani poskusil Aldair Djalo, Matjaž Rozman pa je bil na mestu, njegov nov strel malce zatem pa je bil nenatančen.

Olimpija je sicer prevladovala na terenu, si priigrala še nekaj zaključnih strelov, ki pa so bili preslabi za spremembo izida. Dogajanje so v 37. minuti popestrili domači navijači Green Dragons, ki so ob prazničnem dnevu poskrbeli za pirotehnični vložek in krajšo prekinitev.

V uvodu drugega polčasa so gostitelji spet imeli posest žoge, toda Celjani so bili tisti, ki so spet zadeli. Po dobljeni žogi na sredini igrišča je nato Popović žogo oddal na desni proti Charlesu Ikwuemesiju, ta pa je žogo vrnil pred gol, kjer je Matko dosegel še svoj 14. gol sezone.

Rui Pedro je zatem na drugi strani zgrešil cilj, prav tako je bil nenatančen tudi Aldair v 63. minuti, ob novih napadih Olimpije je v 75. minuti iz ugodnega položaja streljal še Admir Bristrić, vendar se je izkazal Rozman.

Potem ko je Matko zapravil svojo novo priložnost, pa je v 76. minuti sledila nova krajša prekinitev zaradi pirotehničnega vložka domačih privržencev. V 86. minuti je domači branilec Đorđe Crnomarković malce previsoko meril s strelom z glavo, kar je bila zadnja priložnost tekme.

Statistika tekme Olimpija – Celje
Statistika tekme Olimpija – Celje FOTO: Sofascore.com

Maribor za konec remiziral z Bravom

Mariborčani so na svoji zadnji tekmi iskali zmago ter hkrati upali, da drugouvrščenim Celjanom spodrsne pri Olimpiji. Toda to se ni uresničilo, prav tako pa tudi izbrancem Damirja Krznarja ni uspelo streti Bravovega odpora. Vijolični so tako ostali na tretjem mestu in jih čaka nastop v 1. krogu kvalifikacij konferenčne lige, Bravo pa si je z osmim mestom že pred časom priigral novo prvoligaško sezono.

Prvih 15 minut ni prineslo posebej nevarne akcije, potem pa je imel Maribor po zaporednih kotih dve (pol)priložnosti, vendar ni bilo pravega zaključnega strela. Tega pa je v 23. minuti sprožil Arnel Jakupović, vendar je žoga zletela mimo vrat.

Maribor je imel žogo več v posesti, vendar prav nevaren ni bil, že v prvem polčasu pa je moral zaradi poškodbe z igrišča Marin Laušić. V 40. minuti so domači tudi zadeli, po podaji z leve strani je Matija Kavčič žogo nespretno zadel in jo usmeril čez svojega vratarja Matijo Orbanića v lastno mrežo. Toda pregled posnetka je pokazal na predhoden prekršek Jana Repasa, tako da od vodstva ni bilo nič.

Uvod drugega polčasa je spet minil v terenski prevladi Maribora, vendar so bili napadi jalovi, v 62. minuti pa je Bravova obramba vendarle klonila, ko je z natančnim diagonalnim strelom za vodstvo domačih poskrbel Ivan Brnić.

V 73. minuti je do strela prišel tudi prvi strelec lige Žan Vipotnik, vendar je njegov poskus z roba kazenskega prostora Orbanić brez težav ukrotil. Šest minut pozneje pa je Bravo izenačil, potem ko je na levi strani kazenskega prostora streljal Denis Bušnja in z diagonalnim strelom zadel "malo mrežico" mariborskih vrat.

Manj natančen je bil s strelom z glavo na drugi strani Sven Šoštarič Karič v 87. minuti, tik pred koncem pa je cilj zgrešil še Rok Kronaveter, tako da se domačinom od 4000 navijačev ni uspelo posloviti z želenim slavjem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NDM
21. 05. 2023 08.04
+1
maribor vejetno je kriv papez ker ne more hodit. NAJPREJ SE NOGONWTA NAUCITE NAZAJ IN POLE KRIVITE VSE PO VRSTI...
NDM
21. 05. 2023 08.03
+1
Rozman kaksno slavje za evropo, jaz bi se zamislu, domzale dalec od nogoneta. radomlje so vas povozile na celi crti
SAMO JEZNI
20. 05. 2023 21.58
JAZsemTI
20. 05. 2023 20.58
+0
Zdaj pa dolgo pusto poletje brez slovenske lige🙄
bossanoga
20. 05. 2023 20.37
+1
O moj Maribor...., vsi te j....e, sam pa še najbolj.
nur-amrabar
20. 05. 2023 18.20
+7
drugo leto pa spet 3. mesto, po odpustitvi trenerja!
roten
20. 05. 2023 18.25
-2
AlojzBodre
20. 05. 2023 17.26
+4
Olimpija blokirala Maribor in omogočila 2 mesto Celju
Dildoslav
20. 05. 2023 17.19
+12
Osli ki se imenujejo navijači so blokirali akcijo Olimpije za zadetek. Na začetku sezone so Riero podili s kluba, sedaj pa s transparentom, da so oni na slovenskem gospodar. Iq 30. Vseh skupaj.
Banion
20. 05. 2023 19.00
+6
iq 30 nisi malo previsoko ocenil, de bili bi bilo bolj prav
Uporabnik1921270
21. 05. 2023 20.45
-1