Nogomet

Olimpija v svoje vrste pripeljala še enega Portugalca

Ljubljana, 12. 07. 2022 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portugalec David Sualehe je novi član Olimpije, je nogometni klub iz prestolnice sporočil na uradni spletni strani. Petindvajsetletnik se najbolje znajde na položaju levega bočnega nogometaša, z Olimpijo pa je podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za dodatno sezono, so še zapisali pri Ljubljančanih.

David Sualehe, ki ima tudi potni list Mozambika, je nazadnje igral na Portugalskem za klub Pacos de Ferreira. V pretekli sezoni je bil posojen klubu Academica de Coimbra. Pred tem se je dokazoval tudi pri Portu, kjer je bil član ekipe B, Sportingu iz Lizbone, kjer je prav tako igral za rezervno moštvo, ter Vitorii Guimaraes in Farenseju.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V svoji profesionalni karieri je 25-letnik iz Porta odigral 108 tekem, večino nastopov je zbral v portugalski drugi ligi. Kot član Porta je zbral tudi osem nastopov v ligi prvakov za mlade, hkrati pa se lahko pohvali s štirimi nastopi za portugalski reprezentanci do 18 in 19 let.

Tako kot prva portugalska okrepitev Olimpije Samuel Pedro tudi Sualehe novim soigralcem še ne bo pomagal na četrtkovi povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo, so še sporočili iz Olimpije.

Ševelj okrepil Radomljane

Hrvaški nogometaš Vicko Ševelj je pred začetkom sezone 2022/23 okrepil moštvo Kalcer Radomlje. Enaindvajsetletni desni bočni nogometaš je za Radomlje igral že v spomladanskem delu minule sezone, imel je status posojenega nogometaša Sarajeva. Zdaj pa je postal polnopravni član slovenskega prvoligaša, so v klubu zapisali na spletni strani.

Ševelj je v lanski sezoni za Radomljane odigral sedem tekem, ekipa pa je vseh sedem obračunov končala neporažena. Pred tem je mladi Dalmatinec igral v Rusiji za Akron iz Toljatija, kjer je prav tako nastopal kot posojen igralec Sarajeva. V preteklosti je igral tudi za Hajduk Split, katerega član je bil od leta 2016 dalje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ni nam vseeno
12. 07. 2022 19.13
+2
Dokler nisem videl slike sem upal, da bo to mrkogledi Ronaldo ...Škoda... za oboje...
Konan
12. 07. 2022 20.43
+2