Nogomet

Olimpija se bo za uvrstitev v naslednji krog še močno potila

Ljubljana, 07. 07. 2022 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši ljubljanske Olimpije so odigrali tekmo prvega kroga kvalifikacij Konferenčne lige. Zmaji so v Stožicah gostili luksemburški Differdange, ki je hitro povedel, a je zeleno-belim v nadaljevanju uspelo izenačiti (1:1). Povratna tekma bo naslednji teden, v primeru skupnega uspeha pa Ljubljančane v drugem krogu čaka romunska ekipa Sepsi OSK.

Olimpija je bila pred dvobojem papirnati favorit, vsaj glede na vrednost klubov – 8,76 milijona evrov proti 1,91 milijona – a veliko vprašanje je bilo, v kakšnem (psihofizičnem) stanju je ljubljanska ekipa, katere vodstvo je pred dnevi odpustilo trenerja Roberta Prosinečkega in športnega direktorja Mladena Rudonjo, ob tem pa si je za nameček nakopalo še jezo navijaške skupine Green Dragons. 

Nogometaši Olimpije so pod vodstvom novega trenerja, Španca Alberta Riere, iztržili zgolj remi. Odločitev o potniku v naslednji krog bo padla v Luksemburgu.

Kakorkoli, Ljubljančani so igrali po napotkih novega stratega, Španca Alberta Riere, in dvoboj odprli navdahnjeno ter takoj prevzeli terensko pobudo, a so gostje ne krivi ne dolžni povedli že iz prve prave akcije, ko je Matevž Vidovšek po protinapadu strel Cabrala Barbose najprej odlično ubranil, a je žoga priletela v Aljaža Krefla, ki je dosegel avtogol, in tekma je dobila povsem drugo dimenzijo. Po šoku so zeleno-beli potrebovali nekaj minut, da so se zbrali in ponovno začeli prevladovati. V 17. minuti je imel kapetan zmajev Timi Max Elšnik prvo priložnost za domače na srečanju. Sprožil je z razdalje 20 metrov in žoga je poletela kakšen meter čez gol. Sledil je nov pritisk zmajev, toda brez konkretnih situacij pred tekmečevimi vrati, zato pa so bili Luksemburžani večkrat nevarni v protinapadih. Izid se do konca prvega dela ni več spremenil, je pa sredi prvega polčasa sledila prekinitev, saj so domači privrženci, tu mislimo na navijaško skupino Green Dragons, ki so se zbrali v lepem številu, uprizorili "bakljado". 

Navijaška skupina Green Dragons se je zbrala v velikem številu.
Navijaška skupina Green Dragons se je zbrala v velikem številu. FOTO: Luka Kotnik

Če je Olimpija v prvem delu še lovila zalet in je bila predstava večinoma raztrgana, pa so v nadaljevanju zmaji pokazali precej boljšo predstavo. Goste so od prve minute stisnili na njihovo polovico in gol je preprosto visel v zraku. 

So pa lahko Ljubljančani celo zadovoljni, da so iztržili remi, saj je imel Almeida v 91. minuti lepo priložnost za zadetek, vendar je vratar Vidovšek ukrotil njegov strel iz bližine.

Ljubljančani so do izenačenja prišli po prekinitvi, ko je bil v gneči najvišji branilec Goran Milović. Še pred tem so imeli zmaji nekaj izjemnih priložnosti, še najbližje zadetku pa je bil Ivan Prtajin, ki je z glavo zadel okvir vrat. Tudi po izenačenju se je prevlada gostiteljev nadaljevala. V 80. minuti so zmaji vnovič zapretili. Rezervist Almedin Ziljkić je povedel žogo po levi strani igrišča in prodrl v kazenski prostor, potem pa je močno streljal proti vratom. Izkazal se je gostujoči vratar, ki je preprečil zadetek. Luksemburžani so nehali igrati, bolj so se posvetili zavlačevanju in valjanju po travniku, a za svojo boječo igro niso bili kaznovani, tako da sta se tekmeca razšla brez zmagovalca in potnik v drugi krog bo znan po dvoboju v Luksemburgu prihodnji teden. 

Olimpija vs Differdange
Olimpija vs Differdange FOTO: Sofascore.com

Izid:
Olimpija - Differdange 1:1 (0:1)
Milović 62., Krefl 10./avtogol

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mamamankar
07. 07. 2022 21.56
+0
Ljubljanski šerif se je začel vtikati v ekipo. Rezultati so že vidni. Amaterji iz Luksemburga jih šolajo. Dragonsi, zadnji čas, da razterate to bando iz ljubljanskega športa.
St. Gallen
07. 07. 2022 21.35
rudonjo za predsednika
Uros Mlinar
07. 07. 2022 21.01
+2
Ahaha Keri jih šolajo