Nogomet

Olimpijo po težki tekmi z Lillom čaka še večni derbi z Mariborom

Maribor, 01. 12. 2023 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
20

17. krog prve slovenske nogometne lige bo ponudil drugi večni derbi v sezoni. V Ljudskem vrtu se bosta pomerila Maribor, ki pod vodstvom novega trenerja Anteja Šimundže še išče pravo formo, ter Olimpija, ki v slovenski ligi ni poražena že od septembra, je pa zato sredi tedna izgubila tekmo petega kroga Konferenčne lige proti Lillu.

Pred drugim večnim derbijem sezone kot običajno oboji napovedujejo lov na novo zmago, hkrati pa pričakujejo zahteven obračun. Olimpija, ki v aktualni sezoni brani naslov prvaka, je v prejšnji sezoni dobila tri izmed štirih večnih derbijev in tudi prvega v tej sezoni. Sredi septembra se je srečanje v Stožicah končalo z 2:1 v korist domače ekipe.

Štajerci, ki iščejo pot v boljše čase pod vodstvom novega/starega trenerja Anteja Šimundže, bodo v večni derbi vstopili s četrtega mesta, na katerem imajo 24 točk, devet več jih imajo na drugem mestu Ljubljančani, ki za vodilnim Celjem zaostajajo za pet točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Ljubljansko-mariborskih večnih derbijev je bilo od sezone 2009/10 v ligi doslej 57, pri čemer so zeleno-bele zasedbe zbrale 14 zmag, vijolične pa 21.

Strateg Olimpije Zoran Zeljković, ki v nedeljo ne bo mogel računati na kaznovanega Davida Sualeheja, je od prihoda iz Kopra stabiliziral zeleno-bele, ki na zadnjih petih prvenstvenih tekmah niso prejeli zadetka, v napadu pa je pri njej najbolj razpoložen Rui Pedro, ki je z desetimi zadetki prvi strelec lige ter je bil izbran tudi za igralca zadnjega meseca.

Maribor je doslej v ligi dosegel deset golov manj od Olimpije, največ, po štiri, sta jih prispevala Marko Božić in Arnel Jakupović, toliko pa jih je zbral tudi drugi strelec Olimpije Nemanja Motika. Jorge Silva je s petimi asistencami drugi podajalec lige, po dve manj sta v vijoličnem dresu zbrala Josip Iličić in Božić.

Rui Pedro je z 10 zadetki zaenkrat prvi strelec lige
Rui Pedro je z 10 zadetki zaenkrat prvi strelec lige FOTO: Luka Kotnik

Olimpija v nedeljski obračun vstopa z nizom osmih tekem v prvenstvu brez poraza, Maribor pa ima zmago, poraz in remi na zadnjih treh tekmah. Zadnjo medsebojno v Ljudskem vrtu pa je dobil z 2:0.

"Vsi vemo, da gre za tekmo, ki jo nestrpno pričakujemo. Tekmo za navijače, za ekipo, za vse nas. Nazadnje je bil razplet derbija v Ljudskem vrtu pozitiven in upam, da bomo tudi tokrat mi tisti, ki se bomo veselili," je za spletno stran Maribora povedal vratar Ažbe Jug.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na drugi strani se je proti derbiju že po tekmi Konferenčne lige z Lillom ozrl Zeljković, ki je kot pozitivno dejstvo vzel to, da bo tekma odigrana v Ljudskem vrtu:"O derbiju sem razmišljal že proti koncu tekme. Tudi nekatere menjave so bile že planirane v tej smeri. Derbi je vedno derbi, derbijev se ne igra, derbije se zmaguje. Čaka nas zelo težka tekma proti Mariboru, ampak verjamem, da imamo dovolj širine, da se bomo regenerirali in pripravili tako, kot se moramo za to srečanje."

Obračun Mariborčanov in Ljubljančanov bo v Ljudskem vrtu sodil Aleksandar Matković.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

za bojši jutri
01. 12. 2023 20.47
+2
Igrišče bo spodobno, sojenje je pa ?
Dany75
01. 12. 2023 20.41
-3
To bo gladka zmaga Olimpije..pa se lepa kvota je 2,75 😉 trenutno so zmaji boljsi...dva gola bodo minimalno zabili...
krojac
01. 12. 2023 21.14
+2
Zmaga bo, če ne drugače bodo za zmago poskrbeli sodniki
V SHESHELJ
01. 12. 2023 20.37
+0
Kaj je to derbi olimpija -maribor?
mackon08
01. 12. 2023 20.10
+3
Olimpija dela Sloveniji sramoto kot je še ni bilo.
St. Gallen
01. 12. 2023 19.50
+2
Jug je zraven?
BELAN
01. 12. 2023 19.46
+1
Naši bodo jih povozili💜💪
Alexander Gajšek
01. 12. 2023 19.16
+2
Sej tu bojo pa sodniki sodli tak ko vedno. Sej se ve kak.
Finfer
01. 12. 2023 19.14
+4
Bolje da bi igrali na razkopani njivi v stožicah v ljubljani darilo od jankovića in na katerem gradnji so obogateli gradbinci ki imajo sedaj skrit denar v davčnih oazah!!