Nogomet

Olmo dviguje pritisk: Barca me je naučila vrednot za vse življenje

Zagreb, Barcelona, 02. 01. 2020 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Katalonski napadalni vezist zagrebškega Dinama Daniel Olmo že lep čas odšteva dni do trenutka, ko mu bo uspel velik prestop, ki ga na Hrvaškem že zdaj napovedujejo kot največjega v zgodovini tamkajšnjega prvenstva. Vse bolj se zdi, da se bo Olmo v zameno za dobrih 30 milijonov evrov vrnil v Barcelono, pri kateri se je naučil nogometne abecede.

Olmo (na fotografiji) ne skriva, da je njegova velika želja vpoklic v špansko reprezentanco za prihajajoči Euro 2020. A ni edina.
Olmo (na fotografiji) ne skriva, da je njegova velika želja vpoklic v špansko reprezentanco za prihajajoči Euro 2020. A ni edina. FOTO: AP

Daniel Olmo prihaja iz Terrasse, ki je katalonskemu nogometu že dala enega največjih nogometašev vseh časov – Xavija Hernandeza. Olmo je v nasprotju s Xavijem srečo poiskal v tujini, saj se mu pri Barceloni ni uspelo prebiti v načrte trenerjev Tita Vilanove in Gerarda Martina ter povsem pri koncu tudi Luisa Enriqueja, ki zdaj spet vodi špansko izbrano vrsto in ima Olma že na svojem radarju. 21-letni napadalni vezist je namreč pod taktirko Enriquejevega namestnika Roberta Morena že dobil priložnost v članski reprezentanci in se razveselil tudi prvega gola. Prav boj za uvrstitev v ekipo Španije, ki bo španske barve branila na letošnjem evropskem prvenstvu, je ena glavnih Olmovih motivacij, kot je razkril v zadnjih izjavah za barcelonski športni časnik L'Esportiu.

OLMO

"Ne vem, če me Barca želi zdaj ali ob koncu sezone, to imajo pod nadzorom moji zastopniki. Če se je sklenil dogovor med kluboma, bi bilo bolje Zagreb zapustiti že zdaj," je sporočilo v domovino, kjer so se razpisali o prvi neuspešni ponudbi Barce, ta naj bi resneje "zagrizla" šele poleti, poslal Olmo.

'Težko mi bo, če bom v naslednjih mesecih igral le v manjšem prvenstvu'
"Morda je res tako (da je nastopil trenutek za odhod, op. a.). Moj cilj je oditi na evropsko prvenstvo in težko mi bo, če bom v naslednjih mesecih igral le v manjšem prvenstvu. Ne le zaradi tega, da bi šel na evropsko prvenstvo, temveč tudi zaradi tega, da bi se še naprej izboljševal. Ne da bi se ponujal, le počutim se, da sem pripravljen za naslednji korak v moji karieri," dodaja Olmo, ki je z Dinamom po sicer zelo uspešnem skupinskem delu Lige prvakov na koncu padel vse do zadnjega mesta v skupini in z Zagrebčani v tej sezoni ne bo več igral evropskih tekem.

Olmo je sicer na tekmi zadnjega kroga proti Manchester Cityju na Maksimirju (1:4) zabil spektakularen vodilni zadetek za zagrebške modre, ki jim je v zadnjih prestopnih rokih še uspelo preprečiti njegovo slovo, to pa se zdi v tem trenutku praktično neizogibno. Dejstvo, da se alfa in omega Dinama Zdravko Mamić izmika roki pravice v Bosni in Hercegovini, verjetno ne pripomore k pospešitvi pogajanj, po zadnjih informacijah pa naj bi hrvaški prvaki za Katalonca želeli iztržiti kar 40 milijonov evrov, potem ko je leta 2014 Camp Nou zapustil brez odškodnine. Barcelona tega, da je že poslala ponudbo, uradno ni potrdila, a Olmo o tem ne dvomi.  

"Srečen sem, da so se govorice spremenile v uradno ponudbo in da pri Barci spet razmišljajo o mojem povratku. Šest let sem preživel v (klubski šoli, op. a.) La Masii in naučili so me vrednot za vse življenje," je za L'Esportiu še povedal Olmo.

DINAMO

BARCELONA

LESTVICA

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mariomandzukic
02. 01. 2020 13.55
-11
Dinamo proda 1 svojega najstnika in lahk kupi celo slovensko ligo z stadioni vred..
stoj?kov
02. 01. 2020 14.39
+6
tut enga minusa nisi dobu,orgazmično mar ne? v vednost,to je Barcelonin najstnik ;)
Sisli288
02. 01. 2020 16.34
+8
zakaj vsi bežijo iz dinama in hrvaške če ste taka nogometna velesila?
AtleticoSLO
02. 01. 2020 17.05
+5
Se enkrat...nič ne bo...Mamić vse pokrade prej
AtleticoSLO
02. 01. 2020 11.42
+15
Daniju želim le najboljše in tudi če pristane pri domači Barceloni i ne pri Atletih...mu želim veliko uspeha…. Saj si ga tudi zasluži