Nogomet

El Kaabi v 116. minuti poskrbel za prvo evropsko lovoriko Olympiakosa

Atene, 29. 05. 2024 23.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., A.V.
Komentarji
7

Nogometaši Olympiakosa so v Atenah prišli do naslova v Konferenčni ligi, potem ko so po podaljšku z 1:0 ugnali Fiorentino, ki je še drugo sezono zapored klonila v finalu. Edini gol je v 116. minuti z glavo mojstrsko dosegel Ayoub El Kaabi.

Grki so začeli podjetneje in v četrti minuti dočakali prvo priložnost, ko je na levi strani prodrl Daniel Podence in nato sprožil plasiran strel, s katerim je imel Pietro Terracciano kar nekaj težav, a ga je uspel ukrotiti.

Tudi Fiorentina je hitro pokazala zobe. V deseti minuti je zatresla mrežo Olympiakosa, vendar iz prepovedanega položaja. Nato je do strela v kazenskem prostoru prišel strelec v lanskem finalu Giacomo Bonaventura, a je Kostas Tzolakis njegov strel uspel ujeti. 

V 25. minuti je bilo znova nevarno pred vrati vijoličastih, ko je po podaji iz kota z glavo streljal najnižji na igrišču Podence. Terracciano pa se ni dal zmesti in je prisebno poskrbel, da je ostalo pri 0:0. To je bil tudi izid polčasa, saj moštvi v nadaljevanju do odmora nista tvegali veliko.

Tudi v drugem polčasu priložnosti sila redke 

Isto sliko smo spremljali v drugem delu. Poznalo se je, da je na kocki evropska lovorika, ki bi bila za obe ekipi zgodovinska. Zato je bilo priložnosti malo, igralo se je bolj kot ne samo na sredini igrišča. Za Fiorentino je bil najnevarnejši Christian Kouame v 69. minuti, ko se je odlično izkazal Tzolakis. 

Deset minut pred koncem dela je završalo na drugi strani, ko je po predložku z desne strani Vicente Iborra streljal z glavo, njegov poskus je švignil malenkost mimo daljše vratnice. To pa je bilo tudi vse, kar je ponudilo sila bledih 90 minut. 

115 minut ga ni bilo nikjer, potem pa ... 

Dodatne pol ure igre pa je postreglo s pravo dramo. Že v prvem delu podaljška je bilo na obeh straneh nekaj polpriložnosti, Grke pa je razburila odločitev glavnega sodnika Artura Diasa, ki ni pokazal na enajstmetrovko po igri z roko v kazenskem prostoru Fiorentine. 

V 116. minuti pa je le napočil trenutek odločitve. Santiago Hezze je z leve strani poslal predložek, ki ga je pred vrati Italijanov z glavo pričakal iznajdljivi Ayoub El Kaabi. Za najboljšega strelca Konferenčne lige v tej sezoni je bil to že 11. zadetek. Zanimivo pa je, da je bil do gola skoraj neviden, saj je bila to njegova edina priložnost. 

Slajše, da bolj ne bi moglo biti 

Navijači rdeče-belih se sicer niso mogli takoj veseliti, saj je bil na delu VAR, ki je skoraj tri minute preverjal, ali je šlo v trenutku podaje za prepovedani položaj. Na koncu se je izkazalo, da je bilo vse regularno. Fiorentina je v petih minutah sodniškega dodatka krenila na vse ali nič in preko rezervista Jonathana Ikoneja prišla do sijajne priložnosti, a je odlično posredovala grška obramba. 

Olympiakos je s tem prišel do prve evropske lovorike v zgodovini kluba in tudi nasploh grškega nogometa. Da je bilo slavje še slajše, pa je poskrbelo dejstvo, da je finale potekal na stadionu velikega mestnega tekmeca AEK-a. 

Statistika tekme Olympiakos - Fiorentina
Statistika tekme Olympiakos - Fiorentina FOTO: Sofascore.com

29. maj, finale Konferenčne lige, izid: 

Olympiakos – Fiorentina 1:0 (0:0)
El Kaabi 116. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

00.23

Hvala lepa za vašo pozornost

Tako smo prišli še do drugega sklepnega dejanja v evropskih nogometnih pokalih v letošnji sezoni. Po Atalanti, ki je bila minulo sredo v finalu lige Evropa uspešnejša od Bayerja iz Leverkusna, je nocoj po zadetku Ayouba El Kaabija štiri minte pred koncem drugega dela podaljška zmago v Konferenčni ligi slavilo moštvo Olympiakosa. Hvala, ker ste bili z nami, in vam že kličemo na snidenje v soboto, 1. 6., ko boste lahko zopet v naši družbi pospremili veliki finale Lige prvakov med madridskim Realom in Borussio iz Dortmunda.

00.18

Najkoristnejši igralec finala v Atenah: Kostas Tzolakis

23.50

VIDEO: Odločilni trenutek tekme in zadetek Ayouba El Kaabija v 116. minuti za veliko slavje Olympiakosa v Konferenčni ligi

23.48

Končna statistika tekme

120'

Konec tekme: veliko slavje za prvo evropsko lovoriko Olympiakosa v klubski zgodovini

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bohinj je zakon
30. 05. 2024 09.04
+0
Milenković (št.4) Fiorentina ni dovolil AYOUB EL KAABI-ju niti da diha. Celo tekmo. Vse do usodnega gola pred koncem tekme. Ko ga ni bilo zraven. Tko je bilo. Milenković ocena 10 za igro.
delfin11
29. 05. 2024 21.45
+0
Dajte že izsolajte te svoje komentatorja..to ni za poslusat..3pm
Bigbadjohn
30. 05. 2024 11.29
-1
Saj je bilo še kar Ok, le trenerja Olimpiakosa je preimenoval v "Médi Líbar"...
RevenKapitalist
29. 05. 2024 21.02
+4
A to je ta nova liga kjer se igra za cevape? 🤣
dinozaver79
29. 05. 2024 13.24
+1
Zanimiv preporod Olimpiakosa
Jure225
29. 05. 2024 10.52
+5
"Prvo finale", "to finale" ... A 'novinarji' na tem portalu nimajo narejene niti osnovne šole?
Bigbadjohn
30. 05. 2024 11.32
Finale je srednji spol- kot dekle. Ne more biti "prvi finale", niti "ta finale", kot tudi ne "prvi dekle", oz. "ta dekle", ne...