Nogomet

Drobne po remiju z Gorico: Opravičiti se moram vsem, ki so gledali tekmo

Nova Gorica, 26. 02. 2021 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V četrtek smo v Novi Gorici spremljali prvoligaški derbi začelja. Zadnja Gorica je gostila predzadnji Aluminij. Sila zaspano srečanje, na katerem smo lahko priložnosti prešteli na prste ene roke, pa se je končalo brez zadetkov. Kljub temu da so gostje z remijem ohranili šest točk prednosti pred Novogoričani, njihov trener Oskar Drobne nikakor ni bil zadovoljen in je po tekmi postregel z zelo iskreno izjavo. Na drugi strani pa so iz domačega tabora na NZS poslali apel v iskanju pojasnil za dvomljive sodniške odločitve v tej sezoni.

Oskar Drobne je na trenerski stolček v Kidričevem sedel lanskega decembra.
Oskar Drobne je na trenerski stolček v Kidričevem sedel lanskega decembra. FOTO: NK Aluminij

"Igra je bila zanič. Opravičiti se moram vsem. Tistim, ki so gledali tekmo, in tistim, ki so bili na stadionu. Odigrali smo neborbeno, nemotivirano tekmo. Ne vem, zakaj. Ali nas je "ubila" vožnja ali nas je "ubilo" vreme. Bili smo neprepoznavni, naredili smo ogromno tehničnih napak," je tik po koncu zaspane tekme v Novi Gorici, ki je nogometnim navdušencem ponudila bore malo, iskreno priznal trener gostov Oskar Drobne

Čeprav še naprej ostajajo prikovani na zadnje mesto prvenstvene razpredelnice, so bili lahko zadovoljnejši v taboru domačih. Skoraj celoten drugi polčas so namreč igrali z igralcem manj, potem ko je svoj drugi rumeni karton v 50. minuti prejel Rok Grudina. Trener vrtnic Aleksandar Jović je po obračunu dejal, da mora biti glede na vse dogajanje zadovoljen s točko, čeprav si je želel vse tri. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pri Gorici besni na sodnike: apel NZS-ju v iskanju odgovorov
So pa v petek pri prvoligašu iz Nove Gorice v izjavi javnost na klubski spletni strani opozorili na – po njihovem mnenju – vrsto spornih sodniških odločitev, ki so v zadnjem času šle v korist goriških nasprotnikov. 

"Zgodilo se je večkrat. Pa se nismo odzvali, ker smo verjeli v naključja in enakopraven sodniški kriterij. Ker pa je seznam napak, ko je oškodovana zgolj ena stran (naša), iz kroga v krog daljši, se moramo oglasiti ter zaščititi interese kluba. Po vnovični sodniški napaki, na kar tretji zaporedni tekmi spomladanskega dela sezone, je čas, da z apelom na NZS in Združenje nogometnih sodnikov Slovenije poskušamo doseči odgovor in pojasnilo, čemu smo v letošnji sezoni pri ND Gorica deležni tako grobe sodniške disfunkcionalnosti," so začeli pri Gorici. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nato so navedli šest sodniških odločitev iz aktualne sezone, ki so šle v njihovo škodo, in zaključili: "Pri ND Gorica ne želimo iskati izgovorov in opravičil za rezultate, želimo si le, da bi kot drugi najtrofejnejši klub v Sloveniji bili obravnavani kot enaki ostalim klubom, ki letos tekmujejo v PLTS. Medtem ko grejo sodniške napake neposrednemu tekmecu za obstanek v korist (glej: Aluminijeva enajstmetrovka proti Celju v 20. krogu), je ND Gorica deležna čistega nasprotja. Brez grobih napak, ki smo jih našteli, bi goriški rezultatski izkupiček zagotovo izgledal drugače. Konstantne napake v škodo kluba v letošnji sezoni državnega prvenstva nam onemogočajo enakovredno kosanje, ker ne želimo, da je usoda kluba, ki skupaj z igralci, zaposlenimi, nogometno šolo in sponzorji združuje več kot 300 ljudi, odvisna od sodniških napak, pa na NZS in Zvezo nogometnih sodnikov Slovenije apeliramo, naj nam do konca sezone omogočita enakopraven položaj na tekmah PLTS."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.