Nogomet

Oster odziv predsednika LaLige na pritožbe Reala

Madrid, 13. 01. 2021 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po težavah, na katere so med potovanjem proti Pamploni zaradi neurja Filomena naleteli v taboru madridskega Reala, ni manjkalo kritik iz vrst španskih prvakov na račun vodstva ligaškega tekmovanja.

Tebas (na fotografiji) pogosto postreže s kontroverznimi izjavami. Javno se je sicer opredelil kot navijač Real Madrida.
Tebas (na fotografiji) pogosto postreže s kontroverznimi izjavami. Javno se je sicer opredelil kot navijač Real Madrida. FOTO: AP

Predsednik LaLige, Javier Tebas, je v pogovoru za televizijo TVE spregovoril o kontroverznih tekmah elitnega španskega prvenstva iz minulega konca tedna, ki ga je zaznamovalo močno sneženje (predvsem) v osrčju države. Vodstvo Real Madrida je imelo veliko pritožb že pred gostovanjem v Pamploni, kamor so se zaradi slabe vremenske napovedi odpravili že dan pred tekmo, a so zaradi močnega sneženja nato več ur čakali na letalu na madridskem letališču Barajas.

Nezadovoljstvo v taboru branilcev naslova se je še povečalo po remiju z Osasuno (0:0), trener Zinedine Zidane pa je na novinarski konferenci po tekmi izrazil prepričanje, da bi morali obračun v Pamploni, ki po njegovem mnenju ni bil podoben nogometu, odpovedati.

'Oni so sprejeli zadnjo odločitev'
"Zmotila me je verzija dogodkov, ki jih je predstavil Madrid. V petek zvečer sem govoril z njihovim generalnim direktorjem več kot štirinajstkrat. Rekel sem mu, da je morda najbolje, če se mu fantje zdijo nervozni, da se vrnejo v klubski center in poskusijo odpotovati naslednji dan. Rekel mi je 'ne'. Oni so sprejeli zadnjo odločitev," je za TVE dejal Tebas.

Prvi mož LaLige se je lotil tudi izjav Zidana in napovedal, da bo v kratkem govoril tudi s predsednikom Reala Florentinom Perezom.

Le še en trenerski izgovor več
"Ne vem, kakšne informacije je imel (Zidane, op. a.). Videl sem že toliko izgovorov trenerjev, ko se tekme niso razpletle po njihovih željah, tako da je to le še en več ... Poklical bom (Pereza, op. a.), ker nisem niti malo zadovoljen s tem, kar se je dogajalo v ozadju," je nadaljeval Tebas.

Kot "nič nenavadnega" je označil tudi posnetke nogometašev Getafeja, po katere je LaLiga pred gostovanjem v Alicanteju poslala taksije. Madridčani tri dni pred tekmo niso mogli trenirati, eno od vozil, ki so jih najeli prek aplikacije Uber, pa je obtičalo v snegu.

"Zdi se, kot da je celotna ekipa Getafeja porivala avtomobile, šlo pa je le za en avto, ki so se mu strgale verige. To se mi ne zdi nič nenavadnega," je sklenil Tebas.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
14. 01. 2021 09.26
+2
Pač razvajeni preplačanci.
Kollerik
14. 01. 2021 08.59
+5
Ljubljenčki španskih sodnikov pa v jok..... neprecenljivo! Perez bo moral nekako zamenjati prvega moža La Lige, saj ga očitno ni mogoče podkupiti...
HALAcR7
13. 01. 2021 21.13
-9
Nevidim za koga pa bi navijal če ne za Real,neumnosti,vsi vedo kdo je najboljši
Maxx365
14. 01. 2021 21.03
In to je tvoja logika? Da mora cel svet navijati za en klub, ki je po tvoje "najboljši", LOL
Rdeča kapica69
13. 01. 2021 19.27
-6
Tebas bo vse naredil da postavi Barco na prvo mesto toda Atleti so letos premočni za Katalonce in njihove veze:)
Fuzbaler
13. 01. 2021 20.11
+7
Katalonci veze v Spaniji? Haha po kateri zupi si pa ti priplaval?
rok182
14. 01. 2021 08.39
+7
Naj te spomnim, Tebas je odkriti navijač Real Madrida, priznal večkrat. ne kvasi neumnosti...