Nogomet

Otoški mediji: Oblak in Heaton želji Manchester Uniteda

Manchester, 08. 05. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester United naj bi se vnovič zanimal za usluge slovenskega vratarja Jana Oblaka, medtem ko "rdeči vragi" iščejo zamenjavo za svojega dolgoletnega prvega čuvaja mreže, Španca Davida de Geo.

Oblak (na fotografiji) se je na Otoku nazadnje mudil letos, ko je bila na sporedu tekma izločilnih bojev Lige prvakov proti Chelseaju.
Oblak (na fotografiji) se je na Otoku nazadnje mudil letos, ko je bila na sporedu tekma izločilnih bojev Lige prvakov proti Chelseaju. FOTO: AP

Po poročanju ESPN bi španskega vratarja Davida de Geo v vratih Manchester Uniteda lahko nasledil še en nogometaš, ki je v karieri nosil (oziroma še vedno nosi) dres madridskega Atletica. Gre seveda za slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, ki je po pisanju spletne strani madridskega dnevnika AS že dolgo časa želja Uniteda in še nekaterih elitnih klubov Premier League.

Novinar ESPN Rob Dawson je zapisal, da bo Atletico, tako kot v primerih Rodrija Hernandeza, Antoina Griezmanna oziroma Lucasa Hernandeza, zahteval plačilo veljavne odkupne klavzule, ki v primeru Oblaka znaša 120 milijonov evrov. V tem primeru bi Škofjeločan zlahka podrl svetovni rekord med "vratarskimi odškodninami", ki ga od leta 2019 drži Bask Kepa Arrizabalaga. Zanj je Chelsea nakazal 82,46 milijona evrov na račun Athletic Bilbaa.

V preteklosti so se 'oglasili' tudi PSG, Chelsea in Liverpool
"Vratar, ki ga imajo v teh trenutkih številni za najboljšega na svetu, je med ključnimi členi ekipe Chola (trenerja Atletica Diega Simeoneja, op. a.), eden izmed štirih kapetanov, gospodar v rokavicah in eden tistih, ki se vedno in na vsaki tekmi izkažejo. 28-letni vratar je pred sedmimi leti prišel k rdeče-belim, v nekaterih primerih pa je dejal, da ne ve, kaj bi se lahko zgodilo v povezavi z njegovo prihodnostjo," dodaja AS.

Med klubi, ki so se v preteklosti zanimali za njegove usluge, naštevajo Chelsea, Paris Saint-Germain in Liverpool. 

'Še vedno imam nekaj let pred seboj'
"Da bi igral v Premier League? Ne vem," je AS navajal Oblakove nedavne izjave za angleški podkast Pure Football. "Ne vem, kaj me čaka v prihodnosti, a prepričan sem, da bi lahko dobro igral v vsaki ligi. Nikoli ne moreš vedeti, kaj se bo zgodilo v prihodnje. Zdaj sem sedem let v Španiji. Bomo videli. Sem še mlad. Ne tako zelo mlad, a še vedno imam nekaj let pred seboj. Najpomembneje je zame upanje v to, da se ne poškodujem. Bomo videli, kaj me čaka," je dodal.

Zdaj je seveda v prvem planu zaključek španskega prvenstva, Atletico ima pred zadnjimi štirimi krogi dve točki prednosti pred Real Madridom in Barcelono, United pa naj bi v primeru neuspešnega lova za Oblakom razmišljal tudi o Angležu Tomu Heatonu, reprezentančnem vratarju Aston Ville, medtem ko naj bi De Geo agent Jorge Mendes ponujal tudi Romi, ki jo bo z novo sezono prevzel eden najslavnejših varovancev portugalskega "superagenta" ‒ Jose Mourinho.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Dude
09. 05. 2021 08.34
+3
Če hoče kaj osvojiti, mora nujno v drug klub.
TEDO84bv0MEDO
08. 05. 2021 09.38
-9
Oblak ne bo šel nikamor, ker ve, da se mu bo ocena hitro zmanjšala, če bo v klubu, ki ne igra bunker obrambe. V naši reprezentanci vidimo, da ni dober vratar.
vouluhar
08. 05. 2021 13.00
+9
Z vsem spošovanjem a bedarije pa res ni treba pisati. Zame in za mnoge sš 1 na svetu.Razlog? Zelo zanesljiv z zelo malo napakami. Pa kar poglejmo konkorenco. Alison Becker ga je letos zelo biksal, isto Dea,ki že nekaj let ni zanesljiv,Navas je krivec ključnega gola na prvi tekm proti Cityu, Ter stegen ima tu pa tam kar konkretne zdrse tako kot Neujer seveda jih ima tudo Oblak a v zadnjih petih letih najmanj!!In potem kot slovenec pišete nevoščljive bedarije!Sram vas bodi!!!
realmadrid the best
08. 05. 2021 19.32
+2
Ni bil kriv Navas kriv svoj kot je pokrival ker če bil šel za žogo in dobil gol pa bi bil kriv on
realmadrid the best
08. 05. 2021 19.32