Nogomet

Özil tudi uradno član Fenerbahčeja

Istanbul, 25. 01. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec je usklajevanj med Fenerbahčejem in Arsenalom, turški klub je le potrdil, da je Mesut Özil njihov igralec. Nemški nogometaš, ki v londonski zasedbi v tej sezoni ni več dobil priložnosti, je tudi uradno zadnja velika okrepitev turškega prvoligaša.

Nekdanji nemški nogometni reprezentant Mesut Özil se tako po sedmih letih in pol igranja pri Arsenalu seli v Turčijo k Fenerbahčeju. Nosil bo dres kluba, za katerega je navijal v otroških letih, turško moštvo pa je dobilo konkretno okrepitev. Da je prestop sedaj tudi uradno potrjen, so sporočili pri Fenerbahčeju, po neuradnih podatkih naj bi pogodba veljala naslednja tri leta in pol, vredna pa naj bi bila približno 15 milijonov evrov. 

Turški klub je precej zadolžen, a upajo, da bodo nekaj denarja nabrali tudi s pomočjo navijačev. Tudi s SMS-sporočili, saj naj bi bilo vsako poslano sporočilo vredno 2,2 evra. V klubu tako računajo, da bi s pomočjo zvestih navijačev, ki bodo pomagali na ta način, pa seveda tudi z nakupom njegovih dresov, finančno pomagali in zbrali tudi kar nekaj pomembnih finančnih sredstev. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nemškega nogometaša bodo v kratkem tudi uradno predstavili, Özila čaka le še rutinski zdravniški pregled. "Želel bi se zahvaliti Arsenalu na tem neverjetnem potovanju v preteklih sedmih letih in pol. Imel sem neverjetno podporo ekipe in navijačev in za to bom vedno hvaležen," se je Özil spomnil obdobja pri londonskem klubu.

Tudi trener Arsenala Mikel Arteta mu je namenil lepe besede ob slovesu: "Mesutovi dosežki pri Arsenalu so vrhunski, bilo je privilegij biti njegov trener. Njegova kreativnost in vizija sta pomagala, da je Arsenal osvojil nekaj pomembnih ciljev v tem času. Bil je srce pri številnih pomembnih trenutkih za klub, sem štejem tudi vse tri zmage v pokalu FA. Ti uspehi bodo vedno del klubske zgodovine, zahvaljujemo se Mesutu in mu želimo vse najboljše pri Fenerbahčeju."

Pri Arsenalu v zadnjem času 32-letni Özil ni dobil priložnosti in tako igralec kot klub sta iskala možnost, da se razideta. Nemški nogometaš je topničarje okrepil leta 2013, ko je za približno 50 milijonov evrov prestopil iz madridskega Reala.

Statistika Mesuta Özila pri Arsenalu.
Statistika Mesuta Özila pri Arsenalu. FOTO: Sofascore.com
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BellaCiao
26. 01. 2021 08.33
+1
dobro se je odločil...pa še hrana je boljša v Istanbulu
U4
25. 01. 2021 13.38
+0
Veerjetno mu je prijatelj in poročna priča Erdogan, uredil tako dobro plačo, da ima zato še bolj izbuljene oči. Mujaga turška in ne nemška.
macek_garfield
25. 01. 2021 10.46
+3
gre nazaj k svojim, nic hudega, en manj v evropi pa to
borjac
25. 01. 2021 09.18
+8
Mesut Özil se je tudi kot Nemški reprezentant obnašal kot Turk, njegove politično sporne izjave v podporo Erdoganu, so bile nacionalistične, sedaj bo izpolnil svojo srčno željo in igral doma, vseeno pa bi se moral zavedati, da se za svojo kariero mora zahvaliti Nemčiji in ne Turčiji, če bi živel v Turčiji, bi se sedaj z puško na rami podil po Siriji za svojega velikega vodjo Erdogana.
zlatko_zakladko
25. 01. 2021 08.09
+9
Vrnitev v matično državo.
HALAcR7
25. 01. 2021 08.49
-7
Tudi Dončič,Oblak,Dragič,Iličič,Handanovič,,,....se bodo enkrat vrnili v matično državo,boš takrat tudi vesel
zlatko_zakladko
25. 01. 2021 09.08
+3
jugo bratje so nekaj popolnoma drugega kot nemčija-turčija.
HALAcR7
25. 01. 2021 08.07
+0
Arsenal je naredil veliko napako,zato pa so tam kjer so