Nogomet

Palmeiras ubranil naslov južnoameriškega prvaka

Montevideo, 28. 11. 2021 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Montevideo v Urugvaju je gostil veliki finale pokala libertadores oziroma južnoameriške različice Lige prvakov. Pomerila sta se brazilska kluba Palmeiras, ki je branil naslov, in Flamengo, ki je zmagal v letu 2019. Uspešnejši je bil prvi, ki je po podaljšku slavil z 2:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Redni del finala, 62. po vrsti, se je na slovitem stadionu Centenario, ki je leta 1930 gostil finale prvega svetovnega prvenstva, končal z 1:1, potem ko je v peti minuti za Palmeiras zadel Raphael Veiga in ko je v 72. minuti izenačil Gabriel Barbosa, z enajstimi goli prvi strelec tekmovanja. V 95. minuti pa je Deyverson unovčil napako tekmecev za vodstvo in zmago moštva pod taktirko trenerja Abela Ferreire z 2:1.

Strelec odločilnega gola Deyverson je po tekmi povedal: "Ta gol pripada vsem. Dobro smo igrali proti res težkemu tekmecu. Tukaj imamo skupino, družino. Veliko besed je bilo izrečenih pred tekmo, vendar je jasno, da morajo ljudje sedaj spoštovai Palmeiras."

Zmagovalec bo igral na klubskem svetovnem prvenstvu, obenem pa bo v prihodnje igral tudi v južnoameriškem superpokalu ter si je zagotovil igranje v skupinskem delu pokala libertadores v prihodnji sezoni.

Palmeiras je šestič igral v finalu in je tretjič zmagal (po 1999 in 2020), Flamengo pa je bil v finalu tretjič, doslej pa ima le že omenjeno zmago iz 2019. Palmeiras je prvo moštvo v zadnjih 20 letih, ki je ubranilo naslov prvaka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.