Nogomet

Lloris in Paratici verjameta, da lahko Conte s Tottenhamom parira najboljšim

London, 04. 11. 2021 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tottenham Hotspur s tekmo proti nizozemskemu Vitesseju iz Arnhema začenja novo obdobje. Murini evropski nasprotniki so namreč po nizu slabih rezultatov pred nekaj dnevi opravili menjavo trenerjev. V četrtem krogu Konferenčne lige bo na klopi Spursov tako prvič sedel izkušeni Italijan Antonio Conte, ki je dovoljenje za delo v Angliji prejel le nekaj ur pred začetkom srečanja.

Antonio Conte do dneva tekme še ni dobil dovoljenja za delo, zato je torkov in sredin trening italijanski strateg le opazoval, na novinarski konferenci dan pred tekmo pa je na vprašanja odgovarjal športni direktor Fabio Paratici.

Zaposlitev Conteja je po njegovem mnenju prišla ob pravem času, a čeprav je nekdanji trener Juventusa, Chelseaja in Interja magnet za lovorike, te niso samoumevne: "Nihče nam ne more zagotoviti lovorik. Trdo moramo delati in ostati 100-odstotno predani projektu, ki smo si ga zastavili. To je vse, kar lahko storimo in bomo storili. Ni zagotovila za zmago. Če hočemo biti najboljši, moramo dati vse od sebe."

Paratici in Conte sta že sodelovala pri italijanskemu prvaku Juventusu, športni direktor pa je 52-letnega stratega poskusil že poleti prepričati, da se mu pridruži v severnem Londonu. "Z Antonijem se dobro poznava. Vem, da je garač, da je strastna oseba z veliko znanja. Nedvomno je eden najboljših trenerjev na svetu, poglejte, kaj vse je že osvojil," je Paratici z izbranimi besedami opisal novega trenerja Spursov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Conte je znan po tem, da je do igralcev na treningih in tekmah neizprosen, uporablja zanj značilni sistem s tremi osrednjimi branilci in bočnima branilcema, ki se ves čas vključujeta v napad, znan pa je tudi po tem, da od delodajalcev zahteva okrepitve, ki ustrezajo njegovemu igralnemu sistemu. A, kot pravi Paratici, s Contejem nista spregovorila niti besede o potencialnih okrepitvah: "Zaupamo ekipi, ki jo imamo. Osredotočeni smo na to, da postanemo boljša ekipa, boljši klub."

 Tottenham, ki na lovoriko čaka že več kot 5000 dni (od februarja 2008, ko so osvojili ligaški pokal), je po besedah Paraticija sposoben prekiniti sušo: "Potrebno je zmagati vsako tekmo in zgradili bomo dobro podlago za to in naslednje sezone. Včasih je treba biti potrpežljiv, moraš biti pripravljen trpeti in se žrtvovati za ekipo, da bodo prišli želeni rezultati. To je naša mentaliteta in tako bomo postali boljši."

Contejev pomočnik bo Tottehamov nekdanji igralec in začasni trener Ryan Mason
Contejev pomočnik bo Tottehamov nekdanji igralec in začasni trener Ryan Mason FOTO: AP

 Na vprašanja novinarjev je odgovarjal tudi kapetan kluba Hugo Lloris, ki pravi, da je s soigralci toplo sprejel Conteja in njegov strokovni štab, a se zaveda, da nimajo veliko časa za privajanje na nov sistem. Dober rezultat potrebujejo že proti Vitesseju, ki jih je na prvi tekmi premagal: "Imamo malo časa, da se pripravimo, zato poskušamo vpiti čim več podatkov. A pomembno je, kaj bomo pokazali na naslednjih dveh tekmah, ni skrivnost, da želimo zmagati."

Hugo Lloris
Hugo Lloris FOTO: AP

 Lloris, ki je že devet let član Tottenhama, prav tako kot Paratici verjame v ekipo: "Ne poslušamo, kaj o nas pravijo mediji, osredotočeni smo na svoje delo. Nismo zadovoljni s predstavami na zadnjih nekaj tekmah, zato moramo najti rešitve. Klub je ambiciozen, pripeljal je odličnega trenerja, na nas pa je, da prevzamemo svoj del odgovornosti in se vrnemo na nivo, na katerem smo že bili. Začeli smo novo poglavje z novim trenerjem in tako, kot sem že rekel po tekmi z Manchester Unitedom: Verjamem v klub, verjamem v ekipo, verjamem v vsakega igralca v slačilnici."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.