Nogomet

Inter trpel v Parmi, a le prišel do dragocene zmage

Parma, 04. 03. 2021 22.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na zadnji tekmi 25. kroga italijanske Serie A je vodilni Inter gostoval pri Parmi. Gostitelji, ki se krčevito borijo za obstanek v prvoligaški druščini, so se odlično zoperstavili liderju prvenstva, a navkljub pogumni igri ostali praznih rok. Četa trenerja Antonija Conteja, za katero je bil v vratih slovenski čuvaj mreže Samir Handanović, je slavila z 2:1 in se utrdila na vrhu razpredelnice. V ekipi Parme je vseh devedeset minut odigral naš reprezentant Jasmin Kurtić.

Samir Handanović vs Parma
Samir Handanović vs Parma FOTO: Sofascore.com

V prvem polčasu ni bilo golov, v 56. minuti pa je po podaji Romeluja Lukakuja Inter do vodstva popeljal Alexis Sanchez. Ista naveza je znova udarila v 62. minuti, po hitri akciji je Lukaku s svojo osmo asistenco sezone spet našel Sancheza, ki mu ni bilo težko zadeti za 2:0. 

Inter vodi na lestvici z 59 točkami, Milan je drugi s 53, Juventus in Atalanta jih imata po 49, Roma pa 47. Parma je s 15 točkami predzadnja, ima le tri točke več od zadnjega Crotoneja. Oba pa sta, tako kot Torino, ki pa ima dve tekmi v dobrem, na mestih, ki vodijo v drugo ligo.

V 71. minuti pa je klonil tudi Samir Handanović, ki je tako kot Kurtić igral celo tekmo, v Interjevih vratih, ko ga je z volejem z desetih metrov premagal Hernani. Nogometaši Atalante, pri katerih je Josip Iličić začel v prvi postavi, so v sredo premagali Crotone s 5:1. Genoa Mihe Zajca je gostila Sampdorio in igrala 1:1, z enakim izidom pa se je končal tudi boj drugouvrščenega Milana in Udineseja. Na drugih sredinih tekmah sta se Sassuolo in Napoli razšla s 3:3, Fiorentina je izgubila z 1:2 proti Romi, Benevento je z 0:3 izgubil proti Veroni, Cagliari pa je z 1:0 odpravil Bologno. Že v torek je Juventus premagal Spezio s 3:0, Lazio in Torino pa sta ostala brez tekme.

Parma vs Inter
Parma vs Inter FOTO: Sofascore.com

Izid:
Parma - Inter 1:2 (0:0) 
Hernani 71.; Alexis Sanchez 54.. 62.
Jasmin Kurtić je igral celo tekmo za Parmo, Samir Handanović pa je branil celo tekmo za Inter.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

delbond
05. 03. 2021 11.46
navijam za Juve zaradi CR7, ampak letos privoščim Sarmi, da dobi prvi pokal...suiii