Nogomet

Paul Pogba si želi, da bi Solskjaer ostal na mestu glavnega trenerja 'rdečih vragov'

Manchester, 21. 03. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ole Gunnar Solskjaer je 19. decembra na vročem trenerskem stolčku Manchester Uniteda zamenjal odstavljenega Joseja Mourinha. Stanje v klubu je bilo ob njegovem prihodu vse prej kot rožnato, a je Norvežan stvari tako na igrišču kot tudi zunaj njega obrnil na glavo. 

Nekdanji napadalec 'rdečih vragov' je bil sprva mišljen kot začasni vršilec dolžnosti do konca sezone, ko naj bi se vrnil v domači Mölde, kjer je bil trener pred prihodom na Old Trafford. A dvignjena rezultatska krivulja, na oko všečen nogomet in izboljšana kemija med igralci ter trenerjem so poskrbeli, da je Ole Gunnar Solskjaer kar naenkrat postal glavni kandidat za trenerja tudi v prihodnji sezoni.

Želje po tem ne skriva niti večina igralcev, kot zadnji je za Sky Sports o tem spregovoril eden največjih zvezdnikov kluba z Old Trafforda Paul Pogba: "Seveda si vsi želimo, da bi Solskjaer obdržal trenersko službo. Imava odličen odnos, kar velja tudi za ostale. Vedel je, kaj mora storiti, da nam (igralcem, op. p.) povrne samozavest. To mu je odlično uspelo." 

Zvezdnik Manchester Uniteda Paul Pogba si želi, da bi odlični norveški strokovnjak Ole Gunnar Solskjaer tudi po koncu letošnje sezone ostal na trenerski klopi 'rdečih vragov'.
Zvezdnik Manchester Uniteda Paul Pogba si želi, da bi odlični norveški strokovnjak Ole Gunnar Solskjaer tudi po koncu letošnje sezone ostal na trenerski klopi 'rdečih vragov'. FOTO: Profimedia

Svetovni prvak iz Rusije je doslej na 17 tekmah pod novim trenerjem dosegel kar devet zadetkov in obenem prispeval še sedem asistenc. Za primerjavo, pod Josejem Mourinhom je v letošnji sezoni Pogba v polno meril petkrat in prispeval štiri asistence. Po njegovih besedah se za dvig forme lahko zahvali prav Solskjaerju, ki igralcem pusti več svobode: "Na igrišču smo znova svobodni. Nogomet znova igramo z nasmeškom na obrazu, kar prinaša odlične rezultate." 

Vse povedano je v popolnem kontrastu z dogajanjem v zadnjih mesecih Portugalčeve ere, ko sta bila Pogba in Mourinho v vse prej kot dobrih odnosih. Trenja med njima naj bi se začela pojavljati v septembru, ko je 'The Special One' Pogbaju odvzel vlogo nadomestnega kapetana. Da njun odnos ni bil ravno sanjski, se je pokazalo tudi tik pred trenersko menjavo, ko je Pogba tekmi s Fulhamom in Liverpoolom spremljal s klopi za rezervne nogometaše. Od Solskjaerjevega prihoda je 26-letnik začel prav vseh 13 tekem v Premier League, le na eni je bil predčasno zamenjan, kar še potrjuje velikansko zaupanje, ki ga vanj polaga 45-letni Norvežan.

Da bo Solskjaer najverjetneje ostal na mestu glavnega trenerja 'rdečih vragov', potrjujejo tudi stavnice, ki 46-letnika postavljajo v vlogo velikega favorita. Kot drugo najbolj verjetno možnost se omenja stratega Tottenhama Mauricia Pochettina, ki pa bo po vsej verjetnosti ostal na klopi Londončanov. Tretji na seznamu kandidatov, a s skoraj ničnimi možnostmi, je tudi nekdanji trener Chelseaja Antonio Conte.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

united666
21. 03. 2019 08.13
+4
Sploh ni dileme da ne bi bil glavni trener....moje mislenje ce bi bil lastnik kluba takoj dobi vecletno pogodbo