Nogomet

Pele kmalu z oddelka za intenzivno nego

Sao Paulo, 14. 09. 2021 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.D.
Komentarji
3

Legendarni brazilski nogometaš Pele tako dobro okreva po operaciji zaradi suma na črevesni tumor, da bo kmalu zapustil oddelek za intenzivno nego v Sao Paulu, je napovedala ena od njegovih hčera. Kely Nascimento je na Instagramu ob fotografiji nasmejane legende v portugalskem in angleškem jeziku javila veselo novico o zdravstvenem stanju 80-letnika.

"Po operaciji okreva zelo dobro, ne čuti bolečin in je dobre volje. Jezi ga le, da ta čas jé le 'želejasto' hrano, a bo vztrajal!" je zapisala Kely Nascimento.

"Čez dan ali dva se bo preselil v običajno sobo in nato odšel domov," je veselo novico za mnoge ljubitelje nogometa po svetu še sporočila Pelejeva hči in dodala, da je njen oče "močan in trmast ter da bo s podporo in skrbjo odlične ekipe v Bolnišnici Alberta Einsteina in z vso ljubeznijo, energijo in svetlobo, ki jih pošilja svet, to premagal".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

"Želela sem se iz srca zahvaliti za vsa ljubeča, skrbna besedila v znak podpore, zasebna in elektronska sporočila, ki ste mi jih poslali. Na mnoga nisem imela priložnosti odgovoriti, vendar sem jih prebrala in čutim vašo podporo," je dodala.

V zadnjem sporočilu o Pelejevem zdravstvenem stanju so zdravniki v petek sicer zapisali, da okreva "zadovoljivo, se dejavno pogovarja in kaže vitalne znake v normalnih mejah," pa poroča francoska agencija AFP.

Peleja je je s hat-trickom na nedavni kvalifikacijski tekmi za mundial 2022 proti Boliviji (3:0) po številu reprezentančnih zadetkov prehitel Lionel Messi, ki je tako postal najboljši strelec južnoameriškega nogometa. Pele je v brazilskem dresu dosegel 77 zadetkov, Messi jih ima za zdaj 79.

Peleju so domnevni tumor odkrili med rutinskim zdravniškim pregledom v Bolnišnici Alberta Einsteina, v kateri je Brazilec na zdravljenju vse od 31. avgusta. Mnogi ga imajo za najboljšega nogometaša v zgodovini, še danes je edini, ki je trikrat osvojil svetovno prvenstvo (1958, 1962 in 1970).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
14. 09. 2021 20.39
-1
Ga je povozil zadnjič tisti hat trick Messija...ni kaj... :)
MucaNeGrize
14. 09. 2021 16.45
+4
zakaj pokvariti članek s tistim mesijem...mesi lahko igra še sto let ...da še dvesto golov pa NIKOLI ne bo dosegel veličine Peleja. ...ne kot nogometaš , še manj pa kot človek ....